null Beeld

Nora Gharib in 'Festivalitis: Les Ardentes 2016': 'Ik ga toch proberen de dixi's te vermijden'

‘Festivalitis’, het beeldverslag op 2BE dan, wordt dit jaar met de ‘tis’ van ‘’t Is allemaal bijzonder multimediaal’ geschreven. Zo wordt de okselfrisse Nora Gharib – een paar maand geleden dong ze nog mee naar de felbegeerde titel van nieuw K3’tje in ‘K3 zoekt K3’ – Snapchat-reporter op Les Ardentes, Tomorrowland, Pukkelpop en een hele rist andere zomerfestivals. In naam van iedereen die verloren loopt tussen de Snapchats, Whatsapps en Whatsnogmeers, onze eerste vraag:

'Nora Gharib: 'Ik ga toch proberen de dixi's te vermijden.'

HUMO Is Snapchat die app waarmee mensen schunnige foto’s naar elkaar versturen omdat ze na een paar seconden toch weer verdwijnen?

Nora Gharib (lacht) «Ja, al kan je er ook gewone foto’s – en videos – mee delen. Omdat je zo’n foto of filmpje hoogstens tien seconden te zien krijgt, blijft het allemaal fris en spannend. Ik heb zelf al een tijdje een Snapchat-account om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn leven. Dan maak ik bijvoorbeeld een filmpje van mijn voeten terwijl ik naar de tram wandel, met als bijschrift: ‘Onderweg naar de stad’. Tijdens dat dagje uit maak ik nog wat filmpjes en foto’s, die mijn volgers dan ’s avonds allemaal na elkaar te zien krijgen – als een soort dagboekverslag, eigenlijk.»

HUMO De technologie staat voor niets. Zo vertrouwd als je bent met Snapchat, zo onbekend was je naar het schijnt met De Festivalervaring.

Gharib «Ja, tot voor kort was ik zelfs nog nooit op een festivalweide geweest. Mijn vuurproef was Groezrock dit jaar, als test voor ‘Festivalitis’. Meteen een intense ervaring: ze hadden me gewaarschuwd dat ik best stevige schoenen kon aantrekken omdat er behoorlijk wat modder op de weide lag. Ik hou helemaal niet van vuiligheid, dus ik had een paar plastic zakken meegenomen om rond mijn schoenen te binden – het idee dat ze kapot zouden gaan, kon ik niet verdragen. Maar bij aankomst bleek het daar een waar modderbad – en vooral: niemand trok zich daar ook maar ene moer van aan. Dus heb ik mijn plastic zakken maar in mijn rugzak laten zitten en me – letterlijk dan – helemaal in de ervaring ondergedompeld. Superplezant!»

HUMO Als de zomer zo blijft aanmodderen, zullen je schoenen het nog vaak te verduren krijgen.

Gharib «Ja, misschien moet ik me maar eens een stel regenlaarzen aanschaffen. Al heb ik wel veel uit mijn bezoek aan Groezrock geleerd. Zo neem ik vanaf nu altijd mijn eigen wc-papier mee naar de toiletten. Ik zal gemiddeld zo’n twaalf uur per dag aanwezig zijn op elk festival, maar toch ga ik proberen om de dixi’s op het festivalterrein te vermijden. Hoe vies is dat, zeg, dat je niet eens kan doorspoelen! Op Groezrock waren er gelukkig normale toiletten aanwezig in de backstage. Ik hoop dat dat op de andere festivals ook het geval zal zijn – anders wordt het ophouden (lacht).»

HUMO Heb je de line-up van Les Ardentes, het volgende festival op je lijstje, al eens bekeken?

Gharib «Nee, dat heb ik bewust nog niet gedaan. Ik wil al die festivals zo onbevangen mogelijk beleven, zodat ik elke keer weer verrast word. Zo weet ik alleen dat Rihanna naar Pukkelpop komt, omdat een vriendin van me zich versproken had. Ik probeer dus ook alle artikels en radioberichten over de festivals te vermijden.»

HUMO Dan kan je deze Humo beter overslaan, Nora. Hoe kijk je nu, enkele maanden later, trouwens terug op je ‘K3 zoekt K3’-avontuur?

Gharib «Met een heel fijn gevoel! Nog dezelfde avond dat ik uit de wedstrijd werd gestemd, kwam de programmadirecteur van VTM al naar me toe: of ik niet verder wou gaan in de showbizz. Natuurlijk heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Kort daarna werd ik op een screentest uitgenodigd, en nog eens enkele dagen later kreeg ik al telefoon van ‘Festivalitis’. Nee, mij hoor je zeker niet klagen!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234