Auteur Elsbeth Teeling met haar kinderen Teun (links) en Keet (rechts).Beeld Angeliek de Jonge

InterviewElsbeth Teeling

‘Moeder worden is het beste wat je carrière kan overkomen’

Schrijver Elsbeth Teeling (49) schreef ‘Mom You Can’, een managementboek voor moeders. Door tientallen gesprekken met succesvolle vrouwelijke ondernemers en werknemers met kinderen, ontdekte Teeling ‘succesfactoren’ die ervoor zorgen dat deze rolmodellen hun baan en gezin goed kunnen combineren.

– Het beste wat je carrière kan overkomen, is moeder worden, stel je. Hoe zit dat?
Elsbeth Teeling «Als je moeder wordt, leer je een heleboel. Door hormonen word je bijvoorbeeld verzorgender, maar ook assertiever. De natuur heeft bepaald dat je goed voor je baby op moet komen, diezelfde hormonen kunnen ervoor zorgen dat je op je werk assertiever wordt. En door de drukte leer je natuurlijk beter plannen. Ook op het werk zelf.»

– Toch stopt een deel van de vrouwen met werken als ze moeder worden. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau werkt 17 procent van de moeders fulltime. Bij vrouwen zonder kinderen is dat bijna de helft. Eén op de zes stopt helemaal met werken rond de eerste verjaardag van hun zoon of dochter.
Teeling «Daaruit blijkt dat in onze cultuur er nog steeds de teneur is dat vrouwen parttime werken. Dat is ook niet zo gek. In de recente geschiedenis mochten vrouwen überhaupt niet werken als zij een kind kregen. Dat sijpelt nog steeds een beetje door. Aan de andere kant krijgen vrouwen vaak te horen dat ze te weinig werken.»

– Zelf veranderde je van baan na de komst van je dochter. Ook veel rolmodellen die je spreekt, deden dat. Hoe komt dat?
Teeling «Het zwangerschapsverlof is hard werken, maar het geeft je ook de tijd om op een afstand naar je werk te kijken en je carrière tegen het licht te houden. Daarnaast verander je door de komst van een kind. Dat kan betekenen dat je huidige baan niet meer zo goed bij je past. Tijd wordt kostbaar als je kinderen krijgt omdat je iets waardevols thuis hebt zitten. Ook wil je het goede voorbeeld geven aan je kinderen, dat je iets doet wat je leuk vindt.»

– Door parttime te werken of je baan op te zeggen, ga je er meestal financieel op achteruit. Niet zo goed voor je carrière toch?
Teeling «Het hangt er natuurlijk van af hoe je carrière definieert. De ondertitel van mijn boek is niet ‘meer succes in werk en moederschap’, maar ‘meer gelúk in werk en moederschap’.»

– Je noemt negen succesfactoren in je boek. Welk advies heeft jou geholpen?
Teeling «Mijzelf kennen. Ik zat een periode slecht in mijn vel. Mijn dochter sliep weinig. Mijn man werd ziek. Ik zorgde voor iedereen, maar vergat mijzelf, tot ik compleet strak stond van de stress. Door therapieën leerde ik mezelf beter kennen en daardoor ook betere keuzes maken. Sinds ik besloot te stoppen met mijn werk als kennismanager bij PricewaterhouseCoopers en me te richten op het schrijverschap, ga ik fluitend door het leven. Ik maak keuzes die beter bij mij passen en heb ook meer succes. Zo worden mijn boeken goed gelezen en kreeg de door mij opgerichte Club van Relaxte Moeders binnen drie jaar 100.000 volgers op Facebook.»

– Waar worstel je nog mee?
Teeling «Met compartimenteren, of focussen. Ik blijf het lastig vinden om mijn verschillende rollen; moeder, ondernemer, te scheiden. Ik steek graag mijn licht op bij vrouwen die daar juist wel goed in zijn.»

– Eén van die rolmodellen is een moeder van zeven kinderen, pleegmoeder van baby’s, met een succesvol pedagogisch bureau én een baan aan de universiteit. Serieus, hoe doet zij dat?
Teeling «Dat vroeg ik mij dus ook af. Ik volgde haar op Twitter en we raakten aan de praat en werden vriendinnen. Zij voldoet aan alle negen succesfactoren. Ze maakt keuzes in haar vrije tijd en op haar werk. Ze is niet perfectionistisch, juist wel optimistisch, ze kent zichzelf goed en vraagt om hulp als ze dat nodig heeft. Eigenlijk klinkt het allemaal heel simpel als ze het beschrijft. Ze is geen superwoman ofzo.»

– Welke tips zou je geven aan een zwangere werknemer of ondernemer?
Teeling «Bespreek vooraf goed met je partner, als je die hebt, hoe je het allemaal gaat regelen. Laat het allemaal gebeuren. Laat tijdens je verlof je werk los. Het klinkt klef, maar een kind krijgen is een cadeautje. Je leert er zoveel van! Je wordt een leuker mens en een leukere werknemer. De combinatie van werk en kinderen is heel leuk. Het is fijn als je op je werk je eigen ding kunt doen. Weer thuiskomen is ook fijn. Aan de andere kant; af en toe zal het je te veel worden. Dat hoort erbij. Het leven is nu eenmaal geen sprookje.»

Hoe kwam je erbij dit boek te schrijven?
Teeling «Je kunt de meeste vakken leren, maar er is nergens een hogeschool voor het moederschap. In de media zie je vooral de negatieve verhalen over het combineren van werk en moederschap; dat het ingewikkeld is en zwaar. Daar wilde ik iets tegenover stellen. Op een congres in Portugal over families hoorde ik een heleboel inspirerende verhalen van succesvolle vaders en moeders. Ook zag ik rolmodellen die het wel lukt om een succesvolle carrière en moederschap te combineren. Wat hebben zij gemeen? Waarom viel ik om en lukt het hen wel? Door allerlei gesprekken met deze vrouwen ontdekte ik negen factoren die bepalend zijn. Inmiddels hoop ik ook een rolmodel te zijn voor beginnende moeders.»

Dit zijn de negen succesfactoren van Teeling:

1. Ken jezelf
Werk en gezinsleven kun je makkelijker combineren als je emotioneel stabiel bent. Door lief voor jezelf te zijn en jezelf goed te leren kennen, word je emotioneel stabieler.

2.
Word een optimist
Positief denken loont en leidt tot betere gezondheid, goede relaties en succes in werk en studie. Tips om positief te denken: omring je met positieve mensen en visualiseer je beste zelf.

3.
Maak keuzes 
Als je kinderen krijgt, heb je minder tijd. Kies ervoor om je tijd te besteden aan iets zinvols. Doe dingen die je leuk vindt en werk dat bij je past. Durf ook ‘nee’ te zeggen.

4.
Laat los
Laat taken over aan anderen en laat dat perfecte, onhaalbare ideaalplaatje los. Doe iets minder je best. Het is geen wedstrijd. Die andere moeders doen ook maar wat.

5.
Durf te vragen 
Het is best handig om af en toe hulp in te schakelen. Het is een vorm van samenwerken. Investeer in je netwerk en wees duidelijk bij het vragen naar hulp.

6.
Stop met jezelf schuldig te voelen
Veel moeders voelen zich schuldig dat ze hun kind naar de oppas of opvang brengen. Het idee leeft dat je zelf het beste voor je eigen kind kunt zorgen, maar daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Én veel moeders voelen zich schuldig dat ze te veel met hun telefoon bezig zijn. Is het te gortig, leg de telefoon dan vaker weg.

7.
Focus 
Als je op je werk bent, ben je op je werk en niet met de kinderen bezig en andersom als je thuis bent. Maak duidelijke afspraken en maak onderscheid tussen de verschillende rollen die je hebt.

8.
Wees een team
Als beide partners willen blijven werken én een gezin, vraagt dat om compromissen. Steun elkaar en praat over hoe jullie het de komende twee jaar gaat doen. Draai eens een week al de taken om en bespreek de bevindingen.

9.
Creëer een energieke omgeving
Als je werk doet dat je energie geeft, op een plek waar je energie van krijgt, heb je ’s avonds nog energie over als je de kinderen ophaalt. Als je job niet meer bij jou of je huidige situatie past, kan stoppen een moedige en slimme keuze zijn.

© AD

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234