null Beeld

Music for Life: 'Rock Ternat Christmas Revival'

Nog geen idee wat u op vrijdag gaat doen? Breng dan een bezoekje aan ‘Rock Ternat Christmas Revival’. Het ter ziele gegane Rock Ternat wordt door voormalig organisator Tijs De Geyndt eenmalig nieuw leven ingeblazen ten voordele van 'Music for Life'.

Peter Seijnhaeve

'Het was een strijd tegen de klok, maar het organiseren zelf geeft ongelofelijk veel energie!' Tijs De Geyndt

HUMO Het goeie doel van je keuze is Solentra, een VZW die instaat voor psychologische begeleiding van vluchtelingen. Waarom?

Tijs De Geyndt «Solentra biedt traumaverwerking en psychotherapie aan vluchtelingenkinderen en hun gezin. Iets wat helaas niet terugbetaald wordt, hoewel er veel nood aan is. En dus is de organisatie aangewezen op projectsubsidies en donaties. Voor mij is de dienstverlening van Solentra cruciaal voor hun integratie: door de juiste begeleiding worden vluchtelingen onafhankelijker en zullen ze zelf beter kunnen bijdragen aan de samenleving.»

HUMO In twee weken tijd een festival opbouwen, dat moet toch zenuwslopend zijn?

De Geyndt «Het was een strijd tegen de klok, maar het organiseren zelf geeft ongelofelijk veel energie: al die vrijwilligers die spontaan komen helpen, zorgen voor een geweldige sfeer. En dan is er ook nog de gemeente Ternat zelf, die volmondig achter het evenement staat.»

HUMO Rock Ternat stond vroeger bekend om de grote betrokkenheid van het verenigingsleven in Ternat en omstreken, hoe zit het daarmee?

De Geyndt «Dat was natuurlijk een groot voordeel, 700 vrijwilligers waren het toen, geloof ik, tientallen verenigingen die zich belangeloos inzetten. Dit jaar is dat ook weer zo, maar helaas moesten door de late planning van het evenement sommige verenigingen afzeggen.»

HUMO Het festival heeft een afterwork-concept met hapjes en drankjes. Op welk publiek mik je?

De Geyndt «Aangezien het voor het goede doel is, wou ik het graag zo breed mogelijk opentrekken. Maar het is niet de bedoeling om een echte afterwork-sfeer te creëren, eerder een gezellige sfeer waar iedereen welkom is. Het concept groeide in die richting doordat we veel gratis eten ontvingen. Maar alle inkomsten gaan naar het goede doel.»

HUMO Wat wil je bereiken met het minifestival?

De Geyndt «Allereerst wil ik zien hoe het loopt, een festival organiseren in zo’n korte tijd was niet evident. Maar ik ben benieuwd wat het gaat geven, voorlopig heb ik er goede hoop op. We merkten wel dat er in Ternat nog heel veel goesting of zelfs ‘nood’ is aan een festival, door de leegte die Rock Ternat achterliet. Dat was voor ons een mooie vaststelling.»

HUMO Hoeveel bezoekers denk je te mogen ontvangen?

De Geyndt «Ik weet niet of Facebook een goeie indicator is - veel mensen klikken maar wat - maar ik hoop rond de 500 à 600 mensen.»

HUMO En als het meevalt: op naar Rock Ternat 2016?

De Geyndt «Neen. Als er een Rock Ternat 2016 zou komen, dan gebeurt dat met een volledig nieuwe organisatie, van de organisatie van toen zal het niet meer komen. Degenen die echt goesting hebben, moeten zich maar verenigen en een nieuwe editie op poten zetten.»

HUMO Genoteerd. Heb je daar nog iets aan toe te voegen?

De Geyndt «Zeker: wie zin heeft in een VIP-behandeling, kan bij ons voor 75 euro een vijfgangenmenu komen eten. Er zijn nog plaatsen!»


Voor meer informatie kunt u hier terecht.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234