null Beeld

Muziek: Humo's Rock Rally Rapport 2012

Duizend demo's, honderd geselecteerden, tien finalisten, en één gelukkige groep of artiest die op zondag 25 maart in de Ancienne Belgique aan een cheque van tienduizend euro en een stortregen van bierbekers mag verwachten: dat is Humo's Rock Rally, dit jaar alweer aan zijn achttiende editie toe.

En kijk: de digitalen van Acht volgen Belgiës meest notoire rockwedstrijd vanaf de eerste preselecties tot aan de finale.

Jonas Govaerts (regisseur) «De presentatie is dit jaar in handen van Rock Rally-specialist Luc De Vos en de bevallige Lisa Smolders, in de vorige editie zelf finaliste bij Nele Van den Broeck.

»Luc becommentarieert YouTube-filmpjes van verschillende kandidaten, Lisa interviewt ex-finalisten over hun Rock Rally avonturen, en reporter Sofie Engelen gaat op bezoek bij een paar specialisten, zoals personal English coach Buffi Duberman, die de kandidaten gratis tips geven.»

HUMO Zoals?

Govaerts «Denk goed na over je groepsnaam. We hebben Buffi als test een aantal namen uit de preselecties voorgelegd: bij Her Dirty Knees moest ze bijvoorbeeld spontaan aan een blowjob denken. Geen idee of dat de bedoeling was van de artieste in kwestie, maar ik ben alvast benieuwd naar haar podiumact.

»Daarnaast gaan we ook praten met mensen als Jasper Steverlinck van Arid, die de zangers en zangeressen gaat uitleggen hoe ze zich het beste voorbereiden op de Rock Rally; Danny Markey, samen met zijn broer Johnny al sinds jaar en dag de vaste geluidstechnicus op de Rock Rally; en styliste Tiany Kiriloff, die de groepen kledingadvies zal geven.»

HUMO Tiany Kiriloff: niet meteen een naam die je met de Rock Rally zou associëren.

Govaerts «Ik ben onlangs geconfronteerd met beeldmateriaal van mezelf uit de finale van 2006 (Govaerts won toen, met The Hickey Underworld, red.): geloof me vrij, ik had Tiany's hulp goed kunnen gebruiken. Ik moet toen gedacht hebben: 'Hey, als Slash goed staat met een 'Nekromantik'-T-shirt, dan ik ook!' Niet dus. Vergeet niet: als je de Rock Rally wint, zijn die finalefoto's voor de eeuwigheid.»

HUMO Welke ex-finalist komt er langs in de eerste aflevering?

Govaerts «De grote Mauro Pawlowski, die in 1994 goud won met Evil Superstars, misschien wel meest legendarische Rock Rally-winnaars ooit.

»Ik was eerst bang dat hij geen zin had om herinneringen op te halen - Mauro, dat is algemeen geweten, is een muzikant die niet graag ter plaatse blijft trappelen - maar die vrees bleek ongegrond. Zo vertelde hij ons bijvoorbeeld dat Guy Mortier hem vlak voor hun ereronde is komen sméken om toch maar 'Satan Is in My Ass' te spelen - Mauro weigerde, hij was het nummer toen al beu.

»En hij wist ook dat Tom Barman in een ver verleden nog roadie is geweest van Rudy Trouvé (ze delen verder een verleden in dEUS, red.). Ja, het kan raar lopen in de rock-'n-roll.»

HUMO Dat kan het inderdaad: hoe reageerde Luc De Vos bijvoorbeeld op de deelname van Luc Van Acker, toch wel de meest controversiële kandidaat van deze editie?

Govaerts «Hij vond dat Van Acker er in zijn YouTube-filmpje véél te gelukkig uitzag voor zijn leeftijd, en dat hij dringend iets aan zijn artiestennaam moest doen: 'Wie heeft er ooit gehoord van een rockster die Luc heet?' Maar het ingezonden nummer vond hij wél heel goed.»

HUMO Even slijmen: kunnen trouwe Acht-kijkers kaarten winnen voor de finale?

Govaerts «Dat kunnen ze. Na elke uitzending hoor je Rocking Moustache, de zingende cowboy uit Gelrode, een eigenzinnige cover brengen uit de Rock Rally-geschiedenis. Wie kan raden over welke groep het gaat, mag naar de AB.

»Ik heb al een paar van zijn interpretaties gehoord, en neem van mij aan: het klínkt makkelijker dan het is!»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234