null Beeld

Na schier eindeloos overleg met hun advocaten: de eindejaarscitaten (2)

Het geurt niet elke dag naar viooltjes bij het kruim van de pop- en rockscene, well on the contrary! Voor u samengevat in een handvol welgemikte citaten: het muzikale wel en wee van 2018. Laat het u smaken!

Serge Simonart

* ‘Ik heb nog de pampers van Sharon Osbourne ververst. Nooit gedacht dat zij jaren later aan Ozzy Osbourne zou blijven hangen.’ (Ronnie Wood)

* ‘Ik voel de aanwezigheid van mijn zoon Arthur altijd en overal, en ook al beeld ik me dat misschien in, toch biedt het troost. Liefde en rouw zijn onafscheidelijk, dat is de deal. Misschien is de zoon die tot mij spreekt en van wie Susie en ik dromen een spook, een geest. Maar hij wekt mijn verwondering en verbeelding, hij troost mij, helpt mij en leidt mij, zodat ik verder kan na de ramp.’ (Nick Cave in ‘The Red Hand Files’, zijn vragenuurtje voor de fans op het internet)

undefined

null Beeld

* ‘Ik kan geen songs schrijven zoals Paul McCartney. Maar kan hij op hoge hakken dansend bas spelen en tegelijk vuur en bloed spuwen? Ik dacht het niet.’ (Gene Simmons)

* ‘Hij zat de hele tijd ongelovig en met open mond te staren met een blik die zei: hoe speelt ze dat klaar?!’ (Joni Mitchell over die keer dat Eric Clapton te gast was op een barbecue waar zij gitaar speelde)

* ‘Laat niemand mij vertellen dat ze drugs de baas zijn: de drug trekt aan de touwtjes en jij bent de marionet. Toen Croz stoned was, verkocht hij de auteursrechten van een dozijn van zijn beste songs aan dealers in ruil voor drugs. Nog steeds passeren die aasgieren langs de kassa als hij die nummers live speelt.’ (Graham Nash over David Crosby)

* ‘Deze prijs komt jaren te laat voor mijn ouders, die heel trots geweest zouden zijn. Ik hoop dat ze in de hemel meekijken en dat ze daar opnieuw samen zijn, want net zoals alle kinderen van wie de ouders gescheiden zijn, ben ik dat nooit te boven gekomen.’ (Uit de speech van Neil Young toen hij in Canada een Lifetime Achievement Award ontving)

* ‘De kans dat ik de 30 haal, is miniem. Maar wat telt, is vandaag.’ (Rapper Stitches uit Miami verheerlijkt cocaïnegebruik en wapendracht, maar minstens drie concurrerende bendes willen zijn vel)

undefined

null Beeld

* ‘Ik kan niet wachten tot ik een onsterfelijke cyborg ben.’ (Dj Steve Aoki heeft er ook het geld voor, 24 miljoen dollar)

* ‘Voor wat ik hier betaal, zou ze me verdomme moeten pijpen.’ (Een gast op het feest van Elton John, waar Lady Gaga gratis zong maar weigerde met die gast te dansen, ook al had hij een miljoen dollar opgehoest – de opbrengst ging naar de Elton John Aids Foundation. Coldplay danste wel met de gasten en Bill Clinton poseerde voor selfies)

* ‘Tegenwoordig moet je vluchten voor alle gore porno die je te pas en te onpas door de strot wordt geduwd. Ik eet mijn lust graag gekruid met een vleugje mysterie.’ (Iggy Pop)

* ‘Mensen zeggen: ‘Ik wil veel seks en veel geld.’ In de omgekeerde volgorde lukt dat beter, geloof me. Alleen een arme luis gelooft dat je liefde niet met geld kunt kopen.’ (Gene Simmons)

* ‘Niet alleen wij zijn ouder geworden, ook de muziekindustrie is bezadigder dan ooit. Toen ik pas gitaar speelde, woonde ik toevallig een scène bij in het kantoor van Peter Grant, die later de manager van Led Zeppelin zou worden. Gene Vincent, op dat moment één van de grote rocksterren, stormde het kantoor van Grant binnen, richtte een revolver op z’n hoofd en dwong hem om de zolen van zijn laarzen te likken.’ (Ronnie Wood)

* ‘Kom, we stappen het podium op, dan hebben we een paar uur rust en stilte in ons hoofd.’ (Wat Keith Richards vaak tegen Ronnie Wood zegt vlak voor ze aan een stadionconcert beginnen)

* ‘Een goed boek en een whiskey. Wat moet ik anders doen op een gure winteravond?’ (Bob Dylan, die al reclame maakte voor Chrysler en lingeriefabrikant Victoria’s Secret, heeft nu geïnvesteerd in een ontwijde kerk waar hij zijn Heaven’s Door-whiskey zal distilleren. Om te illustreren hoe lucratief drank is: Jay-Z werd dit jaar officieel de rijkste muzikant op deze planeet, niet door zijn muziek, maar dankzij zijn aandelen van een cognacfabrikant. En George Clooney verdiende een miljard dollar toen hij zijn tequilamerk doorverkocht)

undefined

null Beeld

* ‘Wij maakten onze whiskey al lang voor Robert Zimmerman werd geboren.’ (Bob Dylan heeft al meteen een proces aan z’n broek omdat stokerij Heaven Hill beweert dat er verwarring zou kunnen ontstaan tussen hun ‘topproduct’ en Dylans whiskey, die volgens hen een mix is van amateurisme en ijdelheid)

* ‘Het valt me makkelijker om over mijn diepste onzekerheden te praten tegen een vol festivalterrein dan tegen één mens, en dat lukt al helemaal niet als ik van die ene mens hou.’ (Florence Welch)

* ‘Ik had een deel van de as van mijn gecremeerde moeder meegenomen om in de tuin van Buckingham Palace uit te strooien. Mijn moeder wilde altijd al de koningin ontmoeten.’ (Graham Nash over de dag waarop hij geridderd werd)

* ‘Ik weet al lang dat ik niet kan zingen. Maar ik weet ook al even lang dat het niet uitmaakt. De juiste noot weet perfect wie ik ben zonder dat ik ermee samenval.’ (Neil Young)

* ‘Ik wilde eerst de politie bellen en een klacht wegens geluidsoverlast indienen, maar toen besefte ik dat de imitator van Mick Jagger die ik een halfuur eerder het gebouw had zien binnenwandelen, de échte was. Toen heb ik mijn vrienden opgetrommeld en hun tickets verkocht voor een zitje op de eerste rij. Op mijn sofa, met een muur en twee ramen die ons van The Rolling Stones scheidden, maar het klonk toch goed.’ (Om te repeteren voor wellicht hun laatste wereldtournee, huurden de Stones een aftands theatertje af in Clapham, een voorstad van Londen. Aan de deur hing een bord: ‘Closed for maintenance’)

* ‘We hebben overwogen om Tim Finn te vragen, maar als we onze inkomsten door vijf moeten delen, kunnen we er niet van leven.’ (Fleetmac Wood, de tributeband van Fleetwood Mac, die na een vlammende ruzie Lindsey Buckingham verving door Neil Finn. De laatste song die Buckingham live met Fleetwood Mac heeft gespeeld, was het door hemzelf geschreven ‘Go Your Own Way’)

* ‘Stevie Nicks heeft geëist dat ik zou worden ontslagen. Dat is de vrouw met wie ik de voorbije halve eeuw het bed en twee groepen heb gedeeld. Ze was boos omdat ik met de ogen rolde toen ze een speech hield. Maar binnen de groep weten we al jaren dat Stevie monologen van een eeuw houdt.’ (Wat Lindsey Buckingham zegt, klopt: in het Sportpaleis hield Nicks ooit een monoloog van negen minuten. Tijdens een concert lijkt dat een eeuw)

* ‘Wellicht ben ik nog steeds radioactief – het zou veel verklaren.’ (Noel Gallagher ging in z’n jonge jaren naar een concert van de Stone Roses op Spike Island, waarvan onlangs bekend raakte dat het festivalterrein is aangelegd op het afvalstort van minstens vier chemische fabrieken)

undefined

null Beeld

* ‘Het verbijstert me soms wat mijn jongere zelf over vrouwen heeft geschreven, net zoals mijn jongere zelf z’n twijfels zou hebben over wat ik nu schrijf. Maar voor mij zijn vrouwen nog steeds mysterieus en ongrijpbaar, en ik zie mezelf als de onzekere man die hen vergeefs probeert te begrijpen en te temmen. Zo probeer ik al jaren mijn vrouw Susie te vatten in een song, maar mijn teksten eindigen steevast als verfrommelde papiertjes aan de voeten van een reuzin.’ (Nick Cave in zijn ‘Red Hand Files’)

* ‘Ik ben geboren in een land dat geen geweld kent, geen leger heeft en waar geen moorden worden gepleegd. Toen ik in New York woonde, kwam mijn dochtertje thuis met het nieuws dat in de klas naast de hare een gek leerlingen en leraars had doodgeschoten.’ (Björk)

undefined

null Beeld

* ‘Mijn definitie van vrouwvriendelijk gedrag was helaas niet altijd de juiste. Ik had bovendien slechte vrienden.’ (Arnold Schwarzenegger sloeg zijn vrouw, maakte de meid zwanger, bedroog al zijn exen en maakte seksistische en racistische opmerkingen tegen ondergeschikten, die ook gewag maken van handtastelijkheden en seksuele intimidatie. Er zou ook een onderzoek lopen wegens orgieën met ‘wellicht minderjarige’ meisjes in het gezelschap van ‘minstens drie rocksterren’. U kunt nu beginnen te raden over wie het gaat)

* ‘Hij las me elke avond voor uit ‘Kuifje’. Pas na enkele maanden ontdekte ik toevallig dat hij helemaal niet voorlas: hij was te stoned om te lezen en bovendien waren het Franse uitgaven, dus verzon hij het hele verhaal, hij zei gewoon wat op dat moment in zijn hoofd opkwam.’ (Marlon Richards over papa Keith)

* ‘Prince was de concurrentie lichtjaren vooruit, zelfs Michael Jackson kwam als entertainer niet aan z’n enkels. Maar hoe pathetisch dat ze allebei zelfmoord hebben gepleegd. Want dat is drugsgebruik: langzame zelfmoord.’ (Gene Simmons)

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234