'Dat er weinig vrouwelijke chefs zijn, heeft alles te maken met de kinderen: hoeveel mannen zijn er bereid voor hen te zorgen?' Beeld Daya De Ruyte
'Dat er weinig vrouwelijke chefs zijn, heeft alles te maken met de kinderen: hoeveel mannen zijn er bereid voor hen te zorgen?'Beeld Daya De Ruyte

mevrouw Sergio HermanEllemieke Vermolen

'Na de lockdown weet ik wat echt belangrijk is in mijn leven: ons gezin'

Gazpacho van rode biet, hamburgers van zoete aardappel, groenteschotels die plezier verraden: gezonde keuken is even onlosmakelijk verbonden met Ellemieke Vermolen (43) als met manlief Sergio Herman (50). Zij presenteert, samen met Zenna (9) en Noah (11), het nieuwe Njam!-kookprogramma 'Ellemiekes KIDchen'. 'Je moet durven te proberen. Zelfs Sergio maakt weleens iets wat niet te eten is.'

Vincent Van Peer

HUMO Als aperitief: wat is de essentie van een gezonde gezinsmaaltijd?

ELLEMIEKE VERMOLEN «O, simpel: zoveel mogelijk vitamines op het bord brengen. Verantwoord koken. Weten waar je producten vandaan komen.»

HUMO Ambieer jij in je gerechten een zeker culinair niveau?

VERMOLEN (schatert) «Ikke? Nee, totaal niet! Ik ben de huis-, tuin- en keukenmoeder, ik hussel alles heel eenvoudig door elkaar. Maar ik heb wel smaak: ik weet welke kruiden of ingrediënten ik moet samenvoegen, dankzij Sergio en ook dankzij m'n ouders. M'n grootvader was kok, m'n vader is kok, m'n broer is kok en m'n moeder heeft altijd geholpen met de bediening. Ik ben net als Sergio groot geworden in de horeca, maar niet op dezelfde manier. Hij is opgegroeid op de vloer van Oud Sluis, dat was zijn hele wereld. Bij mij is m'n moeder op een bepaald moment een andere weg ingeslagen, die van de verpleging. Daarna heeft mijn vader een bescheiden lunchroom uitgebaat. Dat is toch iets anders dan Oud Sluis.»

HUMO Koken is in jouw boeken amper los te koppelen van het gezinsleven. Stond jij vroeger al graag achter de potten?

VERMOLEN «Eigenlijk wel. Maar ik ben me pas bewust geworden van gezonde voeding toen er kinderen kwamen. Daarvoor sloeg ik makkelijk een maaltijd over, of erger. Ik heb veel modellenwerk gedaan, en in die tijd dacht ik weleens: ik eet een zak chips in plaats van boterhammen. Die keuzes waren niet bepaald aan te raden. Niet dat iemand me ooit dik heeft genoemd, maar als ik naast een collega stond, zag ik wel dat ik maatje 38 had, en zij maatje 36. Ik werd geboekt als bikinimodel en ik was het gezicht van O'Neill, dus ik had waarschijnlijk wel een tamelijk fraai lichaam (lachje). Maar ik was wat ronder, weet je, zoals de jaren 90-modellen Claudia Schiffer en Cindy Crawford. En als 17- of 18-jarige ben je sowieso onzeker.»

HUMO Bij het eetgedrag van modellen denk ik aan meisjes die anderhalf reepje komkommer per dag nuttigen.

VERMOLEN «Ja, ik ken dat, maar ik was altijd de grootste en de dikste (lacht). Ik had vooral geen idee wat voedzaam was. Tot ik boeken over een gezonde levensstijl en voeding begon te lezen, zoals 'Een leven lang fit' van Harvey en Marilyn Diamond. Als je jong bent, ben je daar natuurlijk niet zo mee bezig. Je eet wat de pot schaft en je schraapt 'm zelfs uit - je bent gewoon lakser.»

HUMO Ga je nu nog naar de frituur?

VERMOLEN «Absoluut. Niet twee keer per week, maar toch. Ik bestel bij mijn frietje graag een kaassoufflé. De kinderen kiezen eerder voor chicken fingers of, als we naar McDonald's gaan, een chicken burger. Wij leven volgens de 80/20-regel: 80 procent gezond, 20 procent ongezond.»

HUMO Ben je vegetariër?

VERMOLEN «Nee, ik eet kip en soms vis. Maar ik ben wel jaren vegetariër geweest: van mijn 16de tot mijn 35ste of zoiets.»

HUMO Omdat je een dierenvriend was?

VERMOLEN «En omdat ik het niet lustte. Als mijn moeder een lapje vlees bakte en ze vertelde erbij welk dier het was, werd ik geheid misselijk: ik zag het zo voor me. Later, in m'n modellentijd, heb ik samengewerkt met een vegetarisch meisje. Zij was zo knap dat ik van de weeromstuit vlees heb afgezworen (lachje).

»Ik lust het nog steeds niet. Steak of zo: néé! Ik weiger het in huis te halen. Eén keer per jaar, als ze jarig zijn, mogen de kinderen het menu kiezen, en dan gaat Noah voor biefstuk met frietjes. Dan gaat Sergio naar de supermarkt en bakt hij het vlees, want ik doe het níét.

»Ik denk dat de mensheid over vijftig jaar helemaal geen vlees meer eet. Vroeg of laat moet het gewoon gedaan zijn, de planeet kan het niet meer aan. En vlees is tegenwoordig ook zo'n troep, met al die hormonen om het sappig en lang houdbaar te krijgen. Pakweg varkensvlees is echt vergif.»

HUMO Is er een gerecht of ingrediënt dat jij uit ecologische of morele overwegingen nooit zult bestellen, zoals tonijn?

VERMOLEN «Van elke vis in m'n pan wil ik weten waar die gevangen is. Een bedreigde blauwvintonijn zou ik nóóit bestellen. Ik eet ook geen kreeft: zo zielig, hoe die levend wordt gekookt. En ganzenlever: ik snap echt niet hoe je 't binnenkrijgt!»

HUMO Sergio heeft onlangs aangekondigd dat hij in zijn restaurant Pure C in Cadzand geen vlees meer serveert. Is dat jouw invloed?

VERMOLEN «Ik denk het wel. Vroeger kwam hij altijd aanzetten met buikspek: 'Joepie, het staat op de kaart!' Maar varkensvlees is de oorzaak nummer één van darmkanker bij mannen: kom op! Intussen zijn we twaalf jaar samen en het heeft me dus twaalf jaar gekost om hem het buikspek te doen afzweren: kun je nagaan (lacht)

HUMO Soep van opa Herrel, oma's aardappelen en pa's mosselen zijn gerechten die Sergio terug naar z'n kindertijd katapulteren. Welk eten is voor jou zoete nostalgie?

VERMOLEN «Mijn moeder maakte vroeger altijd een preischotel met aardappelen, kerriesaus en kippengehakt. Die maakt ze nog steeds als ik bij haar kom eten. Meer gerechten herinner ik me niet. Wij aten thuis heel eenvoudig, hoor. Als je ouders in de horeca zitten, dan hebben zij geen zin om er thuis ook nog veel werk van te maken. En toen ik Sergio pas kende, dacht iedereen dat ik elke dag een driesterrenmaaltijd van vijf gangen op m'n bord kreeg, maar ík was degene die achter het fornuis stond. Dat is zoals bij een masseur: als hij de hele dag heeft staan kneden, heeft hij aan het einde van de dag geen zin meer om ook nog eens z'n vrouw onder handen te nemen (lacht)

HUMO Dát kan een chef-kok dan weer wel.

VERMOLEN (lacht) «Ja.»

'Dat we een zoontje verloren hebben is nog stééds een trauma en nog stééds vreselijk. Maar ik kan daar ook een enorme kracht uit halen.' Beeld Wessel De Groot
'Dat we een zoontje verloren hebben is nog stééds een trauma en nog stééds vreselijk. Maar ik kan daar ook een enorme kracht uit halen.'Beeld Wessel De Groot

DRIE KILO BIJGEKOMEN

HUMO Getrouwd zijn met Sergio Herman en elke avond moeten koken, het lijkt als getrouwd zijn met Hugo Claus en elke avond een opstel moeten schrijven.

VERMOLEN «O nee, totaal niet (lacht). Hij eet heel graag wat ik voor hem klaarmaak, hoor. Hij vindt het allemaal goed.»

HUMO Kan hij jou laten koken als hij ook in de keuken staat?

VERMOLEN «Maar ja! Hij moeit zich er helemaal niet mee. En hij staat al helemaal niet te roepen en te tieren zoals op tv. Hij is een heel zachtaardige man, mensen hebben een heel verkeerd beeld van hem.»

HUMO Kloppen jullie bij elkaar aan met nieuwe recepten?

VERMOLEN «Absoluut. Ik vraag weleens hoe ik iets lekkerder kan maken - vooral de dressings, want daar ben ik niet goed in. Maar omgekeerd gebeurt het ook. Toen ik een boek had uitgebracht over shakes met superfoods erin, had ik hier allerlei ingrediënten in de kast staan. Plots waren alle potten verdwenen: bleek dat Sergio ze had meegenomen om ijs te maken met matcha en spirulina.»

HUMO In 'Ellemiekes KIDchen' kook je samen met je zoons. Heb jij als kind vaak samen met je ouders gekookt?

VERMOLEN «Nee, dat was niet aan de orde: mijn moeder moest werken. Ik heb veel meer tijd; koken met je kinderen, dat is echt iets van nu. Zenna en Noah zijn ook oprecht geïnteresseerd. In het programma zul je zien dat het er heel ongedwongen aan toegaat. Als ze er even geen zin in hebben, lopen ze naar buiten om te voetballen. Dat was één van mijn voorwaarden om mee te doen: ze mochten nergens toe gedwongen worden.»

HUMO In hun lunchpakket krijgen ze soms zeewier mee naar school. Een idee van jou of van Sergio?

VERMOLEN «Van mij, zoals al het gezonde eten. De eerste twee weken van de quarantaine heeft Sergio gekookt, en toen ben ik vlotjes drie kilo bijgekomen. En maar olie erbij gieten en klontjes boter smelten! Dat zal ik zo weinig mogelijk doen. Bij die lunchboxen vind ik het leuk dat ik ook andere kinderen kan inspireren. Die zien dat zeewier - 'Wat is dat, hoe smaakt dat?' - en zeggen het thuis aan hun mama. Nu zit de helft van hun vriendjes tijdens de lunch op zeewier te kauwen. Nou, leuk!

»Toen ze klein waren, lustten ze niet alles. Zenna deed zelfs erg moeilijk. Hij wilde bijvoorbeeld geen zalm, wat ik merkwaardig vond, tot ik die in een burger verwerkte, met broccoli en aardappeltjes erbij - burgers zijn prima om ingrediënten in te verstoppen. Het ligt trouwens vaak niet aan de smaak, maar aan het uitzicht of de structuur. Bij doperwtjes was het net zo: die schoten ze van hun bord af, tot ik er een gezichtje van maakte en het 'Kabouter Plop-pasta' noemde (lacht)

HUMO Wie van jouw twee assistenten is de meest veelbelovende topkok?

VERMOLEN «De jongste. Dat zegt Sergio ook. Zenna is een pietje-precies: aardappelen snijdt hij keurig in stukken, Noah gaat ze daarentegen met een pikhouweel te lijf. Zenna wil ook alles proeven, van zee-egel tot oesters. Niet dat hij alles lekker vindt, maar hij moet het wel getest hebben.»

HUMO Stel dat hij zou ambiëren om topchef te worden, zou jij daar dan gelukkig mee zijn?

VERMOLEN «Ik ben gelukkig met élke keuze die mijn kinderen straks maken, of dat nu timmerman of acteur of loodgieter of kok is. Als ze er maar een passie voor hebben. Maar als één van hen de kant van de horeca op wil, moet hij weten dat het een harde job is. Ik zou hem de raad geven om met kerst, oud en nieuw de zaak te sluiten, zodat hij tijd heeft voor de familie.»

HUMO Wie lijkt het meest op jou?

VERMOLEN «Noah, de oudste. Hij weet de camera meteen te vinden. Zenna is onzekerder en bescheidener.»

HUMO Volgens Sergio hebben vrouwen een fijner smakenpalet dan mannen. Toch staan er weinig vrouwelijke chefs aan de absolute top. Hoe komt dat, denk je?

VERMOLEN «Dat heeft alles te maken met kinderen. De combinatie van moeder zijn en uit werken gaan vind ik heel heftig: je voelt je al snel schuldig. Als je man en jijzelf een goede functie hebben, moet je een nanny of een au pair in huis halen. Dat is op zich niet zo erg, maar dan denk ik: waarom héb je kinderen, als je ze niet ziet? Als Sergio een zaak opstartte, was hij om negen uur 's ochtends de deur uit en om twee of drie uur 's nachts weer thuis. Dat zie ik een vrouw met kinderen nog niet zo snel doen. Ze zou het wel kúnnen, maar dan moet de man voor de kinderen zorgen. En hoeveel zijn er bereid dat te doen? Ken jij veel huisvaders? Ze zullen wel bestaan, maar ik kom ze toch niet tegen.»

MINDER MAG OOK

HUMO Op jouw Instagrampagina staat te lezen: 'There is only one happiness in this life: to love and be loved.'

VERMOLEN «Klopt, het geluk in het leven komt voort uit het besef dat alles om liefde draait. Liefde geven én ontvangen: daar begint en eindigt alles mee.»

HUMO In een filmpje voor Vogue schilderde iemand de woorden 'Eat Pray Love' op je rug, de titel van een boek waarin een vrouw via eten de liefde van haar leven vindt. Is dat een speciaal boek voor jou?

VERMOLEN «Ik heb het boek gelezen én de film gezien. Het gaat vooral over een vrouw die op zoek is naar zichzelf. Dat ze uiteindelijk de liefde vindt, heeft niet zozeer met eten te maken, maar wel met bezinning. Ze komt zichzelf tegen. Uiteindelijk accepteert ze zichzelf en geniet ze van alles - en dán ontmoet ze de liefde van haar leven.»

HUMO De auteur, Elizabeth Gilbert, heeft in India haar spiritualiteit ontdekt. En jij?

VERMOLEN «Ik geloof dat er méér is tussen hemel en aarde. Je lichaam is een cadeautje, maar dat is niet waar het om draait. Ik mediteer vaak. Het is héérlijk om op die manier de dag te beginnen en af te sluiten. Leven in het nu is belangrijk. Ik heb een mindfulnesscursus gevolgd die ik erg interessant vond, en nu volg ik er één om kinderen daarin te begeleiden. Wij leven in zo'n gehaaste wereld dat we vergeten te genieten van datgene waarmee we op dat eigenste moment bezig zijn. Ik zit hier nu bij jou voor een interview en ik moet misschien nog tien andere dingen doen, maar dat doe ik straks wel, weet je?»

HUMO Heb je van je ouders of familie een religie meegekregen?

VERMOLEN «Ik ben wel gelovig opgevoed. Maar ik heb me daarvan losgekoppeld. Wat de ene als God ziet, ziet een andere als Boeddha en nog een andere als Allah. Voor mij is het Liefde.

»Toevallig heb ik gisteren de brief gelezen die Albert Einstein aan z'n dochter heeft geschreven - je vindt hem wel op het internet. De man die stralingen en vibraties zo goed aanvoelde dat hij er een theorie over het universum rond heeft ontwikkeld, zegt óók dat alles om liefde draait. Hij heeft nooit tegen zijn dochter gezegd dat hij van haar houdt, maar met die brief hoopt hij dat goed te maken: 'Wéét dat ik van je hou, en dat ik er te weinig voor je ben geweest.' Prachtig geschreven. Maar Einstein was wel één van de slechtste echtgenoten in de geschiedenis (lacht).»

HUMO Je bent geboren met het happy gen, wat bedoel je daarmee?

VERMOLEN «Dat ik zo positief ben ingesteld dat het héél moeilijk is om mij kwaad te krijgen. Ik zie altijd het positieve, wat er ook gebeurt in het leven. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Josha, het zoontje dat we verloren hebben. Dat is vreselijk. Dat is een trauma. En dat is nog stééds een trauma en nog stééds vreselijk. Maar ik kan daar ook een enorme kracht uit halen. Het heeft zo moeten zijn, hij is nu bij me op een andere manier. Ik ga ermee om totdat ik er iets positiefs van kan maken. Dat is met alles zo. Bij mij is het glas nooit halfleeg, wel halfvol - en nog veel vaker tjókvol.»

HUMO En bij Sergio?

VERMOLEN «Híj heeft geen happy gen, hoor (lachje). Maar hij ziet natuurlijk wel hoe ik ermee omga, en dat zal hij meenemen in zijn eigen leven.»

HUMO Hoe viel de coronalockdown mee voor het gezin Herman-Vermolen?

VERMOLEN «Voor mij was het een héél fijne tijd. Sergio was twee weken thuis, bijna drie zelfs. Je voelt natuurlijk een zekere stress - 'Als m'n ouders maar gezond blijven!' - maar verder hebben we ons zelden zo verbonden gevoeld met elkaar. Alles is min of meer gereset. We werden gedwongen onszelf af te vragen: wat is er nou echt belangrijk in het leven? Mijn antwoord op die vraag is simpel: ons gezin.»

HUMO Sergio had in april zijn nieuwe restaurant Le Pristine moeten openen.

VERMOLEN «Dat is uitgesteld. Ach, dat komen we wel te boven hoor, Sergio is een gevestigde naam. Maar ook wij voelen dat we het rustiger aan moeten doen. Dat kan. We kunnen allemáál met minder.»

HUMO Je woont nu twaalf jaar in België. Had je tijdens de lockdown meer heimwee naar Nederland dan anders?

VERMOLEN (stellig) «Nee. Sterker nog, ik ga nooit meer weg uit Knokke - zó'n fijne plek! Ik heb steeds het gevoel dat ik op vakantie ben in m'n eigen dorp. Als ik naar het strand ga, besef ik wat voor luxe dat is. Echt, ik heb het hier zo goed. Beter dan in Nederland zelfs.»

HUMO Je kinderen spreken niet met die vrolijke Nederlandse tongval van jou. Alles wat ze van cultuur meekrijgen, is ook Belgisch. Vind je dat niet spijtig?

VERMOLEN «Op Koningsdag krijgen ze oranje tompoezen (lacht). En dan kijken we naar het koningshuis op tv: dat moeten ze gezien hebben van me. Maar verder is het al België wat de klok slaat. Of toch voor 80 procent - die 80/20-regel, hè? (lacht)»

'Noah, de oudste, lijkt het meest op mij: hij weet de camera meteen te vinden. Zenna is onzekerder en bescheidener, maar er schuilt een topkok in hem.' (Foto: in 'Ellemieks KIDchen' Beeld Daya De Ruyte
'Noah, de oudste, lijkt het meest op mij: hij weet de camera meteen te vinden. Zenna is onzekerder en bescheidener, maar er schuilt een topkok in hem.' (Foto: in 'Ellemieks KIDchen'Beeld Daya De Ruyte

EEN LEKKERE ZUS

HUMO De liefde van de man gaat door de maag, zeggen ze weleens. Geldt dat ook voor een vrouw?

VERMOLEN «Het is altijd leuk als je man kan koken, maar daarmee heeft hij me toch niet weten te strikken. Het heeft meer te maken met passie in het algemeen, denk ik. Een man met een passie is altijd aantrekkelijk, maar dat had evengoed kunst kunnen zijn.

»De liefde blijft toch vooral door de maag van de man gaan. Sergio wordt graag vertroeteld en gepamperd, hij is blij als het wasje en plasje tegen het einde van de dag voor hém is gedaan. Ik ben een rustige factor in zijn leven. Hij weet dat het thuis allemaal in orde is, en dat vindt hij fijn.»

HUMO Iemand vertelde me daarnet dat Sergio pas met jou op date wilde nadat zijn collega's zijn keuken hadden volgeplamuurd met foto's van jou.

VERMOLEN (lacht) «Zo is het niet precíés gegaan. Mijn broer had een restaurant in Roosendaal en het personeel van Oud Sluis ging daar geregeld eten op hun vrije dag. Op een gegeven moment zei iemand tegen m'n broer: 'Jouw zus, die weleens op tv komt, is dat niks voor Sergio?' Omdat ik ook vrijgezel was, vond mijn broer het een goed idee om ons op date te sturen. Toen Sergio dat ter ore kwam ('Jeremy heeft een lekkere zus, joh!), reageerde hij: 'Ik kijk nooit tv, weet ik veel wie die Ellemieke is!' De volgende dag hadden ze de hele keuken volgehangen met foto's van een shoot die ik in badpak en lingerie en weet ik veel wat nog allemaal had gedaan. Toen viel zijn mond open: 'Is dít die Ellemieke? Dáár wil ik wel mee afspreken!' (lacht) Zo is het begonnen.»

HUMO Stel dat jij nu voor geen meter geïnteresseerd was geweest in koken, had je dan kans gemaakt, denk je?

VERMOLEN (fijntjes) «Dat denk ik wel, hoor. Maar hij vindt het wel saai als je op restaurant niks eet behalve een blaadje sla. Voor hem was het een uitdaging omdat ik geen vlees at, maar dat vond hij net leuk: ik at niet altijd wat er op de kaart stond, waarop ze iets anders moesten maken. Kon hij dat ook weer proeven.»

HUMO Hij is een paar weken geleden 50 geworden. Heb je iets speciaals bereid?

VERMOLEN «Onze dag bestond uit eten, eten, en voor de verandering nog meer eten. Zijn lievelingsrestaurant, Siphon in Damme, was dicht, maar ik had hen gebeld: 'Mag ik alsjeblieft Sergio's lievelingsgerecht komen afhalen? Hij wordt 50!' Noah en Zenna waren als obers gekleed, en ze hebben zelfs zijn wijn ingeschonken. Ik denk niet dat hij het op een betere manier had kunnen vieren.»

HUMO Vond hij het leuk om 50 te worden?

VERMOLEN (lachje)«Dat moet je aan hem vragen. Ik denk niet dat hij het superleuk vond, maar ouder worden is een geschenk waarvoor je dankbaar moet zijn, zeker als dat in goede gezondheid kan.»

HUMO Intussen worden ook je kinderen ouder. Boezemt dat meer angst in?

VERMOLEN «Soms. Dan denk ik: help, straks hebben ze hun moeder niet meer nodig! Maar dat duurt nog wel even. Ik ben daar niet zo mee bezig. Ik geniet liever van dag tot dag, en morgen is morgen.»

HUMO Je hebt al vier kookboeken over gezonde voeding geschreven, en nu begin je met een eigen kookprogramma. Om dat te doen als vrouw van 'de grote Sergio Herman', moet je sterk in je schoenen staan.

VERMOLEN «Gelukkig is dat ook het geval (lacht). Ik volg gewoon mijn gevoel. Ik weet dat Sergio denkt: oh my god, wat heeft ze nou gemaakt? Dat kán toch niet? Vréselijk! Maar dan denk ik: 'Zo doen wij, gemiddelde huisvrouwen, dat.

»Ach, hij vindt het hartstikke leuk, hoor. Maar hij blijft iemand van het culinaire detail. Van de gerechten, en vooral van de presentatie, zal hij altijd wel het zijne denken. Dat is oké. Hij is de kenner, ik niet. De insteek van het programma is net om je kinderen gezond te voeden zonder dat je er hele dagen aan zwoegt. En zonder grote klonten boter.»

HUMO Overkomt Sergio nooit eens een mislukking in de keuken?

VERMOLEN «O, jawel. Zelfs hij maakt weleens iets wat niet te eten is. Je moet durven te proberen, maar laatst had hij iets gefabriceerd waarvan zelfs de kinderen zich afvroegen: 'Heb jíj dit nou gemaakt, pap?' (lacht)»

HUMO Sergio is iemand voor wie het nooit goed genoeg is. Kun jij meer genoegen nemen met het leven zoals het is?

VERMOLEN «Ja. En ik denk dat ik hem wat dat betreft ook meer in balans krijg. Hij ziet nu dat het niet altijd méér en méér moet zijn. Ik leer hem genieten van de kleine dingen, zoals een spelletje met het gezin of een mooie wandeling. Om die momenten thuis draait het toch? Netflix met een glaasje rode wijn: op je 50ste mag je dat toch heerlijk vinden? Zeker omdat hij zich niet meer hoeft te bewijzen. Voor wie of wat zou hij het nog moeten doen? Kijk naar Oud Sluis: ik ben in véél sterrenrestaurants geweest, maar het zijne steekt er by far bovenuit. Dan heb je de top van de berg wel bereikt, en dan mag je uitblazen.»

‘Ellemiekes KIDchen’ - Njam!, elke zondag om 10.40, 15.40 en 22.40

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234