null Beeld

Marc Coucke en de paars-witte malaise: 'Geslaagde zakenmannen denken nogal snel dat ze altijd gelijk hebben'

Ex-trainer Hein Vanhaezebrouck vergeleek Anderlecht met F.C. De Kampioenen, en na de thuisnederlaag tegen Antwerp en de gestaakte match op Sclessin keerde de paarswitte supporterswoede zich tegen Marc Coucke. Het mag duidelijk wezen: de voorzitter is aangeschoten wild nu Anderlecht voor het eerst in 55 jaar naast Europees voetbal dreigt te grijpen. Maar wat doet de excentrieke voorzitter- eigenaar verkeerd? ‘Zijn aanpak werkt misschien in de zakenwereld, maar niet in het voetbal.'

'Anderlecht zal afscheid moeten nemen van zowat het hele elftal. Van de keeper tot de spits: alles moet op de schop'


De ex-trainer: Aad de Mos

‘Stinkende vis’

Toen Marc Coucke één jaar geleden eigenaar werd van Anderlecht en meteen als een wervelwind door de club raasde, had Aad de Mos er alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plaats was. Dat vertrouwen wankelt nog altijd niet.

null Beeld

Aad de Mos «Alle pijlen worden nu op Coucke gericht, maar dat is ten onrechte: hij moet eerst de puinhoop ruimen die hij heeft aangetroffen. De malaise is ontstaan omdat Herman Van Holsbeeck (voormalig sportief manager, red.) bijna uitsluitend vertrouwde op transfers van Mogi Bayat, en is daarna nog verder gegroeid onder Luc Devroe (de door Coucke aangestelde opvolger, red.) die meer op kwantiteit dan op kwaliteit mikte.

»Waar Coucke zich wél op verkeken heeft: alles staat of valt met de prestaties op het veld. Hij is begonnen met de inrichting van het stadion aan te pakken, maar dat is niet het belangrijkste. Hij had beter zijn energie in de spelerskern gestoken. In het bedrijfsleven kan zijn aanpak perfect werken: een multinational moet maar één keer per kwartaal met cijfers komen. Maar in het voetbal word je om de drie dagen afgerekend op de resultaten.

»Zodra hij is rechtgekrabbeld, zal hij weer van voor af aan moeten beginnen. Van de keeper tot de spits: alles moet op de schop. Als de vis stinkt, moet je aan de kop beginnen: dat heb ik in het voetbal geleerd. Soms moet je eerst de bodem raken voor je weer naar boven kunt kijken.»

HUMO Is alles te herleiden tot een falend transferbeleid?

De Mos «De ene na de andere transferperiode was een slag in het water. Voor Van Holsbeeck en Bayat volstond het dat een speler de bal drie keer naar iemand met het juiste truitje kon passen. Zo’n Trebel mag bij Ajax niet eens in het tweede elftal meedoen, maar bij Anderlecht is hij de best betaalde speler, met een loon van meer dan 2 miljoen euro. Ik heb hoofdschuddend staan kijken: ‘Hoe is het mógelijk!’ Er is er maar eentje op wie je zuinig moet zijn: Yari Verschaeren. Hij is een nieuwe Dennis Praet, van hem kun je geld maken. Gelukkig hebben ze zijn contract verlengd. Maar kom alsjeblieft niet aanzetten met het plan om Mbokani terug te halen! Jongens toch, stop daarmee! Zo’n ouwe rot past niet in een moderne voetbalvisie.»

HUMO Onder Devroe ging het van kwaad naar erger. Ondanks zijn korte lijnen met Coucke, iets waar jij vaak voor pleit.

De Mos «Dat was niet het probleem, wel dat ze ook bij Anderlecht spelers kochten op het niveau van hun vorige club, KV Oostende. Ze brachten zelfs een aantal spelers mee die niet goed genoeg waren voor om het even welke club uit de top zes. Anderlecht zal afscheid moeten nemen van zowat het hele elftal – een belábberd team – op Verschaeren na, en misschien ook Amuzu. De rest heeft het paars-witte DNA niet.»

HUMO Om het DNA in ere te herstellen zijn oud-spelers Pär Zetterberg en Frank Arnesen teruggehaald.

De Mos (blaast) «Namen zeggen me niet veel, het gaat om de inhoud. Nu, ze zijn midden in de film binnengekomen, dus je mag ze niet op dat halve jaar afrekenen. Ga er maar van uit dat Anderlecht voor het eerst in 55 jaar naast Europees voetbal grijpt. De volgende transferperiode moet het meteen helemaal raak zijn.»

HUMO Een hele klus voor Arnesen.

De Mos «Arnesen heeft het misschien goed gedaan bij Chelsea, maar daarna heeft hij gefaald bij Hamburg. En heeft hij korte tijd in Griekenland en Rusland gewerkt. Hij is een clubhopper geworden. Ik vraag me af hoeveel ambitie hij nog heeft. Het is ook makkelijk om spelers van 30 miljoen euro te halen als je een Abramovitsj met zijn portefeuille achter je hebt staan. Bij Anderlecht is dat geld er niet. Daar moet je creatief zijn en spelers vinden die weinig kosten. Ik weet niet of Arnesen daar het netwerk voor heeft.»

HUMO Het is lastig om hoogte van hem te krijgen.

De Mos «Hij is een paling. Een jongen met een mooie smile. Een Mick Jagger, zeg maar. Op zeker ogenblik zijn zowat alle namen van oud-spelers de revue gepasseerd. Zetterberg is leuk voor de achterban, maar wat is zijn taak eigenlijk? Ze hadden ook voor Frank Vercauteren, René Vandereycken of Morten Olsen kunnen kiezen. Maar dat zijn moeilijke jongens.»

HUMO Een jaar geleden al voorspelde je in Humo het ontslag van Hein Vanhaezebrouck. Zijn opvolger ‘wordt iemand die luistert en vereerd is trainer te worden van Anderlecht.’ Is Fred Rutten zo iemand?

De Mos «Hij houdt de bemoeienissen van Coucke alleszins niet tegen. Daar is hij een te goed mens voor. Mocht mij zijn overkomen wat met Vanhaezebrouck is gebeurd, ik was meteen in opstand gekomen. Dat heb ik ook ooit gedaan, met de prins van Saudi-Arabië. We stonden 2-0 achter en ik zette hem hoogstpersoonlijk uit de kleedkamer. Had ik verloren, was dat mijn laatste wedstrijd geweest. Maar we wonnen (lachje).

»Rutten beschikt niet over de flexibiliteit om in een moeilijke competitie als de Belgische het verschil te maken. Hij is een typisch Nederlandse trainer die alleen maar 4-3-3 wil spelen. Hij zal niet veel wedstrijden winnen in de play-offs en voor de supporters en de beleidsmakers zal het dan automatisch zijn schuld zijn. Volgens mij is Arnesen al rond met die Deense coach die ze afgelopen winter al wilden, Kasper Hjulmand

HUMO Ben je daar zeker van?

De Mos «Het is een buikgevoel.»

HUMO Het valt op dat je Coucke ontziet.

De Mos «Ik ontzie hem niet. Maar hij moet nu beseffen dat het aan de mensen op de vloer is. Clubeigenaars die niet uit het voetbal komen, hebben er doorgaans moeite mee om dingen uit handen te geven. Nieuwkomers als Coucke zijn erop uit om over de rug van het voetbal bekendheid te verwerven. Maar in het topvoetbal is het net de kunst om níét in beeld te komen en je strategieën in de achtergrond te ontvouwen.

»Coucke heeft een zware tik gekregen en betaalt leergeld. Als hij daar goed doorkomt, zal hij met behulp van zijn vermogen alles in het werk stellen om Anderlecht terug aan de top te brengen. Zo eerzuchtig lijkt hij me wel.»

HUMO Hein Vanhaezebrouck vergeleek het Anderlecht van Coucke met F.C. De Kampioenen.

De Mos «Dat zijn de emoties en frustraties die het overnemen. Toen Alex Ferguson met pensioen ging, kelderde Manchester United ook. Hetzelfde zie je nu met Anderlecht. Anderlecht is niet zomaar een club, maar een dynastie die een geschiedenis van 50 jaar overspant. Wie die opzij schuift, doet dat niet ongestraft. Neem van mij maar aan dat het allemaal weer goed komt. Maar eerst zullen ze de kelk tot de bodem moeten ledigen. Het wordt een martelgang tot de laatste speeldag.»

undefined

'Marc Coucke, met sportief managers Frank Arne­sen en Michael Verschueren. 'Arnesen heeft succes geboekt bij Chelsea, maar daarna heeft hij gefaald bij Hamburg en is hij een job­hopper geworden' Aad de Mos

undefined

null Beeld


De Intimus: Martijn Krabbendam

‘Rutten is uitstekend’

Martijn Krabbendam, journalist bij het Nederlandse blad Voetbal International, volgt Fred Rutten al jaren. Hij sprak hem onlangs in Brussel.

null Beeld

HUMO Volgens Aad de Mos stond het in de sterren geschreven dat de opvolger van Vanhaezebrouck van het meegaande type zou zijn. Is Rutten dat?

Martijn Krabbendam (lachje) «Nee, hoor. Misschien heeft hij dat imago, maar binnenskamers kan hij best hard zijn. Als Coucke de kleedkamer binnenkomt en Rutten wil dat niet, zal hij daar zeker iets over zeggen, zij het op een rustige manier. Hij is vooral een goeie communicator, hij kan zich goed in zijn spelers verplaatsen. Ga maar na bij zijn ex-clubs en ex-spelers: ze lopen allemaal hoog op met hem. Volgens mij is hij de geknipte figuur voor Anderlecht.»

HUMO Zou de bemoeizucht van Coucke hem kunnen doen besluiten om niet te blijven?

Krabbendam «Dat sluit ik niet uit. Bij Feyenoord is hij destijds ook vertrokken omdat de club zijn visie niet deelde. Want dat is Rutten wel: iemand die te allen tijde voor zijn visie staat. En ook: iemand die zich ergert als hij wordt tegengewerkt. Daarom ook vond hij dat interview met Zetterberg, die zei dat Verschaeren vaker de lange bal moet hanteren, niet kunnen. Hij vond het ongepast dat iemand een boekje opendeed over het interne reilen en zeilen, terwijl de club zich in woelig water bevindt.»

HUMO Vindt hij het nog prettig bij Anderlecht?

Krabbendam «Toen ik hem een tijdje geleden in Brussel zag, was hij nog enthousiast: over de club, de competitie, het Belgische voetbal. Maar bij de kwaliteiten van de spelersgroep plaatste hij wel vraagtekens. Openlijk zal hij er nooit over klagen, hij moet tenslotte met die jongens werken.

»Rutten is zo’n bouwer die van bij het begin van het seizoen met een groep moet kunnen werken. Dan zet hij ze naar zijn hand. Nu hij pas tijdens de winterstop werd aangesteld, was dat heel moeilijk.»

HUMO Is het dan niet gek dat hij de job heeft aanvaard?

Krabbendam «Arnesen heeft hem gebeld: die twee kennen mekaar nog van bij PSV. In Brussel heb ik gezien hoe close ze nog altijd zijn.

»Weet je, toen Rutten in de zomer van 2014 bij Feyenoord arriveerde, waren alle goede spelers net verkocht. Met een veredeld jeugdteam moest hij aan de bak in de voorronde van de Champions League. Dat ging niet goed, waarna ook een hele matige competitiestart volgde. Maar een paar maanden later speelde Feyenoord wel het beste voetbal van Nederland. Zelden is Ajax zo van de mat gespeeld in De Kuip als toen onder Rutten. Rutten kan spelers laten ontwikkelen, maar heeft daar tijd voor nodig. En laat dat nu net het grootste probleem zijn bij Anderlecht.»

HUMO Moet Anderlecht hem houden?

Krabbendam «Ja. Je vindt weinig betere trainers dan Fred Rutten. Hij is een wat aparte man met een gebruiksaanwijzing, en ik kan me voorstellen dat het voor de media wennen is. Met Hein Vanhaezebrouck zat er meer bravoure voor de microfoons. Maar Rutten is echt wel een vakman. Geef hem nog een seizoen en Anderlecht zal een uitstekende trainer aan hem hebben.»

HUMO De verwachting is toch dat het na de play-offs voor hem eindigt in Brussel.

Krabbendam «Het kleeft aan hem dat hij, behalve de Nederlandse beker, nooit een grote prijs heeft gewonnen. Sneu voor hem, maar het is wel algemeen erkend dat de basis voor het latere succes van Feyenoord door Rutten is gelegd. Zelfde verhaal bij PSV. Zijn vakmanschap had zeker meer prijzen verdiend. Nu kan ik me voorstellen dat de Anderlechtfans zich afvragen: ‘Wie ís die man?’

»Alles hangt nu af van wat Anderlecht wil. Wil het stabiliteit, dan moet het maar eens iemand de tijd geven om aan een jonge ploeg te bouwen. Waarom Rutten niet? Bij Feyenoord was Rick Karsdorp uit de gratie geraakt. Rutten maakte er een rechtsback van en hij ging voor 16 miljoen euro naar AS Roma. Verschaeren stelt hij toch ook gewoon op? En naar wat ik van Rutten hoor, lopen er nog zulke talenten rond bij Anderlecht.»

HUMO Verschaeren is wel de enige jongeling die hij niet aan de kant heeft geschoven.

Krabbendam «Dat snap ik wel: de situatie vroeg om resultaten op korte termijn. Dat is hem gelukt: het was knap dat hij die ploeg nog naar de play-offs heeft geleid. Een mirakel zat er niet in, maar Rutten heeft wél een organisatie neergezet: het voetbal van Anderlecht is geen toevalsvoetbal meer.»

'Ontevreden fans na de thuisnederlaag tegen Antwerp. 'Coucke en Verschueren weten dat ze in het moeras zitten, en proberen er zo snel mogelijk uit te raken' Gilles De Bilde

undefined

De ex-speler: Gilles De Bilde
‘Heimwee naar Biglia’

null Beeld

Weinig oud-spelers die de interne keuken van Anderlecht beter kennen dan Gilles De Bilde. ‘De Ket’ is een man van het huis.

Gilles De Bilde «Ik hoor dat niet alles wat Coucke al heeft aangepakt even geslaagd is. De problemen situeren zich zowat in alle geledingen van de club: niemand is nog tevreden. Hetzelfde verhaal bij de fans. Ik ken zowel bedrijfsleiders met een loge als gewone supporters. Wel, ze morren allemaal. De abonnementen werden duurder, het huisrestaurant ‘Saint-Guidon’ verdween en de beleving veranderde. Sponsors die dieper in de zakken moesten tasten, stellen dat nu in vraag omdat het geleverde spel dergelijke uitgaven niet meer verantwoordt.»

HUMO Heb je het daar al met Coucke over gehad?

De Bilde «Met hem én Michael Verschueren. Ze wilden ex-spelers bij de club betrekken, maar het is bij dat ene gesprek gebleven. Ik ken Michael al van toen ik bij Anderlecht speelde en zijn vader de manager van de club was. Ik ga niet zeggen dat er paniek heerst, maar ze beseffen heel goed dat ze in het moeras zitten en ze proberen daar op alle mogelijke manieren uit te raken.»

HUMO Is alles de schuld van Coucke?

De Bilde «Néé! Coucke heeft zijn gebreken, maar het is te gemakkelijk om alles in de schoenen van één man te schuiven. De ellende was voor zijn komst al ingezet. Het voetbal van Anderlecht paste al enkele jaren niet meer bij de stijl van het huis. Velen hadden gehoopt dat hij de neergang ging stoppen – ‘Een miljardair die de club overneemt!’ – maar die hooggespannen verwachtingen heeft hij niet ingelost. Het is niet omdat je een geslaagde zakenman bent, dat je een zwalpende club meteen weer op de rails krijgt.

»Het resultaat is wat het is: een rampjaar. Zonder Europees voetbal wordt dit een drama zonder voorgaande, zowel sportief als financieel. In die omstandigheden verbaast het me dat de supporters het nog zolang hebben kunnen aanzien. Die gelatenheid is er nu al een paar jaar. Het heeft geduurd tot de thuisnederlaag tegen Antwerp voor ze om Couckes ontslag begonnen te roepen. Dat was vroeger toch anders: ik herinner me hoe boze fans Roger Vanden Stock tot op het trainingsveld kwamen belagen.»

HUMO Krijgt Arnesen dit rechtgetrokken?

De Bilde «Ik ken Arnesen van bij PSV, waar hij manager was toen ik er voetbalde. Ik hoop dat hij de vrijheid én het budget krijgt om dit te keren. Maar hoe haal je een speler naar een club in België die maar wat aanmoddert en geen Europees voetbal speelt?

»Eén ding is zeker: Anderlecht komt altijd terug. Maar ik verwacht niet dat de problemen volgend seizoen al opgelost zijn.

»Mocht ik nog voetballen, ik zou de geschiedenis niet willen ingaan als speler van de ploeg die voor het eerst in 55 jaar geen Europees voetbal heeft gehaald. Zoveel beroepseer moeten de spelers nu wel hebben. Maar goed, je hoeft geen helderziende te zijn om te zien dat zij niet het vereiste niveau voor Anderlecht hebben. Wie herinnert zich nog de periode dat een speler als Lucas Biglia over het veld liep? Of Dennis Praet? Anderlecht is Anderlecht niet meer, de herkenbaarheid is weg.»

HUMO Wat vind je van een voorzitter die spelers in de kleedkamer tactische instructies komt geven?

De Bilde «Ik heb de beide Vanden Stocks nog meegemaakt. Roger was geen groot voetbalman, hij liet zich nooit in de kleedkamer zien. Maar Constant heb ik wel een paar keer weten binnenstappen na een wedstrijd. Hij kwam naast mij zitten en haalde een fase aan. Ik was diep onder de indruk: die man wíst waarover hij sprak.»

HUMO Coucke wacht het einde van de wedstrijd niet af.

De Bilde «Dát heb ik nooit meegemaakt. Toch niet van een voorzitter. Wel van Michel Verschueren: die kwam ons voor een wedstrijd weleens de les spellen of een premie beloven (lacht). Maar hij vertelde de spelers niet wat ze moesten doen. Naar ik hoor moeide Coucke zich ook in het wielrennen met zaken waar hij weinig van afweet. Geslaagde zakenmannen denken nogal snel dat ze altijd gelijk hebben: ‘Zo wil ik het, dus zo zal het gebeuren!’ Ik zou het niet doen: het ondergraaft de autoriteit van de trainer.»

HUMO Vanhaezebrouck deed het denken aan Balthasar Boma.

De Bilde «Dat is nogal populistisch. Zijn relatie met Coucke was van bij het begin al niet goed. De manier waarop er een punt achter is gezet, was ook niet fraai. Dan moet je zo’n opmerking met een korrel zout nemen.

»Nu, we weten allemaal hoe Coucke in elkaar zit. Door destijds bij Oostende met zijn sjaal te staan zwaaien, te zingen en met iedereen op de foto te gaan, heeft hij dit over zichzelf afgeroepen. Maar Anderlecht is Oostende niet, dat heeft hij nu wel gemerkt. En kom mij niet vertellen dat het hem onberoerd laat zoals hij wordt aangepakt, soms zelfs vernederd. Ook al is hij een zakenman zonder emotionele betrokkenheid bij Anderlecht, hij wil wel slagen.»

HUMO Aan intriges geen gebrek: Devroe voelt zich verraden door Verschueren, Van Holsbeeck door operationeel manager Jo Van Biesbroeck, en diezelfde Van Biesbroeck houdt het straks voor bekeken omdat hij het op zijn heupen krijgt van Coucke.

De Bilde «Weet je, zulke dingen zijn eigen aan een club in problemen. Maar het is niet daardoor dat die problemen ontstaan zijn. Ze zijn er veeleer het gevolg van.»

undefined

null Beeld


'Ik weet niet of Hein een specialist is op vlak van overnames, maar hij dramatiseert' Geert Noels over de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck (foto)

De supporter: Geert Noels

‘Hein dramatiseert’

Toen econoom Geert Noels onlangs zijn jongste boek ‘Gigantisme’ voorstelde, deed hij dat in aanwezigheid van Marc Coucke. Noels is als voetballiefhebber geregeld in het Anderlecht-stadion te vinden.

null Beeld

HUMO Volgens Hein Vanhaezebrouck is de overname van Anderlecht door Coucke ‘één van de minst geslaagde overnames uit de geschiedenis van het topvoetbal.’

Geert Noels «Ik weet niet of Hein Vanhaezebrouck een specialist is op vlak van mergers and acquisitions, maar ik weet wel dat overnames zelden vanaf het eerste jaar een succes zijn. Wat Anderlecht overkomt, is absoluut niet abnormaal. Vanhaezebrouck dramatiseert.»

HUMO Verwoordt hij niet wat velen denken?

Noels «De ene zegt dat de problemen waar Anderlecht al jarenlang mee kampte met de komst van Marc Coucke versneld aan de oppervlakte zijn gekomen. Volgens de andere pakt hij het slecht aan. Ik neig naar de eerste strekking: de fundamenten van Anderlecht waren niet goed meer.»

HUMO Heeft Coucke te erg gefocust op de zakelijke ontwikkeling van de club?

Noels «Mijn bedrijf heeft vier businessseats op Anderlecht, ik kom er dus weleens. Mijn ervaring is dat de klantvriendelijkheid erg verbeterd is. Dat was ook nodig. Een voorbeeld: betalingen gebeuren niet langer cash maar elektronisch. Voor een club is dat een uiterst handige manier om meer te weten te komen over haar supporters en hun uitgavenpatroon. Dat Coucke erin geslaagd is dat op zo’n korte termijn te installeren, is echt knap.

»Of het de aandacht voor het sportieve naar de achtergrond heeft verdrongen, durf ik te betwijfelen. Ik denk dat vooral de ‘Schone handen’-historie met Bayat de zaak geen goed heeft gedaan. Couckes beslissing om niet langer met zo’n dubieuze figuur samen te werken, was de enige juiste. Ook al kende hij de sportieve consequenties: spelers die uit Bayats hand aten, konden het dan weleens laten afweten.»

HUMO Is Coucke na Roland Duchâtelet en Bart Verhaeghe nog zo’n ondernemer die zijn overmoed in het voetbal moet bekopen?

Noels «Is alles wat Duchâtelet heeft gedaan dan mislukt? Ik vind van niet. En bij Verhaeghe zie je dat geduld loont. Ook hem is het niet gelukt om binnen het jaar een professionele structuur bij Club Brugge neer te zetten. Dat vraagt meer tijd, het voetbalwereldje ís nu eenmaal nog steeds niet professioneel. De manier waarop het corruptiedossier met al zijn uitwassen wordt aangepakt, illustreert dat.

»Bovendien stelt degene die een club verkoopt de zaken altijd fraaier voor dan ze zijn. Hem hoor je natuurlijk niet zeggen: ‘Er zitten nog drie lijken in de kast.’ Maar vaak is dat wel de realiteit. Dat is wat je nu bij Anderlecht ziet. Zakelijk heeft Coucke al veel gerealiseerd, dat is zeker een verdienste. Dat hij resoluut voor de jeugd heeft gekozen, is dat ook. Alleen op het veld is er een probleem.»

HUMO Moet Coucke uit de kleedkamer wegblijven?

Noels «Misschien. Maar in het wielrennen deed hij het ook, en daar was hij wel succesvol. Ieder heeft zijn stijl. Het is duidelijk dat Vanhaezebrouck er niet van hield. Mocht ik trainer zijn, zou ik het ook niet graag hebben. Maar ik ben geen trainer (lacht).»

HUMO Had Coucke zich niet veel ellende kunnen besparen door respectvoller met zijn voorganger om te springen? Roger Vanden Stock voelde zich zo geschoffeerd dat hij niet meer naar de wedstrijden komt.

Noels «Een overname is een zakelijke aangelegenheid. Je koopt iemand uit en vanaf dat moment is het jóúw onderneming. Die zet je naar je hand. Mocht Anderlecht enkel en alleen dankzij Vanden Stock een monument zijn, had het weinig toekomst. Anderlecht is een monument dankzij zijn supporters en zijn manier van spelen. Dáár moet Coucke trouw aan blijven, niet aan Vanden Stock. Trouwens, misschien had hij wel zijn redenen om hem niet op een piëdestal te blijven zetten. Dat weten we niet.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234