null Beeld

Magazine: Volt: nieuw seizoen

‘Volt’, het magazine waarvan we nog steeds niet weten waaróm het zo heet, is vanavond terug met een nieuwe jaargang. Vertrouwde ingrediënten zoals de ludieke reclametest, de undercoverreportage en de immer kritisch opgestelde wenkbrauwen van Kobe Ilsen bleven onveranderd.

mke

Een nieuwigheidje dit seizoen is de rubriek waarin elke week een nieuwe Bekende Vlaming een werkvloer met een slecht imago betreedt. Hier bij Humo hebben we voorlopig nog geen bekend volk zien passeren – maar we leven op hoop. De BV die de spits mag afbijten, is niemand minder dan Umesh Vangaver, u beter bekend als Haldis of – voor echte ‘De Biker Boys’-kenners – Marnix Vanderheyden. De bekendste fixer van het land liep één dag in de drekkerige voetsporen van een man die voor de kost werftoiletten plaatst en onderhoudt. It’s a dirty job, etc.

Umesh Vangaver «Ik wist op voorhand niet wat ik juist zou gaan doen, dat kwam ik pas de dag zelf te weten. Er was me enkel gezegd dat het een beroep zou zijn waarvoor mensen doorgaans hun neus ophalen. Ik moest dan onderzoeken hoe vervelend zo’n job met een slecht imago in de praktijk is.»

HUMO In dit geval gokken we: behoorlijk vervelend.

Vangaver «Eigenlijk viel dat nog goed mee. De onderhoudsman die ik mocht volgen, was ook totaal geen smerige kerel. Je zou denken dat dat zijn sporen achterlaat, als je zo’n hele dag tussen de stront zit, maar mijn compagnon was juist een ontzettend nette mens. Blijkbaar is het een job die je behoorlijk proper kunt uitvoeren, zolang je de juiste trucjes maar kent. Als je die niet kent of niet naar behoren uitvoert, bestaat het risico op, euh, spetters wel. Zoals ik een paar keer aan den lijve heb mogen ondervinden (lacht).»

HUMO Waar ging het mis, dan?

Vangaver «Wel, één van onze laatste taken was het ledigen van een beerput. Daarvoor gebruiken ze zo’n grote, dikke slang die al dat vieze spul in een container zuigt. Veel mensen denken dat die darm automatisch werkt, maar eigenlijk moet je die stevig vasthouden. Je hangt daar dus met je neus boven jaren van opgehoopte stront – een stank die echt nauwelijks te harden is – terwijl je die darm in bedwang probeert te houden. Als je dat niet doet, schiet-ie gewoon de lucht in. Dat laatste had ik dus voor. De eigenaar van die beerput had een stralend witte gevel, maar ik vrees dat die ondertussen niet meer zo vlekkeloos is (lacht).»

HUMO Word je sinds ‘De Biker Boys’ niet voortdurend gevraagd om op te draven in andere programma’s?

Vangaver «Ja, al ga ik zeker niet op alles in. Momenteel zijn we volop aan het werken aan een programma waarin ik zelf een prominente rol speel, maar veel meer kan ik daar nog niet over verklappen.

»Dat die hele Haldis-hype zulke proporties zou aannemen, had ik wel nooit kunnen voorspellen. Zelfs nu, een dikke twee maanden na de laatste aflevering van ‘De Biker Boys’, word ik er nog voortdurend over aangesproken. Al heb ik wel het gevoel dat Haldis ondertussen veel groter is geworden dan de acteur erachter. Hij draagt dan wel mijn gezicht, maar als personage is hij me ondertussen al lang overstegen.»

HUMO Kan de man in de straat dat onderscheid ook zo goed maken?

Vangaver «Nee, op straat word ik zelden aangesproken als Umesh. Ze noemen me altijd Haldis. Of dan zijn er ook nog mensen die denken dat ze me een plezier doen door me Marnix te noemen. Omdat ik in ‘De Biker Boys’ heb verteld dat dat mijn echte naam is. Onlangs nog voorgehad, met een groepje sympathieke bejaarden. Eerlijk: ik kreeg het niet over mijn hart om ze te verbeteren (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234