null Beeld

Muziek: De MIA's

De lustrumeditie van de MIA’s, vanavond live te volgen op uw kastje, belooft weer alles te bieden wat het genre zo onweerstaanbaar maakt: een keur aan Bekend Volk in al dan niet gehuurde smoking of avondjurk, zichtbaar teleurgestelde verliezers dan wel geveinsd oprechte winnaars (‘Ik had dit echt niet verwacht’), voldoende gratis bubbels om de gemiddelde Tom Barman in een licht recalcitrante mood te krijgen, en een afterparty waar het voor het aangeschoten BV-volkje vooral zaak is om Showbizz Bart en diens Story-fotograaf te ontwijken.

Noud Jansen

De presentatie ligt dit keer in handen vanMarcel Vanthilt – net als vorig jaar - en de ijlings in de vaart der volkeren opstomende Eén-omroepster en MNM-deejay Eva Daeleman.

Eva Daeleman «Ik ben echt waar enorm excited. Zo’n grote liveshow te mogen presenteren voor al dat bekende volk in de zaal, en voor al die honderdduizenden mensen thuis, ’t is niet niks, hé? Ik ben dan ook behoorlijk geschrokken toen ze me vroegen. Allez, toen het productieteam me opbelde met de vraag of ik even naar hun bureau wilde komen, dacht ik dat ze me gingen vragen of ik een MIA wilde uitreiken.

»Ik al helemaal in mijn nopjes natuurlijk, maar toen bleek dus dat ze me als presentatrice wilden. Dat vond ik nog een heel stuk toffer, vooral ook omdat ik het samen mocht doen met bekende tv-gezichten als Marcel en Adriaan (Van den Hoof, die de komische noot zal verzorgen, red.).»

HUMO Wiens idee was het eigenlijk om van jou en Marcel een tv-duo te maken? Je hebt ook al een wekelijkse rol als proefkonijn in het lopende seizoen van ‘Ook getest op mensen’.

Daeleman «Ik weet eigenlijk niet wiens idee het was - ik denk dat ze het gewoon leuk vonden om een iets rijpere tv-presentator aan een jong kipke zoals ik te verbinden.»

HUMO ‘Iets rijper’: sterk verwoord.

Daeleman «Ja, hé? Hihi.»

HUMO Vorige week vertelde Marcel in ‘Vrienden Van de Veire’ dat hij erg tevreden was met de nominatie van Guido Belcanto, in de categorie ‘Nederlandstalig’. Wat jij?

Daeleman «Ik ben vooral blij met de nominatie van Selah Sueen Milow. De meeste genomineerden dit jaar zijn nogal alternatief– eerderStuBru- en Humo-minded, dus. Daarom vind ik het wel fijn dat er ook een paar artiesten tussenzitten die wij op MNM weleens draaien.

»Ik vind het eigenlijk niet te geloven hoe iemand als Selah Sue zo’n groot publiek weet te bereiken met muziek die toch redelijk moeilijk is. Want ze wordt niet alleen omarmd door de ‘serieuze’ muziekpers, maar ze staat ook nog eens hoog in de Ultratop. Alle respect, zeker als je weet dat ze nog maar één plaat uitheeft.»

HUMO De Australische Belg Gotye, genomineerd in vier categorieën, heeft vorige week in zijn thuisland al drie ARIA Awards gewonnen, de Australische evenknieën van de MIA’s. Terecht, vind je?

Daeleman «Welja, Gotye heeft de dubbele nationaliteit, dus hij kan en mag van twee walletjes eten. En met ‘Somebody That I Used to Know’ heeft hij een regelrechte wereldhit gescoord – dat kan geen enkele van de andere genomineerden zeggen. Ik weet overigens nog niet of hij komt, maar ik hoop het wel: ik ben namelijk heel erg benieuwd hoe lang die mens is (lacht).»

HUMO Naar wie kijk je nog meer uit?

Daeleman «Naar Raymond Van het Groenewoud (genomineerd in vier categorieën, red.). In mijn eerste jaar radio op het Rits, een jaar of vier geleden, heb ik hem eens mogen interviewen in zijn tourbusje – ik ben ‘m daar nog altijd heel dankbaar voor.

»En voor de rest zal iedereen wel reikhalzend uitkijken naar Lesley-Ann Poppe en haar dure jurk, zeker?»

HUMO O jee. Komt die ook, dan?

Daeleman «Dat heb ik in de kranten gelezen, ja. En ze heeft aangekondigd dat ze in een jurk zal opdraven die Roberto Cavalli ooit ontworpen heeft voor het topmodel Eva Herzigová – Lesley-Ann heeft die jurk blijkbaar via-via op de kop kunnen tikken.

»Maar om er in te kunnen passen is ze behoorlijk wat kilootjes moeten afvallen, heb ik gelezen, ongetwijfeld via zo’n ongezond crashdieet zoals ik er onlangs ook eentje gevolgd heb voor ‘Ook getest op mensen’.

»Enfin, laten we hopen dat het gewerkt heeft, en dat ze op de avond van de MIA’s nog een klein beetje zal kunnen ademhalen (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234