null Beeld

'Mijn lief is vrijgezel' op Vier

Thuiskomen van Werchter, de tv aanklikken en merken dat de zompige bagger van op het festivalterrein tot bij Vier gelopen is. Ze hebben er een programmaatje uit geboetseerd: 'Mijn lief is vrijgezel' heet het, en het stinkt ongeveer even hard als de doorsnee Dixie. Nostalgie, nu al.

Wie erin geslaagd was om zelfs na de eerste verschijnselen van intredende hersendood nog altijd naar 'Temptation Island' te blijven kijken, merkte dat Vlaanderens favoriete natuurdocumentairereeks al bij al maar weinig om het lijf had. Een mens zat toch al gauw de kampvuurmomenten af te wachten, waarbij zo'n Kiara of Shana dan uiteindelijk het bedrog te zien kreeg van d'r Shane, of Blaine, of Shady. Dat feit leek ook de zender zelf niet ontgaan, en ze bestelden 'Mijn lief is vrijgezel', waarbij élke aflevering zowaar een eigen kampvuurmoment heeft.

De opzet van 'Mijn lief is vrijgezel' is even voor de hand liggend als geniaal: niet. Een allerminst onooglijke vrijgezelle vrouw komt elke aflevering op huisbezoek bij een koppel waarvan de vrouw zich in het dichtstbijzijnde bezemhok gaat verbergen terwijl de man tegenover de bezoekster hardnekkig volhoudt dat hij vrijgezel is. Slechts één man van de vier deelnemers is dat ook echt, aan de vamp om te raden welke. Wie succesvol is in zijn misleiding, kan een reis winnen. Ondertussen is mevrouw natuurlijk wel getuige van de pijnlijk flirterige pogingen van manlief om de deerne te overtuigen van zijn leugenachtige status als vrijgezel, wat tot overduidelijke tekenen van jaloezie moet leiden wanneer de kerel in kwestie onvermijdelijk over de grens gaat die vooraf was afgesproken. Het is hem om dié groene reacties van verontwaardiging en grensoverschrijdend gedrag te doen, de te winnen reis is natuurlijk gewoon de wortel die de hengst voortjaagt.

Nu, in het geval van Ronny was het nu ook weer niet zo moeilijk om te geloven dat hij vrijgezel was. Hij was het niet, maar toch. 'Vroeger was ik een playerke', wist hij mee te geven. Het zou niet de enige keer zijn dat Ronny zich een ongevraagd verkleinwoord permitteerde. Maar nog niet zo lang geleden werd Ronny's leven van fladderaar gefnuikt toen hij Sandra - 'Sandraatje' -leerde kennen, die nu op een schermpje zou toekijken hoe manlief zou proberen Deena om de tuin te leiden; een zwartharige vrijgezel die wellicht bij de selecties van 'Temptation Island' naar huis werd gestuurd met de woorden 'Wij bellen jóú wel', en nu alsnog een weg naar het scherm gevonden had. De aanhouder wint. 'Overtuigend proberen een jonge vrouw te verleiden, dat lukt je wel, hè?', vroeg Sandra aan Ronny toen ze Deena voor het eerst onder ogen gekregen had. Ze vroeg het met de intonatie van een beul die vraagt of de strop niet te strak zit om je nek, maar Ronny was zich van geen kwaad bewust. Hoera, er zijn nog zekerheden.

Nee, lang duurde het niet voor het groene beest de kop opstak ten huize Ronny. Nog voor Deena een voet binnengezet had, zat Sandra al te schuimen op d'r stoel. 'Ik wist dat ze een kleedje zou aandoen, ik wíst het.' En toen de gelegenheidsrivale dan toch binnentrad, was dat ook al niet naar de zin van Sandra: 'Die zit op mijn plaats!'. Ronny, de stakker, was op de koop toe geen al te beste leugenaar. Jokken deed hij niet zonder er overmatig bij te zweten, en het hielp al helemaal niet dat hij af en toe in het meervoud sprak wanneer hij zichzelf bedoelde. 'Dan maar in het offensief', leek hij op den duur te denken, en hij zwoer dat hij 'écht wel vrijgezel was', alvorens op eigen initiatief kennis te maken met Deena's verhemelte. Kon Sandra niet mee lachen natuurlijk. Wij ook niet, eens we doorhadden dat de tranen die over onze wangen biggelden niet door een lachstuip aangevoerd werden. Een mens zou nog bang worden van de zomer, en de bijhorende tv-programmatie.

Over boeiend kijkvoer gesproken: hoe zou het nog zijn met het testbeeld?


Quote

'Ik denk dat Ronny geen vrijgezel is. Dat bordje met 'Want sex?' vind ik wat te opzichtig geprobeerd.' - Jammer genoeg betrof het een authentiek cadeau van Sandra aan Ronny.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234