null Beeld

Mauro en zijn Gruppo di Pawlowski: 'Ik ben constant onder de indruk'

Mauro Pauwlowski over de debuutplaat van zijn Gruppo, over Humo's Rock Rally-winst met Evil Superstars, over arische strippers en ex-vrouwen, over voetbal, over ruziënde nonkels en over zichzelf. 'Geef die man geen verantwoordelijkheid meer.' 'Het sléchtste dat ik de laatste jaren heb gezien.' 'Charlatan!'

Frederick Vandromme

HUMO Noem voor de aardigheid eens iets waar je niét goed in bent.

Mauro Pawlowski «Acteren, maar dat heeft me ook nooit veel gezegd. Tijdens mijn tournee met Ramsey Nasr moest ik af en toe wel iets acteerachtigs doen, en om me zover te krijgen hebben ze me toch elke avond opnieuw moeten waterboarden.

»En in sport ben ik ook geen uitblinker. Ik heb wel ooit nog gevoetbald. Tot mijn zes-, zeventiende. Daarna zei ik: 'Fuck it, ik speel wel gitaar.' Maar tot dan stond ik meestal rechtsback, bij Weerstand Koersel. Ik was oké, maar het was iets te veel Italiaanse stijl: veel zjaar, veel bijzaken, en als er niemand met een gloeiende pook achter mij zat, liep ik gewoon níét. (Plots) Weet je wie mijn buurjongen was? Davy Gysbrechts! Bekend van KV Mechelen en de Rode Duivels!»

HUMO Heb jij eigenlijk nog Grote Plannen op overschot?

Pawlowski «Nee, enkel meer van hetzelfde. (Schrikt op) Ik was al vergeten dat we een interview aan het doen waren, zeg. We waren net zo gezellig over voetbal aan het lullen. (Doet alsof hij ontwaakt uit een droom) Shit, 't was maar een interview!

»Te veel plannen maken is nergens goed voor. Een mens moet rust nemen, zichzelf vakantie gunnen. Ik werk snel en efficiënt, maar niet dag en nacht. Laat maar zitten, je moet het niet zoeken. Burn-outs en weet ik veel wat: symptomen van overmoed. Zal me niet snel overkomen. Mensen die burn-outs krijgen: soms is dat door heel, héél hard gewerkt te hebben, maar sommigen zijn onbewust ook iets te veel met zichzelf bezig. Ze hechten net iets te veel belang aan wat ze doen. Ik weet niet of ik dat hier allemaal maar zo mag zeggen. Ik ken veel mensen, goeie mensen, die overspannen geraken. Veel muzikanten ook. Teleurstellingen. Ambities die niet waargemaakt worden. Pijnlijk.»

HUMO Je zei laatst: 'Het is beter voor iedereen dat ik gedeeltelijk obscuur blijf. Als ik écht populair werd, zou ik me niet gepast gedragen.' Je gaf er toen geen uitleg bij. Waar ben je precies bang voor?

Pawlowski «Ik zal je zeggen wat het is. Stel: ik ben te gast in één of ander televisieprogramma, en er zit ook zo'n zeikerd bij die een beetje fel wil doen. De kans is groot dat ik dan gewoon zeg: 'Wat een snul!' Zo erg is dat op zich niet, maar ik heb al gemerkt dat een mens op televisie niet veel hoeft te doen om in negatieve zin uit de band te springen. Als het echt een héle grote zeikerd was, zou ik hem misschien bij zijn kraag pakken – en dat zien de kijkers thuis ook al niet graag. Ik vertrouw mezelf daar niet in.

»Mensen die op televisie dan weer een toneeltje spelen, een fotogenieke grote muil opzetten en opzichtig ambiance maken op een manier dat de mensen kunnen zeggen 'Goh-goh, wat een kerel!' – dat wordt wél aanvaard. (Schudt het hoofd) Nee, ik moet daar wegblijven, jong.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234