null Beeld

Monkey Dust

Goed euh, nieuws! 'Monkey Dust', de animatiereeks from hell die op deze bladzijden (en in de rest van de wereld) al op rave-recensies kon rekenen, loopt onverdroten verder op Canvas. Reeds ontdekt? Blijf kijken, het wordt er alleen maar beter op. Geen zin? Uw verlies, want de serie die pedofielenjagers, nazi-opa's en chatroom-sicko's opvoert zonder ooit in voorspelbaar platte humor te vervallen, was in het verleden goed voor fanbrieven van onder meer Matt Groening, Brad Pitt en Thom Yorke.

Redactie

Schepper van zoveel briljante viezigheid is Harry Thompson zaliger, in een andere dimensie ook ooit (co-)producer van BBC-bouwstenen als 'Have I Got News for You', 'Never Mind the Buzzcocks' en 'They Think It's All Over', én mee verantwoordelijk voor de creatie van het typetje Ali G. Bijna vier jaar geleden werd hij geveld door een bijzonder agressieve longkanker; dit waren zijn laatste woorden in de pers.

HARRY THOMPSON «Ik ben er nog altijd rotsvast van overtuigd dat ik de kanker zal overwinnen. Het grootste probleem lijkt me dat ik maar niet kan uitmaken hoe ik het voor mezelf moet plaatsen. 't Is een dilemma: moet ik de kanker aanvallen of moet ik me superieur voelen? Moet ik zeggen: 'Kom hier, kleine fucker, dat ik je in je kloten stamp?' of 'Jeeezes, wat ben jij een saaie kanker, zeg! Kun je even aan de andere kant van de kamer gaan staan zodat ik verder kan met mijn leven?' Ik ben er nog niet uit.

»Ik heb niet bijzonder veel vertrouwen in de moderne geneeskunde. Ik bedoel maar: er is nog altijd geen medicijn tegen kanker. Men mag graag smalend doen over de dokters uit pakweg 1830 - dat hun geneesmiddelen toen het equivalent waren van de Patagonische wichelroede - maar ik ben er vrij zeker van dat men over 150 jaar net zo hard zal lachen met het idee dat chemotherapie ooit een optie was om kanker te bestrijden.

»Ik ben nu bezig met een nieuw boek. Het gaat over een man die kanker overwint en daarna zijn leven weer op de sporen krijgt. Voor het eerst is hij vriendelijk tegen iedereen, hij stelt zijn leven ten dienste van anderen en verrast zijn vrouw elke dag opnieuw met een bos rode rozen. Nee, het is niet autobiografisch, ben je gek? Als ik dit te boven kom, word ik nog een grotere klootzak dan ik al was (lacht).

»Men verwijt mij wel eens dat ik 'Monkey Dust' volstop met veel te harde, cynische humor. Bullshit! Ik heb nooit van mijn leven gerookt, heb de laatste tien jaar alleen maar organisch gegeten en sport het hele jaar door, en toch word ik gezegend met de koningin aller kankergezwellen. Ik heb zo het gevoel dat, als ik straks het genoegen zal hebben om me aan de zijde van God neer te vlijen, ik qua harde, cynische humor nog veel van de Man zal kunnen leren.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234