null Beeld

Matroesjka's 2

Vanavond kruipt Manou Kersting voor het laatst in de huid van de hersenloze buitenwipper Danny Bols uit 'Matroesjka's 2' - het schitterende vervolg op de eerste serie van Marc Punt en Guy Goossens over een bende smerige vrouwenhandelaars. Dat Nederlander Kersting perfect Antwerps bekt, heeft hij overigens te danken aan zijn tumultueuze jeugdjaren op de Antwerpse vakschool.

Annemie Bulté

HUMO Danny Bols treedt in deze tweede reeks wat meer op de voorgrond.

Manou Kersting «Omdat hij de enige is die een huis heeft: dat wordt een pleisterplek voor alle anciens van de bende die zelf geen geld meer hebben.

»Danny is hersenloos geboren en zal waarschijnlijk hersenloos sterven. Af en toe maakt hij best slimme en juiste opmerkingen, maar daar heeft-ie dan écht niet over nagedacht. Hij is ook een goedzak en een slechterik tegelijk. In een ander milieu was hij wellicht een hele goeie man geworden, maar nu is hij trouw aan een bende smeerlappen. Hij begrijpt ook niet dat die schoften niet om hém geven als het erop aankomt. Hij begrijpt het écht niet.»

HUMO Je hebt op de set heel wat tijd doorgebracht met twee Russische meisjes die je moest bewaken. Hoe was dat?

Kersting «Dat waren waanzinnig fijne actrices, heel speels, en al spraken ze bijna geen woord Engels, je kon er flink mee lachen. Ze waren soms ook heel ontroerend. Sveta, de kleinste, moest ik in één scène flink door elkaar schudden. Zij gaf aan dat het nog niet hard genoeg was. Ik ben zo'n grote lobbes en zij een klein frêle dingske, en dan zegt zij: 'Ga ervoor, man!' Echt top.»

HUMO Het meest onder de indruk was ik van de scène waarin jij een gloeiend strijkijzer op je kont krijgt. Hoe déden jullie dat?

Kersting «Daar hadden ze iets op bedacht: ze hadden een soort isolatiematje op mijn kont geplakt. Dat werkte: je kon het strijkijzer zo heet laten worden dat er stoom uitkwam, maar als je het dan op mijn kont zette, voelde ik niks dankzij dat matje ertussen.

»Het probleem was dat zo'n matje na een tijd ook hitte opslaat. De scène moest een keer of veertig overgedaan worden, en op de duur zat ik met een kokende mat op mijn achterste. Ze konden hem er niet afhalen want hij zat helemaal vastgetapet met plakband, die ook heet aan het worden was. Ik hield het echt niet meer. Maar ook daar wisten ze iets op: in een diepvriezer van de rekwisieten zaten nog een paar zakken bevroren erwtjes en worteltjes. Die werden tussen de opnames door op mijn achterste gelegd om wat af te koelen, en dan kon het strijkijzer er weer op. Tegelijk kreeg ik ook veertig keer hardhandig een pistool in de nek geduwd, dus na die draaidag was ik echt gebroken. Maar goed, het gaat om het resultaat.»

HUMO Het zag er in ieder geval schrikwekkend geloofwaardig uit.

Kersting «Ja, toen mijn broer het zag, is hij rechtgesprongen en naar de televisie gerend. En er waren meer mensen die me zeiden dat ze echt pijn hadden toen ze het zagen. Dan denk ik: 'Ha! Dan heb ik toch niet voor niks geleden.'»

vtm - Matroesjka\'s\'Matroesjka\'s\' wint Ha! van Humo

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234