Meyrem Almaci Beeld Joris Casaer Photography
Meyrem AlmaciBeeld Joris Casaer Photography

De eindejaarsvragenMeyrem Almaci

Meyrem Almaci: ‘Het was een frustrerend jaar’

Redactie

Meer eindejaarsvragen vindt u hier en hier »»

HUMO Hoe heeft u het voorbije coronajaar beleefd en welke trend of evolutie is u opgevallen?

MEYREM ALMACI «Het was een frustrerend jaar: plots mag het vanzelfspreken­de niet meer. Iemand omhel­zen, onbekommerd met vrien­den en familie afspreken. Trend: de terugkeer van feiten en de opkomst van het com­plotdenken. Corona heeft ons met de neus op de grenzen van het populisme geduwd.»

HUMO Wat vond u het afgelopen jaar het beste en het slechtste op radio, tv en sociale media?

MEYREM ALMACI «Beste tv: ‘De Container Cup’ (VIER), ‘The Crown’, ‘Unorthodox’, ‘The Queen’s Gambit’ (Netflix),‘Wat een jaar’ (VTM), ‘Gentbrugge’, ‘De onfatsoenlijken’, ‘Alleen Elvis’, ‘Winteruur’, ‘Vijf jaar hier’ en ‘Team Scheire’ (Can­vas). Beste radio: ‘Grand cru’ en ‘Interne keuken’ (Radio 1).»

HUMO Welke boeken, films en muziek hebben u dit jaar het meest bekoord?

MEYREM ALMACI «Boeken: ‘Het sterke geslacht’ van Sharon Moalem, ‘Mythos’ van Stephen Fry. Muziek: Midlake ontdekt. Fan!»

HUMO Wie wenst u wat toe voor 2021 (ten goede of ten kwade)?

MEYREM ALMACI «Aan de zorgsector: dat er ein­delijk beter voor hen gezorgd mag worden. De hele cultuur­ en evenementensector: vol­le zalen en veel vertier. Aan de horeca en ons allen: on­bezorgd weer kunnen blijven hangen aan een toog. Onze natuur en parken: waardering en uitbreiding.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234