null Beeld

Muziek: In de mix - Paul Severs

Goeie tijden voor charmezanger Paul Severs: zijn ‘Oh Little Darling’ luistert nu al enkele weken de begintitels op van ‘Clan’ (‘Werkelijk een fantastisch feuilleton vind ik dat!’), en vanavond staat hij in volle primetime centraal in het Eén-programma ‘In de mix’.

Noud Jansen

Daarin zal hij door de sympathieke, euhm, allochtoon Brahim worden gekoppeld aan de genaamde Yuboy Jeffrey, rapper te Mechelen, die met zijn negentien lentes Severs’ kleinkind had kunnen zijn.

Paul Severs «Er is natuurlijk een enorm leeftijdsverschil tussen Yuboy en mij, maar we konden het toch heel goed met mekaar vinden. Hij heeft een rapversie gemaakt van mijn hit ‘Zeg eens meisje’, en die is echt uitstekend. ’t Is wel een totaal ander nummer geworden - je herkent het eigenlijk enkel omdat er af en toe eens een dam dam doebie doebie dam langskomt.

»Maar ik ben ervan overtuigd dat het een succes kan worden in de Ultratop, mits de nodige promo. In Amerika is het nu al zo dat de rappers praktisch de hele hitparade hebben overgenomen – ik denk dat dat hier ook gaat komen. Die Gers Pardoel daar, uit Holland, die heeft toch een grote hit met ‘Ik neem je mee’? En de helft van dat nummer is gerapt.»

HUMO U zou op uw beurt een nummer van Yuboy Jeffrey gecoverd hebben, ‘Google Me’.

Severs «Jaja, dat is ook iets aparts geworden.»

HUMO Heeft u de tekst van dat nummer aangepast? Want het staat bol van de bitches en de niggers.

Severs «Ik heb mijn eigen tekst geschreven ja, maar Yuboy’s manier van praten heb ik toch behouden: ‘Jij zegt graag fuck you / En praat over negroes / Maar ik zeg I love you’. Ziet u, Yuboy en ik verwoorden de dingen misschien wel op een andere manier, maar wat we bedoelen is vaak hetzelfde.

»Dat is ook de boodschap die ik in het nummer wil uitdragen: iedereen is verschillend, maar in de muziek kunnen we elkaar vinden. Zo is het toch? Daarom hou ik ook van de meest uiteenlopende muziekstijlen, van Willem Vermandere tot Akon: het genre doet er voor mij niet toe, zolang het me maar een kick geeft.»

HUMO U krijgt op uw vierenzestigste blijkbaar ook nog altijd een kick van optreden: een blik op uw tourschema leert me dat u praktisch iedere avond nog een parochiezaal, een dancing of een sporthal aandoet.

Severs «Ja, maar ik ben van plan om volgend jaar te minderen, al zeg ik dat nu al veel te lang. Maar weet u, in 2007 werd in de film ‘Firmin’ een nummer van mij gebruikt, ‘Geen wonder dat ik ween’. En van de comeback die daar het gevolg van was, moest ik toch wel eerst even genieten. Vóór die tijd hoorde ik vanuit de coulissen de jonge gasten zeggen: ‘Kom, we zijn weg hier, want die ouwe rakker gaat beginnen.’

»Maar sinds ‘Firmin’ staan ze al vóór het optreden te zingen! Inmiddels treed ik zelfs in zeventig procent van de gevallen voor jonge mensen op, op studentenfuiven en feesten van de KLJ en de Chiro en zo. U moet rekenen: ‘Zeg eens meisje’ is van 1991, toen veel van die gasten vier of vijf jaar waren. En dat nummer was destijds heel populair bij kinderen, hè?

»Ik herinner me, ik moest eens op een namiddag gaan optreden in een zaal in het Antwerpse. Er waren daar heel veel moeders met kinderen, en één van die moeders hoorde ik tegen haar kind zeggen: ‘Kijk daar eens? Dat is meneer Dam Dam, zie!’. ’t Was dat refrein dat kinderen geweldig vonden, hè: (zingt) 'Dam dam dam / Dam dam biedoebiedoebie dam.'»

HUMOHeerlijk nummer toch eigenlijk.

Severs (stellig) «Onverwoestbaar!»

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234