null Beeld

Mick Jagger (73) wordt weer eens pappie? Dokter De Zeulder lacht er niet mee!

Toen Mick Jagger onlangs Harrods verliet met vier rollen Frozen-behang onder de arm, wisten de kenners meteen hoe laat het was. De zanger van de Rollende Stenen wordt weer eens vader. Voor de achtste keer. Op de gezegende leeftijd van tweeënzeventig. Wij juichen dit toe. Maar de vraag is: hoe juichen wij dit toe? Met een bulderend ‘Olraaait!’ of met het gecrispeerde ‘Ja, als ze maar gelukkig zijn zeker?’, dat zo vaak aan de lippen van enigszins zuur kijkende ouders ontsnapt als het over familieaangelegenheden gaat. Wij legden de vraag voor aan een autoriteit.

'Als dat kind beseft wat het ziet, zal er een psychologisch litteken ontstaan met de omvang van een bomkrater'

Dr. Koen De Zeulder «Ik wens de perkamenten zanger te feliciteren. Mick Jagger heeft in het verleden al bewezen dat hij een uitstekende vader is, en dat zal nu ook het geval zijn. De jaren eisen helaas hun tol, en daarom moeten er voorzorgen worden genomen. De eerste vier, vijf maanden is zo’n baby nauwelijks meer dan een merkwaardige plant, merkwaardig in die zin dat andere plantensoorten geen pampers dragen. Maar stilaan wordt het plantje zich bewust van de omgeving. Ik vrees voor het moment dat Jagger zich met vaderlijke tederheid over het wiegje buigt om daar met een zacht ‘Atatata! Dag mijn klein ventje! Atatata!’ een vrolijke grimas aan de gewezen foetus te ontlokken. Als dat kind dan beseft wat het ziet, zal er een psychologisch litteken ontstaan met de omvang van een bomkrater.»

HUMO Waarom?

De Zeulder «De mummie en de zombie zijn niet voor niets archetypes uit de horrorindustrie. De schok zal enorm zijn. Zo’n baby zet het dan op een krijsen waarvan de ramen uit de sponningen vliegen, ofwel wordt het verlamd van de schrik.»

HUMO Dan lijkt dat van die sponningen de beste optie.

De Zeulder «Ja, een goeie stielman repareert zo’n raam in een paar uurtjes.»

HUMO Hoe kan je die schok voorkomen?

De Zeulder «Doseren. Ik heb de heer Jagger reeds via zijn management geadviseerd om vooral in het begin afstand te bewaren. Zes meter lijkt mij een goed begin. Elke dag mag daar een centimetertje af.»

HUMO Dan duurt het bijna twee jaar eer de zanger zijn kind kan knuffelen.

De Zeulder «Och, op zijn leeftijd maakt een jaartje meer of minder niet uit. Maar als die kleine heeft geaccepteerd dat er wat slijtage op zijn pappie zit, beginnen de problemen pas. En die problemen zijn van dynastieke aard.»

HUMO Dat klinkt raadselachtig.

De Zeulder «Zo bedoel ik het ook. Je hoort mij eerder roepen ‘Is de voedzame brij paraat die reeds in het neolithicum tot het dagelijkse dieet behoorde?’ dan ‘Is de soep al klaar?’»

HUMO Omdat dat raadselachtiger klinkt.

De Zeulder «Ja. Maar ook omdat het personeel dat niet begrijpt, en dan is hun reactie: ‘Ik had maar langer moeten studeren, dan had ik een betere job gehad.’ En ze aanvaarden hun onderbetaalde lot zonder morren.»

HUMO Een dynastiek probleem, zei u.

De Zeulder «Op raadselachtige toon, inderdaad. Jagger heeft al een achterkleindochter, Ezra, die inmiddels goed uit de voeten kan met een loopfietsje. Het nieuwe familielid, dat zich nog in het foetale stadium bevindt, zal haar grootoom zijn.»

HUMO De jongste broer van de bomma dus.

De Zeulder «Ja. En we weten allemaal wat het betekent als iemand opmerkt dat de pamper van oma’s broer ververst moet worden. Daar schuilt een hele tragiek achter, maar de situatie is meteen duidelijk. Hier zal dat niet het geval zijn. En wat als die twee kinderen over een paar jaartjes bij elkaar blijven logeren? Er zal een moment komen waarop de zoon van Mick zijn kleinachternichtje zal vragen waarom ze oma zegt tegen zijn zusje.»

HUMO Het antwoord zal zijn: omdat je papa mijn overgrootvader is, lieve grootoom.

De Zeulder «Ja, maar zulke familierelaties zijn even ingewikkeld als wiskunde in het eerste jaar middelbaar. Enfin, ik weet niet of zaadcellen kunnen nadenken, maar die van de heer Jagger in elk geval niet. Anders hadden ze wel tegen elkaar gezegd: hier gaan we niet aan beginnen! En bovendien: dat Frozen-behang is gewoon lelijk.»

0

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234