null Beeld

'Mijn Restaurant!': Catherine spreekt voor het eerst

Na een amechtige doodsstrijd viel vorige week donderdag dan toch het hakmes voor Inge en Catherine uit 'Mijn Restaurant!'. De ruzies van de 'vrolijke hartsvriendinnen' liepen de spuigaten uit, oordeelde de jury, en dus mochten de dames opkrassen.

Raf Weverbergh


Een primeurtje voor het realitygenre, zou je zeggen: een stel dat naar de zin van de producers te véél ruzie maakt. Het regende dan ook gissingen rond de opmerkelijke plotwending. Had Peter Goossens finaal de macht gegrepen over 'Mijn Restaurant!'? Was het scenario al op voorhand uitgestippeld, om te laten zien dat het de jury menens was dit jaar? Of werden de twee vrouwen toch 'door de liefde uit elkaar gedreven', zoals een roddelblad schreef?

Niets van dat alles, zegt Catherine Mestdagh (39), de Gentse advocate die de laatste weken zichtbaar moeite had om nog door één deur te geraken met Inge.

Enkele quotes van Catherine Mestdagh

«Ik heb zélf gevraagd om uit het programma te mogen stappen! Toen ik met Inge het gevoel kreeg dat ons partnership niet draaide, heb ik beslist: zo ga ik niet verder. En dat gevoel had ik al heel snel. Na dag één al, eigenlijk.»

«Tien dagen voor de jury ons in het Hof van Cleve uit de wedstrijd zette, heeft een producer me gevraagd: als je eruit kan stappen zonder kosten, doe je dat dan? En ik heb gezegd: ja, natuurlijk! Ik kan eigenlijk niet zeggen dat ze me slecht behandeld hebben.»

«Ik ben jaloers op mensen als Peter Goossens en Christel Cabanier. Christel is even oud als ik, maar ik vind dat zij veel verder staat in haar leven. Ze is taai, maar toch vrouwelijk gebleven. Ik herken mijn moeder in haar, en dat is nog altijd mijn voorbeeld. Zij is een enorm gedreven vrouw, een oogarts. Zeer goed in wat ze doet, gepassioneerd. En ik zoek ook zoiets, iets waarin ik mijn drive kan vinden. Zal het de horeca zijn? Ik weet het niet. Maar dat het niet de advocatuur is, weet ik wel al. Het is mijn ding niet. Ik mis het sociale contact, de beweeglijkheid die de horeca wel heeft.»

«Ik had veel opgegeven om deel te nemen - ik had me zelfs uitgeschreven aan de balie, omdat je als advocaat geen horecazaak mag runnen. Ik wilde er echt iets van maken. Als mensen zeggen dat wij 'het niet konden', dan stuit me dat tegen de borst. Ik blijf ervan overtuigd dat ik het wél kon.»

undefined

Het volledige interview leest u in Humo 3630 van dinsdag 30 maart 2010

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234