'Mijn pop-uprestaurant'-finalisten Chloë & Magali: 'We hebben gewoon geen tijd om de straat op te gaan'

Hoor het wetten van de messen: de finale van ‘Mijn pop-uprestaurant’ komt in zicht, en de kans is groot dat de winnaars op het eind van de rit twee zussen zullen zijn: Chloë en Magali Szpyt – even Pools-Italiaans als Mauro Pawlowski, en dus even Limburgs als een terril – werden de finale ingeslingerd dankzij de wildcard van een jury vol sterrenchefs.

'Blij dat we in Humo komen!'

Bovendien zijn het meisjes van de wereld: tijdens ons gesprek kiezen ze meteen de juiste beleefdheidsformule uit om ook bij ons ogenblikkelijk tot favoriet gebombardeerd te worden – niet onbelangrijk met een rondje televoting in het verschiet: ‘Mogen we snel even zeggen dat we héél blij zijn dat we in Humo komen? We lezen het elke week.’ Híérrr met die gsm!HUMO Dames, de finale komt in zicht. Slapen jullie nog?

Chloë Szpyt «Niet veel, maar wel goed (lacht). Maar de laatste dagen wegen erg zwaar, dat is niet te ontkennen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar tot nu toe hebben we die altijd weten in te lossen.»

HUMO Culinair gezien zouden jullie moeten winnen: jullie werden richting finale gestuurd door driesterrenchef Gert De Mangeleer en Albert Adrià, van het wereldvermaarde restaurant El Bulli.

Chloë «Dat is een serieuze opsteker. Als je nog aan je koksopleiding bezig bent, is het een hele eer om zo’n commentaar te krijgen van zulke chefs. Ik ben er nog altijd van onder de indruk.»

HUMO En toch zal de stem van het volk beslissen. Lukt het om de zaak draaiende te houden en tegelijk reclame te maken?

Magali Szpyt «Niet altijd, nee. Je zal ons niet snel de straat op zien gaan om mensen te overhalen. Niet dat we niet zouden willen, maar we hebben er gewoon geen tijd voor. We proberen af en toe wel originele ideeën te bedenken om de aandacht te trekken, maar we moeten vooral proberen ons restaurant zo goed mogelijk te doen draaien. Dan komt het wel goed. Bovendien spreken we alle mensen aan die in onze zaak komen eten: zo bereik je elke dag ook een honderdtal potentiële stemmers.»

HUMO Krijg je soms mensen over de vloer die zelf aan het jureren slaan?

Chloë «We merken in elk geval dat erg veel klanten ook bij het andere pop-uprestaurant gaan eten. En ja, soms laten ze achteraf duidelijk hun oordeel horen: ‘Het was erg lekker bij de buren.’ (lacht)»

Magali «Maar we herkennen ook veel mensen die ons van Kortrijk naar Knokke zijn gevolgd: het doet deugd om dat te zien.»

HUMO Hoe hard kan een wedstrijd als deze zijn? Jullie ontsloegen één van jullie kelners omdat hij iets te veel sympathie toonde voor de concurrentie bij Mémé Gusta, toen die weggestemd werden.

Chloë «Maar de horeca ís toch een harde wereld? We runnen een restaurant, en dan moet je nu eenmaal beslissingen nemen die hard kunnen aankomen. We hebben toen de juiste keuze gemaakt, hoe moeilijk die ook was. In een restaurant is het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Niet alleen voor de wedstrijd, maar ook om de sfeer in je zaak optimaal te houden.»

Magali «De mensen in ons team kunnen onderling goed met elkaar opschieten – anders hadden we nu niet in de finale gestaan. Dat baarde ons in het begin wel zorgen: zou het wel lukken om de juiste mensen te vinden? Kortrijk is ver van huis als je uit Limburg komt.»

HUMO Jullie hebben een Italiaanse achtergrond én jullie serveren bij ‘Strombowli’ Italiaanse gerechten. Hoeveel van thuis zit er in jullie restaurant?

Chloë «Italiaans eten straalt gezelligheid uit, ook bij ‘Strombowli’. We willen vooral dat mensen bij ons op hun gemak zijn. Het is misschien een cliché, maar bij ons thuis was eten en drinken het belangrijkste wat er is. En dat geldt voor veel Italiaanse families. Onze Italiaanse grootvader kookte erg vaak – voor een gezin van zeven kinderen bovendien: er kwam bij ons dus véél eten op tafel.»

HUMO Zijn jullie te spreken over de manier waarop jullie in beeld gebracht worden? In het verleden vonden deelnemers al eens dat ze niet waarheidsgetrouw geportretteerd waren.

Magali «Ik denk dat het beeld dat je van ons krijgt, wel strookt met hoe we in het echt zijn. We zeggen altijd wat we denken, ook op tv. Maar we blijven ons bewust van de camera.»

Chloë «De cameraploegen zijn ook érg aanwezig als je staat te koken, en af en toe lopen ze in de weg (lacht). Zo’n pop-uprestaurant is niet heel groot, en soms heb je iets vast dat snel in de oven moet, maar staat de hele cameraploeg in de weg. Voor het overige zijn het fijne mensen, hoor.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234