null Beeld

Muziek: The Voice: de finale

Silke Mastbooms (18) is samen met Glenn Claes topfavoriet om 'The Voice' te winnen. Een vrolijk meisje, met een stem die gemaakt is voor poppy soul: onze kop eraf als ze niet ooit als Silky of Silkee op een affiche of cd-hoes opduikt.

Sander Van den Broecke

HUMO Hoe vaak heb jij al moeten horen dat je sprekend op de actrice Sandra Oh - Christina uit 'Grey's Anatomy - lijkt?

Silke Mastbooms «Nog nooit, echt waar. Ze hebben me wel al vaak gezegd dat ik op Lucy Liu lijk, ook een Aziatische. Voor de meeste mensen is dat blijkbaar één pot nat.»

HUMO Liu is van Chinese afkomt, Oh heeft net als jij Koreaans bloed.

Silke «Dat wist ik niet - dan is die gelijkenis misschien toch zo toevallig niet, hè.»

HUMO Jij bent hier geboren en je moeder woont hier al sinds haar prilste jeugd - ze was een adoptiekind. Toch moet jij op straat soms nog horen: 'Keer terug naar je land!' Wat voel je als je dat hoort?

Silke «Niks. Ik negeer dat gewoon. Waarom zou ik me er ook druk in maken? Wat ze zeggen is toch onzin. Als ik dáár al boos of verdrietig van zou worden...»

HUMO Je bent behoorlijk populair: kan je dat begrijpen?

Silke «Totaal niet. Ik weet wel dat ik kan zingen, maar echt goed heb ik mezelf nooit gevonden. En ik amuseer me rot in 'The Voice' - ook tijdens de liveoptredens - maar als ik beelden van mezelf zie, vallen me alleen de fouten op: een noot die nét niet goed zat, een beweging die beter had gekund... Mijn papa zegt dat ik véél te kritisch voor mezelf ben.»

HUMO Zie je op die beelden de échte Silke of eerder een personage?

Silke «Ik zie toch nog altijd mezelf, en daar ben ik blij om. Want dat had ik me voorgenomen: 'Blijf jezelf.'

»Ik vind het ook helemaal niet overweldigend om mezelf op televisie te zien, zoals ik op voorhand had gedacht.»

HUMO Je ziet er op het podium wel helemaal anders uit dan in het dagelijkse leven: make-up, korte rokjes, hoge hakken...

Silke «Je móét show verkopen, daar heeft Natalia (haar coach in 'The Voice', red.) op gehamerd. Ik ben dat helemaal niet gewend, maar ik moet zeggen: die outfit helpt me daarbij. Zodra ik helemaal opgemaakt ben, krijg ik een boost.»

HUMO Het lijkt zelfs alsof je nooit iets anders hebt gedaan.

Silke «Ik héb het naar mijn zin op een podium, en toch sta ik daar nog altijd vol twijfels. Voortdurend zit ik over mijn pasjes na te denken, me af te vragen of het goed is wat ik doe, wat de mensen zullen denken... Dat flitst allemaal door mijn hoofd.»

HUMO Hoe kijk je tegen 'The Voice' aan? Is het een leerschool, een springplank, een avontuur?

Silke «In de eerste plaats een leerschool. En even belangrijk: je leert mensen kennen: muzikanten, producers... Je mag zelfs met hen samenwerken. Daardoor geef je hoe dan ook je visitekaartje in die wereld af. Zelfs als ik niet win - en daar ga ik echt niet van uit - zal 'The Voice' een nuttige ervaring geweest zijn.»

HUMO Naar welke muziek luister jij vaak?

Silke «Die van Joss Stone, Regina Spektor, School Is Cool en Ed Sheeron

HUMO Joss Stone heb je gecoverd tijdens je auditie. Die liedjes die je nadien hebt gebracht, waren voor een nóg ruimer publiek.

Silke «Als je zo lang mogelijk in de running wilt blijven, kan je niet anders: met onbekende nummers scoor je niet, hè. Ik heb nog niks tegen mijn zin gezongen, maar een liedje van Sara Bareilles zal helaas niet gaan, hoe graag ik het ook zou willen.»

HUMO Noem nog eens een nummer dat je graag had gezongen?

Silke «Ray Charles: 'Hit the Road Jack.'»

HUMO Boodschap begrepen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234