null Beeld

Magazine: Volt

Tatyana Beloy, het ravissante snoepje dat u al enkele maanden in 'Vlaanderen vakantieland' spot, heeft er een baan bij: ze duikt elke week op in het nieuwe seizoen van 'Volt'.

Jeroen Maris

Niet aan de zijde van Kobe Ilsen in de studio - die neemt tijdens het ziekteverlof van Martine Tanghe de presentatie solo voor z'n rekening - maar wel als vrolijk huppelend reportagemeisje.

Tatyana Beloy «Ik maak elke week één reportage - een rubriekje waarin we algemeen aanvaarde waarheden onderzoeken. Of bruin brood écht gezonder is dan wit brood, bijvoorbeeld. En in de studio kom ik daar dan wat uitleg bij verschaffen.

»Dat reportagewerk is me op het lijf geschreven: de boer op gaan en de dingen uitzoeken - heel rock-'n-roll. Ik mag ook zelf ideeën voorstellen. 'Volt' draait al jaren mee: het is niet makkelijk om telkens nieuwe onderwerpen te vinden. Als je een suggestie hebt: shoot!»

HUMO Ik denk er even over na. Blijf je intussen ook nog voor 'Vlaanderen vakantieland' werken?

Beloy «Yep. Eind maart draai ik er een nieuwe reportage voor. Maar ik ben daar een freelancer, hè - 'Volt' kan er nog perfect bij.»

HUMO Kende je 'Volt' goed?

Beloy «Uiteraard, maar toen ik werd gevraagd, heb ik wel een heel weekend 'Volt'-filmpjes zitten kijken op deredactie.be, om de toon en de stijl een beetje onder de knie te krijgen.

»Nu goed, ik probeer dat ook allemaal wat los te laten. Ik ben immers Kobe niet: 't is de bedoeling dat ik er mijn eigen schwung aan geef.»

HUMO 't Lijkt me een prettig neveneffect dat je met hem mag samenwerken - het betreft hier een esthetisch zeer verantwoorde Kobe.

Beloy (lacht) «Ik zal het hem zeggen.

»Vóór 'Volt' had ik nog nooit met Kobe gebabbeld. Nu heb ik 'm al twee keer gezien op de redactie, maar we hebben nog nooit echt iets samen gedaan. Ik kan alleen maar zeggen dat ik 'm ongelooflijk professioneel vind, en dat hij altijd kwaliteit levert. 't Is best spannend om met zo iemand nu aan hetzelfde programma te werken.»

HUMO Ondertussen word je een beetje een Eén-gezicht.

Beloy «Denk je? Ik ben me daar niet zo van bewust. Ik omhels de dingen die op mijn pad komen, ik probeer alles zo goed mogelijk te doen, en ik probeer het plezant en spannend te houden. En schermbekendheid, tja, daar ben ik niet zo mee bezig. Of het moet met de negatieve effecten zijn: ik heb m'n gsm-nummer veranderd omdat ik net iets te veel voze sms'en kreeg 's nachts. Vetzakkerij in Vlaanderen: ik weet er sinds kort alles van.»

HUMO De overname van VT4 en VijfTV door De Vijver heeft heel wat in beweging gezet in televisieland. Nervositeit alom: niemand die weet waar het precies op zal uitdraaien. Merk jij daar veel van?

Beloy «'t Is een onderwerp waarover onder tv-mensen veel gepraat wordt, ja. Ik ben ook nieuwsgierig, maar ik probeer ondertussen gewoon m'n eigen ding te doen. Wij zijn uitvoerende krachten, hè. Wij moeten de grote deals niet maken.

»Ik hoorde trouwens dat Woestijnvis een nieuwe naam zoekt voor VT4. Mijn suggestie: De Zender. 'Zet 'm maar op De Zender, schat' - geef toe: dat klinkt toch tof?»

HUMO Je hebt intussen ook nog een script voor een kortfilm in je mouw zitten - 'Piss & Vinegar'. Hoe staat het daarmee?

Beloy «Er zijn enkele productiehuizen geïnteresseerd, en ik probeer ook via FilmAngel (een online platform waar aan fanfunding wordt gedaan, red.) kapitaal bij elkaar te krijgen. Hij komt er zeker.

»Over de inhoud kan ik nog niet veel verklappen. Of toch dit: 't is een zwaar, persoonlijk verhaal dat ik met veel humor en je-m'en-foutisme wil brengen. Ik streef de sfeer van 'Juno' na, die mooie film over tienerzwangerschap. 't Moet licht en grappig zijn, en tegelijk een slap in the face

HUMO Succes ermee!

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234