null Beeld

Nele Needs A Holiday: 'Ik heb elke mentale ziekte uit de catalogus gehad'

Die keer dat Luc Van Acker een late comeback probeerde niet te na gesproken, blijft één van de markantste passages uit de recente Rock Rally’s nog altijd die van Nele Needs A Holiday.

Mocht u in de encyclopedie het lemma ‘Prettig gestoord’ opzoeken, dan is er veel kans dat u een foto van Nele Van den Broeck ziet. Op 14 oktober stelt ze in de AB haar tweede plaat voor, en die heet droogjes ‘Love Yeah’. Gaat het over de liefde, misschien?

Nele Van den Broeck «Het is een conceptplaat, meneer: mijn verslag van hoe daten verloopt in Londen, waar ik woon. En dat is even bikkelhard als daar optreden (lacht). En voorts is het vooral het verhaal van mijn relatie met de prins op het witte paard.»

HUMO Had die je niet naar Zweden ontvoerd?

Van den Broeck «Klopt, maar eerst zat ik anderhalf jaar in Londen om te studeren en in elk mogelijk achterzaaltje of vieze bar te spelen. Maar de brexit heb ik nogal persoonlijk opgevat, en ik werd ook verliefd op een Zweedse man: na drie maanden ben ik hem gevolgd naar Zweden. Daar heb ik een jaar gewoond, tot die relatie spaak liep. Ik heb het er nog even uitgezongen, maar ik ben toch maar naar Brussel teruggekeerd. ‘Gedaan met al dat reizen,’ verkondigde ik tegen Jan en alleman, tot ik een job in Londen kreeg aangeboden op basis van een musical die ik er vorige zomer heb gemaakt. Daar zit ik nu dus opnieuw.»

HUMO In de biografie die ‘Love Yeah’ vergezelt, zet je jezelf neer als een gezant van de planeet Pelgium.

Van den Broeck «Het lijkt fictie, maar 90 procent van wat ik vertel, is echt gebeurd. Ik breng het wel met een kwinkslag. Als ik zing dat ik met mijn lief naar Netflix zit te kijken via de login van zijn ex-lief, dan is dat wáár. Als de realiteit me zulke pareltjes aanreikt, moet ik niets verzinnen.»

HUMO Je hebt in Zweden ook geworsteld met een depressie, schreef je in je columns. Minder leuk.

Van den Broeck «Ik heb al elke mentale ziekte uit de catalogus gehad. Ik kan in één dag van over the top blij naar janken gaan, en dan naar kwaad. Was het een depressie? Ik heb een jaar lang pillen geslikt, maar daar ben ik al een paar maanden mee gestopt. Mijn God, waarom vertel ik dit toch allemaal?»

HUMO Omdat ik het je vroeg. Het wordt straks toch geen al te zwartgallige plaatvoorstelling?

Van den Broeck «Daar zijn de nummers niet naar, zelfs al gaan ze vaker over de mest van het leven dan over de bloemen op de vaalt. Maar alles is verwerkt, ik kan er nu mee lachen.»

HUMO Hoor je soms mensen lachen bij songs die je niet grappig hebt bedoeld?

Van den Broeck «Als mensen lachen, wil dat zeggen dat ze iets herkennen, en dan ben ik vooral blij dat ik niet de enige ben die stommiteiten begaat. Oef, nog iemand die niet weet hoe het moet in de liefde, zoiets (lacht).»

undefined

undefined

NELE NEEDS A HOLIDAY: Zaterdag 14 oktober, AB, Brussel

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234