null Beeld

Music For Life: Linde, Siska & Stijn maken zich op voor de Warmste Week

Studio Brussel-presentatoren Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde zijn vastbesloten om van de week voor Kerstmis de Warmste Week van het jaar te maken. Van 17 tot en met 24 december slaan ze voor Music For Life letterlijk hun tenten op in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom, waar ze in de ijzige kou verzoekplaatjes zullen draaien om geld in te zamelen voor het goede doel. Welk goed doel precies, dat beslist u dit jaar zélf.

Katrien Depecker

Aangezien een béétje Music For Life-presentator doordrongen is van het motto ‘Discipline, dedication and friendship’: een interview opgehangen aan de ‘Safety First’-waarden!


Discipline

HUMO Een week lang in de vrieskou kamperen: zien jullie dat eigenlijk zitten?

Siska Schoeters «Volledig! Al ben ik totaal geen kampeerder: een mobilhome vind ik nog net kunnen, omdat je daarin tenminste nog in een bed ligt. Maar ik kijk er eigenlijk wel naar uit: ’s winters slaap je toch ook het beste als je raam openstaat?»

Linde Merckpoel «Voorlopig heb ik nog het romantische idee dat we op het einde van de week alle drie mooie, blozende wangen zullen hebben. Maar het gaat toch redelijk stevig worden, denk ik.»

Stijn Van de Voorde «Ik had vroeger een aardrijkskundeleraar die ons tot vervelens toe zei: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slecht aangepaste kledij.’ Wij vonden hem toen een heel ambetante vent, omdat hij ons altijd in de regen mee op excursie nam. Maar er zal wel iets van aan zijn.»

Merckpoel «Dan zitten we goed. We hebben geïnvesteerd in thermisch ondergoed dat van merinoswol gemaakt is: als je dat aantrekt, voelt het aan alsof je onder een deken kruipt. Zalig warm! Enfin, nu toch nog: ik ben er nog niet mee gaan kamperen.»

Schoeters «We zijn goed geëquipeerd: de tenten waarin we zullen slapen, worden naar verluidt ook op de Noordpool gebruikt. En we hebben tips gekregen van survivalexperts: we moeten ons in laagjes kleden en het schijnt ook beter te zijn om naakt in je slaapzak te slapen, omdat je lichaamswarmte dan circuleert en teruggegeven wordt door je slaapzak.

»In het begin dacht ik: ‘De vorige edities heb ik een volle week op sapjes geleefd, een week kamperen is vast makkelijker.’ Maar nu krijg ik van iedereen te horen dat buiten slapen veel erger is. Merci StuBru! (lacht)»

Van de Voorde «Voor het Studio Brussel-programma ‘Expeditie Antarctica’ heb ik zes jaar geleden een week op Antarctica – officieel de koudste plek ter wereld – gekampeerd, om de opwarming van de aarde van dichtbij te onderzoeken. Vond ik heel plezant, maar ik herinner me nog goed dat het moment waarop je uit je slaapzak moest komen het ellendigste van de dag was. Want je hebt het nu eenmaal koud en je kunt je nergens opwarmen.»

HUMO Dat belooft! Ook de luisteraars kunnen een nachtje blijven slapen op de Warmste Camping. Ben je niet bang dat ze jullie luid lallend wakker zullen houden?

Van de Voorde «Ik presenteer ’s nachts, dus ik zal er geen last van hebben. Als er iemand wakker zal worden gehouden, is het Siska of Linde (lacht).»

Schoeters «Dat is eigenlijk m’n enige angst, want als je moe bent, krijg je het sneller koud. Dus hebben Linde en ik geïnvesteerd in oordoppen die gemiddeld 27 decibel dempen. Nu, als ik toch niet kan slapen, zal ik het de luisteraars niet kwalijk nemen: dat ze zich maar amuseren.»

Van de Voorde «Volgens mij zal dat wel meevallen: ik denk niet dat het mensen zullen zijn die een vzw als Comadrinking For Life zouden steunen.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234