null Beeld

'Mijn restaurant!': aan de dis met Wendy en Chris

De hoek waar de klappen vallen is in 'Mijn restaurant!' veelal gereserveerd voor Chris en Wendy van restaurant 't Gerecht in Turnhout. Het eten: een hoopje ellende (dixit Sergio Herman). Het personeel: zielloze robots (alweer Sergio Herman). Wendy: een braaf moedertje (Paul Gelders van GaultMillau). En het oordeel van de wereldvermaarde chef Heston Blumenthal van The Fat Duck klonk inmiddels ook al vertrouwd in de oren: chef Chris proéft zijn eten niet genoeg.

Raf Weverbergh

We bezoeken Turnhout na de doortocht van Blumenthal, als het stof net weer een beetje is gaan liggen. 'Fijne mens, die Blumenthal,' zegt Chris, maar hij kijkt er een beetje twijfelachtig bij. Het zit hem duidelijk hoog dat Blumenthal de kijkers opriep om Sint-Truiden naar de finale te sms'en.

Chris «Ik vond het toch op z'n minste bizar dat ze in Bigarreaux blijkbaar anderhalf uur te laat waren met hun hoofdgerecht, maar dat ze nog wél de kans kregen om een tweede hoofdschotel klaar te maken omdat Blumenthal de eerste niet lekker vond. En dan krijgen zij - 'nipt' - toch nog de steun van Blumenthal. Heel eigenaardig allemaal.

»We waren daar niet goed van. Da's normaal: als je ziet hoeveel werk we al gedaan hebben om de keuken op peil te krijgen, en dan toch altijd weer diezelfde commentaar... Dat is ontmoedigend. Elke klant die hier binnenkomt, gaat content buiten. Maar die mannen zeggen allemaal hetzelfde: de kwalitéit is niet goed genoeg. Maar wij zitten met een beperkt budget: ik kan geen stuk vlees gaan kopen dat evenveel kost als wat ik ervoor mag vragen. Dan is het restaurant niet rendabel meer - we draaien nu nog maar break-even

Wendy (sussend) «Dat was ook te verwachten, hé: met een beginnende zaak heb je veel investeringen. Een wijnstock aanleggen is niet goedkoop. Je mag blij zijn dat je de eerste maanden break-even haalt: dat zeggen de meeste beginnende zelfstandigen. Als we dit voort kunnen zetten, maken we volgende maand wel winst.»

HUMO Ben je zelf al in de Fat Duck gaan eten?

Wendy «Nee. »

Chris «Wij gaan heel graag uit eten, maar voor driesterrenrestaurants hebben we het budget niet. Je bent daar al gauw vier- vijfhonderd euro kwijt. We gaan wel sowieso eens naar Peter Goossens binnenkort.»

Wendy «Iemand die we kennen is er onlangs geweest: twaalf op tien, vond hij, 'een feest zodra je de snelweg in Kruishoutem afrijdt' (lacht).»

Lees het volledige interview in Humo 3586

undefined

Dwarskijker over \'Mijn restaurant!\'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234