null Beeld

'Music for Life': Siska Schoeters, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn redden de wereld

De jonge honden Siska Schoeters, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn storten zich kwispelstaartend op de broodjes die voor ons zijn klaargezet. Dat zou ik ook doen als ik hen was, want van 19 tot 24 december moeten ze voor de Studio Brussel-extravaganza 'Music For Life' het glazen huis in om plaatjes te draaien en honger te lijden.

Griet Op de Beeck

Op alle andere weekdagen maken ze hun eigen programma: 'De wereld van Sofie' van twaalf tot één, 'Zet 'm op Siska' van vier tot zes en 'Sound of Sam' van zes tot negen. De presentatoren zijn echte twintigers: ze verwachten veel, willen alles, behalve tot een groep behoren. Maar eerst even vragen waarom net zij dit jaar de eredivisie van Studio Brussel vormen.

Enkele quotes

Siska Schoeters «Je kan eigenlijk geen goeie raad geven. Alleen over domme dingen. Bijvoorbeeld: als je zwaait naar de menigte, moet je je fixeren op een punt net boven alle hoofden. Als je mensen begint aan te kijken word je zot, want iederéén staart naar jou. Sinterklaas doet dat volgens mij ook zo.»

Sofie Lemaire «De vorige generatie kwam massaal op straat om te protesteren tegen de Golfoorlog. Dat doen wij niet, maar we zijn toch wel geëngageerd. Twintigers kruipen achter hun computer en kopen een plaat voor 'Music For Life', of ze schrijven een blog over iets dat hun aan het hart gaat. Maar vechten tegen het gezag, dat zit niet meer in ons systeem. We hebben niet moeten revolteren tegen onze ouders, want ze legden ons niks in de weg. Wij zijn ook minder naïef, denk ik. Wij weten dat we de wereld niet kunnen redden, maar toch proberen we nu en dan iets goeds te doen. Wij zijn individualistischer omdat we niet langer tot een groep moeten behoren. Vroeger moest je óf alternatief zijn óf Johnny. Nu kan je een alternatieve Johnny zijn, kijk maar naar Sam. (lacht)»

Sam De Bruyn «Ik ben drieëntwintig en ik heb óók een poetsvrouw. Ik had gewoon de tijd niet meer om het zelf te doen. En Siska heeft me overtuigd: ik neem later ook een nanny. Want ik wil heel graag kinderen met mijn man. Minimum drie, vijf kan nog en negen is het maximum. Ik meen het. Ik heb dat altijd gewild.»

Sam De Bruyn «Ik kan alleen kritiek verdragen van mensen die ik hoog inschat. Vroeger moest je samenwerken met klasgenoten, en van sommigen dacht je toen toch ook: jij hebt geen recht van spreken, want jij bent niks waard. Wel, op de VRT lopen er zo ook een paar rond: als zij zich met mijn programma beginnen te bemoeien moet ik geweldig op mijn tanden bijten.»

Sofie Lemaire «We zitten nu al op ons tandvlees. Om creatief te kunnen zijn heb je toch wat tijd en ruimte nodig. Als ik mijn programma helemaal alleen zou moeten maken, bleef er niks van over. En dat geldt voor iedereen hier.»

Siska Schoeters «Tomas en ik lijken enorm op mekaar, en dat wil weleens botsen. Dan gooien we met borden. Of onlangs nog: we zaten op restaurant en we kregen zo'n ruzie dat Tomas wegliep, ik leg snel geld op tafel en schiet erachter, aan eten zijn we niet eens toegekomen. Nog eentje: we zitten in de auto, maken ruzie en Tomas zegt: stop de auto, ik stap uit. Daar stond hij, in the middle of nowhere, zonder geld en zonder gsm. Na een tijdje ben ik toch maar teruggereden om hem op te pikken.»
'Music for Life': enkele videofragmenten

Music for Life 2008:

Music for Life 2007:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234