null Beeld

'Mauro Sings Houben': Peter praat Pawlowski

Op donderdag 31 maart kunt u naar de Brusselse AB voor ‘Mauro Sings Houben’. Mauro zijnde onze gewaardeerde columnist Mauro Pawlowski, Houben zijnde Peter Houben, aanvoerder van Benny Zen, vroeger Nemo, en met Pawlowski al actief in Mitsoobishy Jacson.

Jürgen Beckers

‘Mauro Sings Houben’ is helemaal wat er op de doos staat: Mauro die de catalogus van Houben zingt, bijgestaan door de Antwerpse jazzcats van Hamster Axis Of The One-Click Panther. Van het project verschijnt volgende week ook een plaat: ‘Insatiable’.

HUMO Peter Houben, een plaat met jouw naam op waar je relatief weinig voor hebt moeten doen?

Peter Houben «Geen hol, zeg maar. Ik heb de songs geschreven, maar die dateren al van een tijdje geleden. Mauro was al vijf jaar aan het zeggen dat hij deze plaat ging maken, ik heb gewoon moeten wachten tot ze er was. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik één noot ging meespelen, letterlijk één noot. Ik ben in de studio geweest, een gezellige namiddag, en toen ik terug naar huis reed, besefte ik: ‘Dju, ik ben die noot vergeten te spelen.’ Ik ga ook niet meespelen tijdens de concerten, zelfs geen guest appearance. Kijken ga ik natuurlijk wel.»

HUMO Een speciaal gevoel, je songs zien opgevoerd worden?

Houben «Best wel, ja, vooral omdat het in een andere vorm is. Weg van de pop waarin ik doorgaans opereer. ’t Is jazz hè, een genre waar ik niet zo heel erg in thuis ben. Ik heb wel de obligate dingen van Thelonious Monk en zo, maar dat is het dan ook.»

HUMO Vind je het een goeie plaat?

Houben «Tuurlijk. Wat ga ik zeggen? ‘Wat een kutplaat!’ Nee, de teksten zijn natuurlijk geweldig (lacht).»

HUMO Die zijn intact gebleven?

Houben «Ja, Mauro houdt zich zelfs zo goed als volledig aan de zanglijnen. Toen ik de lijst met songs voor het eerst zag, dacht ik: ‘Hij heeft er weer de rare dingen uitgehaald.’ Maar nu ik de plaat heb gehoord, snap ik het wel.»

HUMO In ‘This Vibration Is Not Just a Movement of Particles In the Air’ zing jij, en nu dus Mauro: ‘Nature takes revenge in the form of incest’.

Houben «Insects! Niet incest. (lacht) Dat is dan mijn ‘Excuse me while I kiss this guy’. Wil je dat ik die tekst uitleg met incest? Geen probleem hoor.»

HUMO Een andere keer misschien. Waarin vinden jij en Mauro elkaar?

Houben «Voor een groot deel: onze ironische kijk op alles. Dat en een groot respect voor elkaars kunnen.»

HUMO En een laatste: wat heb jij met tieten?

Houben «Ja, er staat er weer één op de hoes. En op de recentste Benny Zen-plaat, ‘Go Out and Love the People’, stonden er zelfs twee. Nu, met die laatste tiet heb ik niks te maken, hè. Anderzijds: van een schoon tiet is nog nooit iemand gestorven. Of toch niet bij mijn weten (lacht).»


Mauro Sings Houben op 31 maart in de AB in Brussel: info en tickets

Andere data: mauroworld.net

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234