null Beeld

Muziek: Junior Eurosong - de finale

Drie vragen die zich ter gelegenheid van de vandaag op Ketnet te volgen grande finale van ‘Junior Eurosong’ opdringen: ‘Wie zal op 1 december ons land vertegenwoordigen in de Heineken Music Hall te Amsterdam?’, ‘Welke onverlaat is op het idee gekomen om die finale om halfnegen ’s ochtends uit te zenden?’ en ‘Hoe zou het nog met Thor zijn, zes jaar na die tocht door het donker?’

Noud Jansen

Even polsen bij Kathleen Aerts, de ex-K3-chanteuse die dit jaar één van de coaches is.

Kathleen Aerts «Ik kan spijtig genoeg geen antwoord geven op je vragen: ‘k heb eerlijk waar geen idee. Wat ik wel weet, is dat ‘Junior Eurosong’ echt al supergezellig is geweest, dit seizoen.»

HUMO Ook goed, ga door.

Aerts «Je hoort soms weleens dat kinderen niet in zo’n televisiecompetitie moeten worden opgevoerd, omdat ze daar nog te jong voor zijn. Maar als je ziet hoe gemoedelijk en tof het achter de schermen toegaat! Allez, één van de acts die ik onder mijn hoede heb, is Lalaladies, een vijfkoppig meidengroepje dat Peter (Gillis, producer) en ik hebben samengesteld.

»Die meisjes kenden elkaar vooraf niet, maar inmiddels is er een mooie vriendschap ontstaan. Onlangs op een repetitie vertelden de ouders me zelfs dat hun dochtertjes nu al bij mekaar gaan logeren: dat is toch prachtig? Zó blij dat ik hun coach mag zijn!»

HUMO In het verleden ben je al jurylid geweest in ‘Junior Eurosong’, naast Walter Grootaers. Heb ik gelijk als ik zeg dat het coach-schap je meer ligt?

Aerts «Véél meer. Ik ben geen goed jurylid, vrees ik: ik vind het veel te moeilijk om kinderen kritisch te beoordelen. Ik heb altijd zoiets van: ‘Laat ze er toch allemaal fijn van genieten.’ Dat heeft ook te maken met de moederlijke gevoelens die ik tegenover kinderen koester; sinds ik een baby heb zelfs nog méér dan vroeger. Ik ben een beetje een moederkloek, hè. Altijd geweest ook.»

HUMO In die mate dat jij kinderen ook oprecht graag hoort zingen?

Aerts «Toch wel, ja. Op mijn nieuwe plaat heb ik ook met een kinderkoor gewerkt: ik vind dat iets vertederends hebben.»

HUMO Je nieuwe plaat?

Aerts «Ja, op 7 november komt er een sinterklaasplaat van mij uit. Ik ben vertrokken van de bekende sinterklaasliedjes, en daar heb ik vervolgens andere teksten op geschreven, die wat minder angstaanjagend zijn dan de originele. Ik weet nog dat ik vroeger als kind erg bang was van Zwarte Piet: ik had goed naar de tekst van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ geluisterd, dus ik wist dat Zwarte Piet me met zijn roe zou komen afrossen wanneer ik stout was geweest.

»Zoiets wil ik onze Lewis niet aandoen, dus daarom heb ik teksten bedacht die niet over bestraffingen en zo gaan. ‘De zak van Sinterklaas’ bijvoorbeeld: daar heb ik een keileuke rap in gestoken die gaat over allerlei soorten zakken, zoals pmd-zakken en dergelijke. En op ‘Sinterklaas kapoentje’ heb ik ook een andere tekst geschreven: ‘Liefste Sinterklaasje / ‘k Hoef niks in m’n laarsje / Maar breng me mijn kapoentje...' (aarzelt) Ja, de volgende regel schiet me nu even niet te binnen, maar het komt erop neer dat ik verliefd ben geworden op een Spanjaard.»

HUMO In het liedje, bedoel je?

Aerts «Ah ja, uiteraard. Kennekik in het echt helemaal geen Spanjaard!»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234