null Beeld

Olga Leyers geeft zich bloot in De 7 Hoofdzonden:'We zijn steeds preutser aan het worden'

Maakt niet uit wie zich deze week onder het streng toeziend oog van Erik Van Looy tot Slimste Mens weet te quizzen, Vlaanderen heeft zijn schermkoningin van dit jaar al gevonden én gekroond. Olga de Eerste, vierde van het roemruchte geslacht Leyers, dankbare dochter van Jan.

'Ik beoefen alle hoofdzonden even gretig'


U hebt 'm ongetwijfeld al opgemerkt, onze mooie cover met Olga Leyers. Maar weet u ook waar het idee voor de opvallende foto vandaan komt?

Wat weet ú over Olga Leyers? Zowat alles, eigenlijk. Dit najaar zijn meerdere hectares oerwoud moeten sneuvelen om de slimste 19-jarige ter wereld in woorden te vatten. De jongste van de Leyers-familie, samen met Simon Nuytten van Bazart, splitste tv-kijkend Vlaanderen in twee: de ene helft aanhangers, de andere helft aanklagers. Allemaal gezien, gehoord en gelezen. Dus moeten we dieper graven, hoofdzonde per hoofdzonde.


Jaloezie

Olga Leyers «Ik heb de hoofdzonden nog eens opgezocht voor dit interview, en ik denk dat ik ze allemaal gretig beoefen, behalve deze dan. Wie tevreden is met zijn eigen leven, voelt volgens mij geen jaloezie. In een relatie ben ik wél jaloers, maar echte afgunst is me vreemd.»

HUMO Met drie zussen?

Leyers «Dat zou je denken, maar bij ons is dat niet het geval. Natuurlijk kijken we af en toe onze ogen eens uit bij wat één van ons gepresteerd heeft, maar onze aangeboren reflex is dan gewoon om dat zélf dan ook te bereiken. Nu ja, nu ook niet altijd: als klein kind heb ik, toegegeven, mijn zussen het leven soms wel zuur gemaakt. Dan was ík het die bij mama op schoot moest zitten, en ik alleen.»

undefined

'Mijn grootste droom blijft dat iemand ooit de stekker uit het internet trekt'

HUMO Denk je dat die negatieve berichten op Twitter ook door jaloezie ingegeven zijn?

Leyers «Dat hoor je vaak zeggen: jaloezie omdat ik veel zou weten, of omdat ik nog zo jong ben en toch op tv kom. Maar eerlijk? Zelf geloof ik daar niet echt in. Soms kunnen mensen gewoon niet tegen je kop. Zo simpel is het. Het gebeurt me ook hoor, dat ik mensen op tv gewoon irritant vind zonder dat ik daarom jaloers op ze ben. Maar dat probeer ik dan te relativeren door me in te beelden wat voor mensen ze in het gewone leven zouden zijn.»

HUMO Ben jij dan anders in het echte leven?

Leyers «Nee, ik niet. Of dat krijg ik toch altijd te horen. Als ik pakweg op café zit, lach ik even luid en ben ik even uitbundig als in ‘De slimste mens’. Alleen komt zoiets op tv blijkbaar snel aanstellerig over. Als er al een verschil is, dan is het dat ik in ‘De slimste mens’ zelfs iets stiller ben dan gewoonlijk. Mochten mensen dus denken dat ik een showke zat te spelen: ik hield me vaak nog in.»

undefined

'Veel mensen hebben een bomma die in de jaren zestig een minirok droeg. Wat is hun probleem dan?'

HUMO Kan je de berichten op sociale media beter plaatsen als je ermee opgegroeid bent?

Leyers «Ik reken mezelf niet tot die generatie die al echt opgegroeid is met sociale media. Voor mij zijn dat die kleine kinderen die op restaurant een menukaart in de handen gestopt krijgen en erop proberen te swipen. Ik kreeg mijn eerste gsm pas op mijn 12de, en sociale media heb ik ook pas leren te gebruiken in de middelbare school. Netlog en Facebook, en de eerste jaren dan nog stiekem: ik mocht van mijn ouders eigenlijk geen online profielen aanmaken. Waarom heb ik nooit echt gevraagd. Ik denk dat ze gewoon niet goed wisten wat zoiets inhield. Mensen die de hele dag met elkaar zitten te praten via het internet: geef toe, het ís ook wel raar.

»Als ik eerlijk ben, vond ik wat de kranten schreven eigenlijk nog het ergste. Zelf had ik namelijk totaal niet het gevoel dat er zoiets als een heisa bestond. Wat betekenen honderd negatieve berichten ook op het miljoen mensen dat keek? Maar dan lees je de volgende ochtend in de krant dat ik één of ander controversieel geval was, en dat choqueerde me meer dan slechte reacties. Op den duur kwamen mensen op straat naar me toe om te vragen of het wel ging. ‘Trek je er niets van aan!’ Terwijl ik me totaal niet aangesproken voelde.»

HUMO En je relatie met Simon, komt die je op veel jaloezie te staan? Bazart lijkt zowat doodgeknuffeld te worden door verzameld vrouwelijk Vlaanderen onder de 30.

Leyers «Nog niet veel van gemerkt, in dat geval. Maar het zal wel, Simon is dan ook de knapste jongen van Vlaanderen (lacht). Onze relatie valt nu eenmaal op: we zitten allebei in het oog van de storm, hij met Bazart en ik dankzij ‘De slimste mens’. Dat we dit jaar met z’n tweeën op dezelfde golf surfen, hadden we niet zien aankomen. Maar verwonderlijk is het ook niet, het is net doordat we allebei in hetzelfde milieu zitten dat we elkaar hebben leren kennen. Ik schuimde met ‘Festivalitis’ zowat alle festivals af waar hij stond met Bazart, zo hebben we elkaar in het oog gekregen.»

HUMO En omgekeerd: kan jij jaloers zijn op de vrouwelijke aandacht die hem te beurt valt?

Leyers «Nee. Ik denk dat ik alleen jaloers zou kunnen zijn als ik zou merken dat die aandacht wederzijds is.»

HUMO Krijg jij veel fanmail van mannen?

Leyers (verbaasd) «Natuurlijk. Gigántisch veel zelfs. Via Facebook en Instagram vooral. Maar ik moet zeggen: bij mij valt de inhoud van die berichten altijd goed mee. Ik heb op dat vlak al veel ergere verhalen gehoord van andere meisjes. Dan is het bij mij nog braaf. Nu ja... misschien ook niet áltijd. Maar echt vieze berichten heb ik nog niet gekregen. Zolang dat zo blijft, kan ik het nog flatterend vinden.»

undefined

null Beeld

'Een beetje de asshole spelen, dat lijkt me wel iets voor mij'


Gulzigheid

HUMO Naast je gezonde professionele appetijt ben je ook nog altijd gewoon bezig een carrière in de advocatuur te bouwen. Hoe bekend ben je met de beruchte fomo: fear of missing out?

Leyers «Enorm bekend. Ik wil per se allebei gedaan hebben, die tv-carrière én die studie. Het probleem is dat het op dit moment voor allebei now or never is. Als ik nu stop met studeren, is de kans klein dat ik het later weer oppik. En als ik nu stop met televisie, hoef ik er ook niet op te rekenen dat mijn plaats over een aantal jaar niet ingenomen is door iemand anders. Daarom wil ik niks forceren, en rustig wat rondkijken en experimenteren.»

HUMO Tenzij VTM je nu groots wil uitspelen en het ijzer smeden nu het heet is.

Leyers «Haha, ik beslis zelf wel wat ik doe, hoor, hoe heet het ijzer ook is.

»Wat ik wel jammer vind, is dat door werk en studeren te combineren het klassieke studentenleven nu grotendeels aan me voorbijgaat. Ik zou best weleens een jaar op kot willen zitten: samen koken en ’s avonds uitgaan. Ik ben nog nooit naar een TD of een cantus gegaan, op de universiteit ben ik een einzelgänger. Maar ik wil er ook niet zielig over doen. Het is het einde van de wereld niet.»

HUMO Hoe moeilijk is het om je te focussen op je studies als je tussendoor bijna dagelijks in de krant staat?

Leyers «Moeilijk, dat geef ik toe. En dat zal het nog wel even zijn. Ik zou op dit moment perfect kunnen stoppen met mijn studie, maar zo’n keuze zou mijn geweten gewoon niet aankunnen, denk ik. Ik zou me zó schuldig voelen. Gemiddeld om de twee dagen maak ik een dipje door waarbij ik me telkens weer afvraag waarom ik eigenlijk nog over mijn boeken gebogen zit terwijl ik zoveel andere dingen zou kunnen doen. Op zulke momenten ben ik erg blij dat ik mijn vader heb. Zonder hem had ik het de afgelopen maanden moeilijker gehad.»

HUMO Je vader als schild tegen de hevig woekerende buitenwereld?

Leyers «Toen de heisa rond ‘De slimste mens’ op zijn hoogtepunt was, had ik even iemand nodig van wie ik wist dat die het beste met me voorhad, los van een ‘carrière’ of wat dan ook. Het enige wat hij zich afvroeg was: doet ze het allemaal nog wel graag? Daarom probeerde hij de voorbije maanden alle stress uit mijn leven te bannen. Hij wou er gewoon voor zorgen dat ik oké was, en dat ik vooral niet te veel zorgen aan mijn kop had. Wel cute om te zien, eigenlijk.»

HUMO Viel ook af en toe te lezen in een vuige tweet: dat je vader je net zou proberen te lanceren in de media.

Leyers «En dat vind ik heel erg, want het kan niet verder van de waarheid zijn. Dat is net het zalige aan papa: het kan hem écht niet schelen of ik op tv kom of niet. Als hij mocht kiezen, dan zou ik alles laten vallen zodat ik verder kon studeren. Geloof me, dan is het heel raar om te lezen dat mensen zeggen dat uitgerekend hij ons pusht om op tv te komen. Het is net omgekeerd: de reden waarom we allemaal zo hard ons best doen, is juist omdat het hem zo weinig kan schelen (lacht). Het is hem om het even wat we doen, zolang we er ons maar goed bij voelen. Wij moesten hém vroeger vragen om ons naar een auditie te rijden. Hij is natuurlijk wel trots op wat we doen, maar ook niet meer dan dat. Het is zot hoe weinig hij daarmee bezig is.»

HUMO Stel nu dat je toch zou beslissen om te stoppen met studeren. Zou hij begrip hebben voor die keuze?

Leyers «Hij zou het er sowieso moeilijk mee hebben, dat weet ik zeker. Het zou oké zijn, want ik zou er zelf voor gekozen hebben. Maar hij zou het wel jammer vinden. Mijn ouders mogen dan wel trots zijn op hoe ik het doe in ‘De slimste mens’, maar dat is nog altijd niets vergeleken met hoe trots ze zijn als ik met goede punten thuiskom van de unief.»

HUMO Moet je niet een speciaal soort mens zijn om het te maken in de advocatuur? Een wereld vol gehaaide types, lijkt me.

Leyers «Ja, maar ik denk wel dat ik er zou aarden. Nu blijf ik altijd vriendelijk, dat wordt van me verwacht. Je hebt managers om moeilijk te doen voor je. Maar mocht ik advocaat zijn, dan zou ik dat andere kantje wat meer kunnen ontwikkelen. Een beetje de asshole spelen, dat lijkt me wel iets voor mij (lacht).»

undefined

null Beeld

'Als mensen dachten dat ik een showke zat te spelen op tv: ik hield me nog in'


Traagheid

HUMO Je maakt deel uit van een generatie die vaak als gemakzuchtig en lui gezien wordt.

Leyers «Dat is ook zo.»

HUMO Dat gevoel heb je zelf ook?

Leyers «Natuurlijk. Hoe kan het ook anders? Ik ben 19, maar ik hoef geen voet meer buiten te zetten om te kunnen leven. Eten kun je gewoon naar je appartement laten brengen. En dat is niet decadent, want iederéén doet het. Luiheid staat niet langer gelijk aan decadentie in deze tijd. Ik zie mezelf dus ook niet als een uitzondering. Mijn ouders beseffen dat ik deel uitmaak van een generatie die het wel erg makkelijk heeft, maar dat neemt niet weg dat ze het soms wel plots op hun heupen kunnen krijgen. ‘Dóé eens iets!’, klinkt het dan. En dan moet ik maar bladeren gaan harken in de tuin.»

HUMO Hoe manifesteert die luiheid zich bij jou?

Leyers «Opstaan is een kwelling voor mij. Ik wou dat ik een ochtendmens was, maar ik ben helaas verslaafd aan slapen. Ik slaap dwars door wekkers heen. Ik kan ’s nachts in enkele seconden wegdommelen, ’s middags wakker worden, en dan meteen weer inslapen. Ergens vind ik dat ook jammer, omdat ik zo hele delen van de dag mis. Maar die haal ik ’s nachts in. Studeren doe ik bijvoorbeeld tot twee, drie uur – tot ik erbij neerval, anders heb ik het gevoel dat ik het niet goed doe. Ik heb het ook nooit anders gezien: bij ons thuis zijn we allemaal nachtmensen. Papa werkt steevast tot drie uur ’s nachts door en slaapt dan tot de middag. Bij ons thuis is het normaal om productief te zijn tot een stuk in de nacht. Alleen is het dan wel een tegenvaller als al je lessen in de voormiddag vallen.»

HUMO Nog iets wat jouw generatie ten laste wordt gelegd: ze zou slecht ingelicht zijn. Kranten lezen ze bijvoorbeeld niet meer, en aan journaals hebben ze ook geen boodschap.

Leyers «Alles valt dan ook makkelijk op te zoeken vandaag. En dat zorgt er tegelijk voor dat je niets meer onthoudt. Waarom zou je ook, het is toch allemaal online terug te vinden. Dat merk ik bij mezelf ook: sommige dingen heb ik al tien keer opgezocht, en toch ken ik ze nog altijd niet vanbuiten – uit luiheid. Maar dat is niet de schuld van onze generatie, vind ik. Dat is gewoon de tijd waarin we leven. Technologie is zo aanwezig dat je geen reden meer hebt om nog gedreven of ijverig te zijn. Die impact onderschatten we nog altijd, vrees ik. Niemand geniet tegenwoordig nog gewoon van een moment zonder dat het vastgelegd moet worden om ermee op te scheppen op sociale media. En ik heb dan nog moeten opboksen tegen ouders die het ooit anders gekend hebben. Ik hou mijn hart vast voor de generatie die zal opgroeien met ouders die zélf op Facebook zitten. Ooit zullen kinderen niet meer weten wat het is om op te groeien zonder één of ander scherm voor zich, en daar maak ik me zorgen over.»

HUMO Een mens heeft weinig keuze op dat vlak: volgen of verdwijnen.

Leyers «Nee, dat is het net: we hebben wél een keuze. Maar we kiezen er met z’n allen voor om mee te lopen. Als Apple een nieuwe laptop uitbrengt met een heel ander soort aansluiting dan wat we nu gebruiken, zouden we allemaal kunnen zeggen: ‘Fuck you met je nieuwe aansluiting. Als het zo zit, doen we niet mee.’ Maar dat doen we niet, we blijven slikken wat ze ons voorschotelen. Ik pleit zelf ook schuldig, hoor. Ik zit ook op Instagram. Maar mijn grootste droom blijft ondertussen dat iemand ooit de stekker uit het internet trekt.»

undefined

null Beeld


Gramschap

HUMO Dat je rad van tong bent, weten we. Maar ben je ook opvliegend?

Leyers «Ik vind van wel. Ik schiet snel uit mijn krammen. Om een voorbeeld te geven: onlangs reden we een lege plaats voorbij op een parking waar gevochten werd om elk plekje, en flapte ik er iets uit als: ‘Allee, debiel. Rij daar dan toch in!’ Maar: ik zeg wel snel sorry. Na vijf seconden ben ik dat alweer vergeten. Dat heb ik van mijn moeder: met vier dochters in huis moest ze zich af en toe wel kwaad maken, maar de volgende ochtend was alles altijd weer als voordien.»

HUMO Wat kan je kwaad krijgen, naast gemiste parkeerplaatsen?

Leyers «Het gevoel dat ik in de zak gezet word. Dat vind ik verschrikkelijk, het idee dat ik bedrogen word door iemand.»

HUMO Frustreerde het je toen mensen zeiden dat het maar logisch was dat je slim bent omdat je vader dat ook is? Zo leek het alsof je zelf geen enkele verdienste had aan wat je allemaal wist.

Leyers «Als ze bedoelen dat mijn vader slim is, hebben ze gelijk. En ik ben nu eenmaal opgevoed met veel films en boeken in huis. Maar waar ik wel ambetant van werd, was dat elke overwinning die ik behaalde, blijkbaar ook meteen gerelativeerd moest worden. ‘Het waren makkelijke vragen’, ‘ze had geluk’, zulke dingen.

»Weet je wat me écht kwaad kan krijgen? Roddels. Die kun je namelijk niet tegenspreken, want dan voed je ze alleen maar: als je zo vurig probeert te ontkennen, móét het wel waar zijn.»

HUMO Wat was de scheefste roddel die je over jezelf hebt gelezen de laatste maanden?

Leyers «Dat er ‘een plan’ zou zitten achter mijn deelname aan ‘De slimste mens’. En dat mijn vader daar dus de spilfiguur in zou zijn. Terwijl papa nooit iets geregeld heeft voor ons. Alsof het zo makkelijk is: gewoon ‘dochter van’ zijn en je carrière ligt klaar. Maar als Ella bijvoorbeeld écht niet kon acteren, zou ze nu toch ook niet zulke rollen spelen?

»Ik zal niet beweren dat een bekende achternaam helemaal géén voordelen heeft, maar er zijn ook nadelen. Bij ons komt daar nog eens bij dat we met vier zussen in dezelfde branche zitten. Vandaar misschien dat sommigen papa als een soort vader Von Trapp zien. Nu ik eraan denk: die speelde ook gitaar!»

undefined

null Beeld

'Ik wil alles, die tv-carrière én die studie. Voor allebei is het now or never '


Hebzucht

Leyers «Ik ben altijd op zoek naar méér. En dat bedoel ik puur materialistisch. Soms koop ik iets gewoon om het te hébben. Al weet ik heel goed dat dat erg oppervlakkig is. Het is heel dubbel: als ik naar een première ga, kan ik me daar volledig in verliezen. Dan wil ik mijn haar zó, en dan wil ik díé jurk dragen met díé hakken eronder. Tegelijk besef ik dat dat zo’n fake wereld is, en dat ik me beter bezig zou houden met dingen die er echt toe doen. Maar toch kan ik me dus heel graag verliezen in die hele materialistische, oppervlakkige trip.

»Ik sta vrij hebzuchtig in het leven, in die zin dat ik ten volste besef dat je maar één keer leeft. Ik wil zoveel doen, zoveel hebben. Maar intenties stranden nu eenmaal vaak, het is zoveel makkelijker om op je iPhone te zitten scrollen (lacht).»


IJdelheid

Leyers «Schuldig, maar ik vóél me er niet schuldig over. Ik vind het leuk om er goed uit te zien: ik maak me graag op, en ik draag graag mooie kleren. Ik had thuis dan ook drie heel vrouwelijke rolmodellen aan mijn zussen.»

HUMO Je bent amper 19, wat wil zeggen dat je nog maar net de deuren van de puberteit achter je dichtgeklapt hebt. Moeilijke periode?

Leyers «Niet echt, want ik heb altijd een gezonde portie zelfvertrouwen gehad. Ik ben net opengebloeid in mijn puberteit (lacht). Natuurlijk heb ik fouten gemaakt in die periode, maar iederéén schaamt zich in zekere zin voor die tijd, toch?»

HUMO Die periode staat ook in het teken van je losweken van ouderlijk toezicht. Verliep dat bij jou anders dan bij je oudere zussen?

Leyers «Ik mocht meer, ja. Logisch ook: toen Dorien 16 was, zag het gezin er nog anders uit. Er liepen toen nog twee kleine kinderen rond en nóg een aankomende puber, dan moet je als ouder ook sneller ingrijpen. Ik kreeg veel meer vrijheid en mocht al bepaalde dingen uitproberen, dus ik heb voorzichtig kunnen proeven van het volwassen leven. Ik werd bijvoorbeeld vaak verliefd op jongens die ouder waren dan ik, en daar hebben mijn ouders nooit een probleem van gemaakt. Enfin, zo ben ik wel een paar keer met mijn kop tegen de muur gelopen. Wat goed is, want daar heb ik dan weer uit geleerd.»

HUMO Tijdens je deelname aan ‘De slimste mens’ waren niet alleen je antwoorden voer voor krantenartikels: gedragsbiologen, lachcoaches, zelfs een heuse ‘huilprofessor’ werd erbij gehaald om elk trekje van je onder de loep te houden. En toen je een paar keer een korte rok durfde te dragen tijdens de uitzending ging het daar weer over. Een mens zou van minder onzeker worden op z’n 19de.

Leyers «Ik vond het anders wel flatterend (lacht). Het was eerder grappig dan iets anders. Uiteindelijk hebben die experts ook alleen maar positieve dingen gezegd over mij, hè. Van mijn lach zeiden ze dat die nuttig was in de quiz, want zo zou je blijkbaar stoffen aanmaken in je hersenen die je kalmeren, waardoor je beter zou spelen. En wat die rok betreft is er maar één regel: zoiets mag je je echt niet aantrekken. In het echte leven draag ik ook korte rokjes, dat ga ik heus niet veranderen omdat mensen er plots over praten.»


Onkuisheid

HUMO Ook op het vlak van onkuisheid heb je de twijfelachtige eer deel uit te maken van een generatie die al snel beticht wordt van normvervaging. Zeden? Ho maar! Elkaar naaktfoto’s doorsturen via Snapchat, ja!

Leyers «Hier moet ik het wel met je oneens zijn, want ik denk niet dat mijn generatie in het algemeen losser omspringt met seks. Het blijft volgens mij iets dat verschilt van persoon tot persoon. Ik ken leeftijdsgenoten die een meisje een slet vinden als ze drie of vier relaties gehad heeft, maar ik ken er ook die hun schouders ophalen en van mening zijn: hoe meer ervaring, hoe beter.»

HUMO Waar sta jij ergens?

Leyers «Ik denk dat ik een goed gemiddelde ben. Ik ben vrij tolerant. Ik vind het heel erg als meisjes voor slet worden uitgemaakt. Zulke termen zijn toch niet meer aan de orde, vijftig jaar na de seksuele revolutie? Het is 2016, we zouden ons echt niet meer moeten bezighouden met ‘hoeveel’ of ‘met wie’. Ik heb vriendinnen die sommige mensen misschien al onkuis zouden noemen.»

HUMO En wat is onkuisheid voor jou?

Leyers «Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Ik ga zelf in elk geval niet wachten met seks tot na het huwelijk. Ik heb mezelf altijd als een flirter gezien: ik ben heel sociaal, leer graag mensen kennen en hou van dat romantische. Maar ik merk nu dat ik daar in mijn relatie met Simon geen behoefte meer aan heb. Dat had ik op voorhand niet gedacht.

»Onkuisheid heeft voor mij meer met context te maken dan met aantallen. Édith Piaf heeft naar verluidt met veel mannen geslapen, maar dan wel omdat zíj dat wou. Dat vind ik cool, dat je zelf bepaalt wat kan en wat niet. Of het nu een trio is, of als single elke avond iemand anders in je bed krijgen. En als je mij kwetst met je beslissing, dan zal ik je daar even om haten. Maar ik zal je echt niet onkuis vinden.

»Je had het daarnet over jongeren die naaktfoto’s doorsturen: het is makkelijk om te zeggen dat je slimmer moet zijn dan dat. Het is zo’n verschrikkelijk moeilijke wereld voor tienermeisjes vandaag: al die likes, en al die moeite om ze te krijgen... Ik krijg vooral medelijden als ik aan zoiets denk, en dat bedoel ik niet denigrerend.»

HUMO Wordt er tegenwoordig misschien gewoon strenger toegekeken door de oudere generaties?

Leyers «Ik heb alleszins het gevoel dat we in de verkeerde richting aan het evolueren zijn. De generatie van vijftig jaar geleden, die van Woodstock en de seksuele revolutie, stond op dat vlak toch veel verder dan wij. Het is alsof we met z’n allen weer preutser aan het worden zijn, in plaats van ons los te maken van al die oordelen. Als je ziet hoe Jane Birkin destijds uitging met Serge Gainsbourg: zij droeg weinig meer dan wat gaas waardoor je haar borsten en nog net niet haar foef kon zien. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen, dat ik zo naar een première zou gaan? Of neem nu iemand als Brigitte Bardot: die heeft vroeger erg veel naakt geposeerd, maar niemand die haar daarvoor voor slet versleet. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat nu nog zo zou zijn.»

HUMO Sprak het meisje met de korte rok.

Leyers «Terwijl de minirok net iets van de jaren 60 is! Ik bedoel maar: veel mensen hebben een bomma die ooit in minirok rondliep. Wat is hun probleem dan?»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234