null Beeld

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet: 'Mensen hebben sympathie voor de verliezer die desondanks blijft proberen'

Mensen hebben gehuild toen hij in Rio als eerste over de streep kwam. Eindelijk was het onrecht hersteld dat Greg Van Avermaet was aangedaan: de roekeloze motor die hem van de weg had gereden, de lepe ploegmaat die hem had geflikt, de blinde aanvalsdrift waarmee hij zichzelf meermaals in de vernieling had gereden – alles was op slag vergeten.

Jan Antonissen

'Wij blijven sportlui die entertainen. We redden geen mensenlevens'

Vandaag houdt wielerteam BMC een mediadag in het Spaanse Denia. Greg Van Avermaet (31), de kopman voor de klassiekers, hinkt voor het oog van de internationale pers op één kruk rond in de lobby van hotel Marriott. Vier weken geleden brak hij zijn enkel bij een val op training. En bot herstelt langzaam, ook bij een topsporter die erop gebrand is in de winter al zoveel mogelijk kilometers te maken. Het zal nog minstens twee weken duren voor hij weer over al zijn krachten beschikt. Hij kan alweer lopen, en fietsen doet hij ook, maar nog niet zoals hij zou willen. De voorbije dagen heeft hij met het team meegereden, bungelend aan het staartje van de groep. Op de training slaat hij zijn beurt om op kop te rijden over, en dat zit hem dwars. ‘Normaal neem ik de anderen op sleeptouw.’

Het is half december en je proeft de onrust in de woorden van Van Avermaet: in het voorjaar wil hij klaar zijn voor de grote klassiekers. Daar moet hij er nu maar eens één van winnen, met zijn status van Olympisch kampioen. Hij is veel te lang de eeuwige tweede geweest.

Als we mekaar onder vier ogen spreken, beginnen we met de opmerkelijke vaststelling dat hij zich in Rio tot Olympisch kampioen heeft gekroond in een klimkoers. Hij is veel, maar een klimmer, nee, dat hadden weinigen in hem vermoed.

Greg Van Avermaet «Na de Tour rijd ik altijd goed bergop. Je bent niet meer uitgemergeld zoals vroeger, maar je bent wel lichter. Vorig jaar had ik normaal gesproken ook de klimkoers Clásica San Sebastián gewonnen, als een motor me niet van de baan had gereden.

»Natuurlijk ben ik geen klimmer zoals Chris Froome, Richie Porte of Vincenzo Nibali, maar in Rio was het een wedstrijd over 260 kilometer. Die gasten verliezen hun punch als het langer dan 200 kilometer duurt, en ik word beter.»

HUMO Laten we nog eens terugkeren naar de doortocht boven op de Vista Chinesa, de laatste helling in Rio op 17 kilometer voor het einde. Jullie passeren met een achterstand van 15 seconden op het drietal Rafal Majka, Sergio Henao, Vincenzo Nibali – misschien wel de beste daler in het peloton. Denk je dan: de koers is gereden?

Van Avermaet «Nee, 15 seconden is geen groot gat. We zagen hen rijden. Maar het was een meevaller dat Nibali en Henao in de afdaling onderuitgingen, natuurlijk.»

HUMO Peter Sagan noemde dat achteraf jouw grote geluk. Hoe zie je dat zelf, zo’n valpartij: louter een kwestie van geluk?

Van Avermaet «Iedereen heeft grote risico’s genomen. In de Tour is dat net hetzelfde: als de aankomst in het dal ligt, storten renners zich roekeloos naar beneden. Alleen, daar rijden we ook voor een klassement. In een eendagswedstrijd is dat niet het geval en gaan we dus niet voor 100, maar voor 200 procent naar beneden, snap je? En wanneer je als een zot naar beneden rijdt, bestaat natuurlijk de kans dat je valt.»

HUMO De evenwichtskunstenaar Vincenzo Nibali mag in principe toch niet vallen?

Van Avermaet «Te snel is te snel. En de bochten in Brazilië zijn anders dan wat wij in Europa gewend zijn, niet te vergelijken met de haarspeldbochten in de cols. Die weg kronkelde op zijn Zuid-Amerikaans naar beneden, extreem gevaarlijk.»

HUMO Ben jij ook voor 200 procent gegaan?

Van Avermaet «Ik zat in het wiel van Jakob Fuglsang, een uitstekende daler: we zijn hard naar beneden gegaan, maar niet onverantwoord hard.»

HUMO Juich je innerlijk als je Nibali en Henao ziet liggen?

Van Avermaet «Nee, je bent volledig geconcentreerd op de afdaling: je hebt ze al enkele keren gedaan, je weet hoe de bochten elkaar opvolgen, het is een film die zich in je hoofd afrolt. Je gaat door de bewegingen: remmen, vol doorgaan, remmen. Als je mannen langs de kant van de weg ziet liggen, schenk je daar geen aandacht aan: je kijkt alweer uit naar de volgende bocht.

»Beneden ga je pas vragen stellen: ‘Wie rijdt nog op kop?’ Gelukkig heeft de bondscoach me snel op de hoogte gebracht: ‘Alleen Majka.’ Ik heb tempo gemaakt in de achtervolging, maar niemand nam van me over. De ene demarrage volgde op de andere. Dan heb ik me ook maar in de groep verstopt, in afwachting van het goede moment om zelf weg te rijden. En net op het moment dat ik wil aanzetten, gaat Fuglsang ervandoor. Ik spring op zijn wiel, en we rijden onmiddellijk naar Majka toe. Dan weet je: wij gaan met ons drieën voor de medailles sprinten.»

undefined

''Een foto van de finish is altijd mooier met Sagan op de achtergrond.' In de Ronde van Frankrijk 2015

undefined

null Beeld

HUMO Sprint je dan met de daver op het lijf?

Van Avermaet «Ik wist: ‘Als ik dit laat liggen, zal ik me voor de rest van mijn dagen voor het hoofd slaan.’ Ik zat eindelijk in de positie waarvan ik altijd gedroomd had, ik móést het goed doen: de juiste versnelling opleggen, kijken, me niet laten verrassen, op het juiste moment aanzetten en afmaken.»

HUMO Uiteindelijk was die sprint een fluitje van een cent.

Van Avermaet «Achteraf bekeken was de sprint het makkelijkste van de hele wedstrijd, maar het moment vóór je aanzet, weegt het besef: ‘Ik mag het niet verkeerd aanpakken.’»

HUMO Hoe stond je op het podium? VRT-cocommentator José De Cauwer, die je erg genegen is, zegt dat elke topsporter op het podium staat met maar één gedachte: ‘Dit is voor al degenen die mij jarenlang hebben gekloot.’

Van Avermaet «Zo ben ik niet, rancune is geen drijfveer. Of liever, ik wil het geen drijfveer laten zijn. Ik vergeet snel, ik ben niet uit op weerwraak. Weerwraak vind ik laag.»

HUMO Jij bent zen?

Van Avermaet «Ik ben niet zen, niet yin of yang. Ik probeer gewoon een goed mens te zijn. En ik hou van mijn sport. Ik wil zoveel mogelijk bereiken, maar ik doe het wel voor mezelf, niet om anderen te kloten.

»Het mooiste moment is wanneer je over de meet rijdt. Dat is kiekenvel, daarvoor doe je het. Ik heb veel tegenslag gehad, mezelf vaak moeten bewijzen, teruggevochten met het idee dat ik het wel kon – in tegenstelling tot wat iedereen beweerde. Díé emoties kwamen toen boven.»

HUMO Had je het vorig jaar gekund, zo rustig een wedstrijd naar je hand zetten?

Van Avermaet «Misschien niet.

»Het is een lang leerproces geweest. Toen ik als jonge renner naar de profs overkwam, won ik meteen. Dat leek me niet meer dan normaal, ik dacht: ‘Ik ben de sterkste, mij kan niks overkomen.’ Maar plots stokte het, ging het nog niet half zo goed als ik had verwacht. Ik was ervan uitgegaan dat ik in mijn derde jaar bij de profs de Ronde van Vlaanderen zou winnen. Het is er nog altijd niet van gekomen.

»Dat was hard, maar nu ben ik eindelijk waar ik zoveel jaar geleden wilde staan. Ik heb met de druk leren omgaan, meer koersintelligentie verworven: ik blijf rustiger in een wedstrijd.»

HUMO Zeg je nu: ‘Ik heb in het verleden te veel met mijn krachten gesmeten, ik heb niet slim gereden’?

Van Avermaet «Het heeft ook te maken met de positie die ik had: ik was geen kopman. Dan moet je anticiperen. Nu ik kopman ben, heb ik makkelijk praten: ik wacht op het moment dat het er echt toe doet. Dat kon ik me vroeger niet permitteren. Als ik een rol van betekenis wilde spelen, móést ik vroeg demarreren. En dan smijt je met je krachten.

»Ik heb op jonge leeftijd voor BMC gekozen, een topteam. Misschien was het verstandiger geweest voor een minder prestigieus team te rijden, Cofidis bijvoorbeeld, waar ik wel mijn eigen kans had mogen gaan. Bon, het was niet de makkelijkste weg, maar ik ben trots dat ik heb volgehouden – het heeft me sterker gemaakt. En nu schuift BMC mij als enige kopman voor de klassiekers naar voren.»


Peter de grote

HUMO Nog een uitspraak van José De Cauwer. Hij noemt je ritoverwinning in de Tour van 2015 ‘de déclic’ in je carrière: die eindeloos lange sprint bergop in Rodez, waar je van de kop af begon, lopend op de trappers, en Peter Sagan met een paar centimeter afhield. Was dat een keerpunt?

Van Avermaet (knikt) «Dáár heb ik de stap van een goede renner naar een toprenner gezet. Het heeft ook andere mensen de ogen geopend. Sagan kloppen op zo’n aankomst is niet niks.»

HUMO Naar verluidt wist je niet dat hij in je wiel zat?

Van Avermaet «Ik wist dat er iemand in mijn wiel zat, niet wie. In die sprint zie je wie ik ben: ik gooi meteen mijn kaarten op tafel. Dat is mijn karakter: ‘Voilà, je kunt proberen over me heen te komen, maar ik ga niet zitten voor je dat gelukt is.’»

HUMO Je zou in die laatste meters 900 watt hebben getrapt. Dat is een waanzinnig vermogen.

Van Avermaet «913 watt, gedurende één minuut.»

HUMO Hoeveel renners kunnen dat?

Van Avermaet «Weinig.»

HUMO Hoeveel?

Van Avermaet «Sagan kan dat. Phil (Gilbert) ook, in zijn beste dagen. Alleen de toprenners.»

undefined

null Beeld

undefined

'Ik moet er nog aan wennen dat mensen naar me opkijken.' In de Ronde van Vlaanderen brak Van Aevermaet een sleutelbeen, in Rio won hij Olympisch goud.

HUMO Ook al verzuur je met de seconde, je gaat dwars door de pijngrens heen?

Van Avermaet «De waarden van mijn maximale inspanning tussen 30 seconden en 5 minuten horen bij de beste van de wereld. Koersen waarin je met zo’n inspanning het pleit beslecht, liggen mij het best. En mijn voordeel is: ik kan het ook na 200 kilometer.»

HUMO Heb je jezelf verbaasd in Rodez?

Van Avermaet «Je weet dat je meer kan dan een ander, dat vóél je als renner. Maar het moet er ook eens uitkomen in een grote wedstrijd, hè. Dat geeft extra vertrouwen. In die zin heeft José gelijk: Rodez was een kantelpunt.»

HUMO Ook omdat het Sagan is die je klopt?

Van Avermaet «Het is altijd een mooiere foto met Sagan op de achtergrond (lacht).»

HUMO Zat Sagan, de rockster op de fiets, ook in je hoofd? Had hij een mentaal overwicht?

Van Avermaet «Tot die dag wel, ja: hij stond boven mij. Daar staat hij, als ik eerlijk ben, nog altijd. Peter heeft meer mogelijkheden: hij kan zelfs massasprints winnen.»

HUMO Ben jij bergop niet beter?

Van Avermaet «Dat kan hij ook heel goed, onderschat ’m niet.»

HUMO Hij is wel iets zwaarder dan jij, toch?

Van Avermaet «Oké, maar hij heeft minstens evenveel kracht. Wat de klassiekers betreft, beschouw ik mezelf als zijn evenknie, in lange wedstrijden ben ik zelfs iets sterker. Allee, dat denk ik toch – jij hoeft het daarom niet te geloven (lacht).»

HUMO Een onvergetelijk moment: op het WK in Richmond in 2015 kreeg je in volle finale het kloofje van 10 meter met Sagan niet gedicht. Was dat een mentaal gevecht?

Van Avermaet «Ik was op. Op de laatste helling heb ik Peter zelf gelanceerd: toen we uit de bocht op de kasseien kwamen, zat hij in mijn wiel. Dan is het makkelijker om eruit te komen. Boven had ik hem bijna teruggehaald, maar ik raakte nét niet aan zijn wiel. Daarna ging hij op zijn stuur liggen, terwijl ik rechtop bleef zitten – dat was een verkeerd manoeuvre. Maar goed, als je frisser bent, neem je vanzelf betere beslissingen. Sagan was sterker, punt uit.»


Op naar de ronde

HUMO Niemand kent beter het verschil tussen ‘net wel’ of ‘net niet’. Is winnen ook een state of mind?

Van Avermaet «Vertrouwen is het belangrijkste. Ik heb altijd zelfvertrouwen gehad, maar ik miste het vertrouwen van anderen – waardoor je jezelf iets te veel wil bewijzen. Het scheelt als je vertrouwen voelt. En dat zit ’m in kleine dingen: de toon waarop een ploegleider met je spreekt, bijvoorbeeld. Dat zien anderen ook.»

HUMO Je kunt er niet naast kijken: jij ontbolstert op het moment dat Gilbert wegdeemstert en vertrekt.

Van Avermaet «Het heeft een rol gespeeld: bij BMC hebben ze ingezien dat het, wat de Vlaamse koersen betreft, eindelijk mijn tijd was. Maar ik zou het niet de allesbepalende factor noemen.»

HUMO Tijdens de persconferentie van daarnet verwees je wel nog naar de Amstel Gold Race van 2015, die je, vanwege de ploegtactiek, door de neus is geboord. Gevolg: Michal Kwiatkowski won, jij werd vijfde, Gilbert tiende.

Van Avermaet «Daar heb ik een kans gemist, ja. Veel mensen spreken me daarop aan, maar dat zijn afspraken die je van tevoren maakt: ‘Alles op Phil.’ Dan is het alles op Phil, hè? Achteraf kun je discussiëren: waren dat goede afspraken? Ik vond van niet, maar ik had ermee ingestemd. Een afspraak is een afspraak. Dan moet je in de koers niet stiekem voor jezelf gaan rijden.»

undefined

'Ik hoop dat mijn dochtertje later zal sporten. Maar koersen? Ik zou haar toch liever zien volleyballen of tennis spelen'

HUMO Zijn alle renners zoals jij: een woord is een woord?

Van Avermaet «Misschien niet.»

HUMO Precies.

Van Avermaet «Kijk, ik zou het ook niet appreciëren mocht iemand van onze ploeg dit jaar cavalier seul spelen in de Ronde van Vlaanderen. Er is een reden waarom ik daar als kopman aan de start sta.»

HUMO Vorig jaar ben je in de Ronde van Vlaanderen domweg met de helft van de ploeg gevallen. Op de televisie was amper te zien hoe dat kwam.

Van Avermaet «Stom accident, hè. Ik was supergoed.»

HUMO Had je gewonnen?

Van Avermaet «Ik had sowieso op het podium gestaan. In de Paddestraat reed ik rustig mee in vijfde positie, terwijl de groep in tweeën brak. We overleggen met het team: je vraagt elkaar hoe je je voelt. Ik zeg: ‘Prima, ik win vandaag.’ Maar Manuel Quinziato geeft aan dat hij erdoor zat. ‘Maakt niet uit,’ zeg ik. ‘Breng ons nog één keer naar voren, en stap dan af.’ Hij brengt ons naar voren, maar hij raakt in een zep.»

HUMO Een zép?

Van Avermaet «Welja, zo’n voor tussen de plavuizen. Daar schoot hij in, en hij kwam er niet meer uit: hij viel en de hele ploeg ging tegen de vlakte.»

HUMO Vergaat de wereld dan?

Van Avermaet «De wereld vergaat, ja. Ik was zó goed, man. Ik zeg nog tegen de dokter: ‘Ben je wel zeker dat mijn sleutelbeen gebroken is?’ Ik wilde weer op de fiets springen.»

HUMO Denk je: ‘Het mag niet zijn in de Ronde van Vlaanderen’?

Van Avermaet «Zo negatief zie ik het niet. Je zucht, je bent boos, maar ’s anderdaags ben je alweer strijdvaardig – op naar een nieuw doel. En dit jaar probeer ik het opnieuw.»

HUMO Zal je carrière niet af zijn als je niet in Oudenaarde hebt gewonnen?

Van Avermaet «Volgend jaar wil ik de Ronde winnen: het is mijn hoofddoel voor komend seizoen. Daarmee zet ik mezelf onder druk, ja, maar het zou ook niet goed zijn als ik het níét zei.»

HUMO De Belgische titel heb je een paar keer op een haartje gemist. Moet dat ook nog?

Van Avermaet «Sinds ik Olympisch kampioen ben, denk ik: zo’n Belgische titel stelt niet veel voor. Ik zou liever de Ronde van Vlaanderen winnen. Of Milaan-Sanremo. Of nog een rit in de Tour. Als je ziet hoe groot de Tour is, hoef je niet te veel in te zitten met het Belgisch kampioenschap.»

HUMO Afgelopen jaar heb je een rit in de Tour gewonnen én drie dagen lang de gele trui gedragen. Is je opdracht daar niet volbracht?

Van Avermaet «Die gele trui heeft veel losgemaakt, hè.»

HUMO Heb je in de Tour voor het eerst beseft wat jij, als persoon, kunt losmaken? Op dit moment is waarschijnlijk niemand populairder in Vlaanderen.

Van Avermaet «Nogmaals: ik doe het voor mezelf, niet voor het applaus. Maar ik heb ook de filmpjes gezien van mensen die op tafel sprongen toen ik Olympisch kampioen werd.»

HUMO Ik ken mensen die gehuild hebben.

Van Avermaet «Laurens De Plus, een ploegmaat, is huilend over de streep gekomen. Hoe mooi is dat? Dat maakt ook bij mij veel los, al moet ik nog wennen aan het feit dat mensen naar me opkijken.»

HUMO Waarom roep jij zulke emotionele reacties op?

Van Avermaet «In het begin was ik ontegensprekelijk de underdog. Mensen hebben sympathie voor de verliezer die desondanks blijft proberen. Kijk naar Raymond Poulidor, jarenlang de populairste renner in Frankrijk. Het charmeert dat je blijft proberen, niet opgeeft.»


Fleur van z’n leven

HUMO Op de persconferentie zojuist voelde ik de stress: je moet nog zoveel winnen. En nu is er die winter vol vieringen en onderscheidingen, en ook nog eens die vervelende enkelbreuk.

Van Avermaet «Het valt wel mee met de druk, hoor. Alleen, ik ben zelf behoorlijk ambitieus.»

HUMO Je wordt 32 in het voorjaar. Hoeveel tijd geef je jezelf nog?

Van Avermaet «Minstens vier jaar. Tom Boonen is 36, ik wil even lang meegaan. Zolang ik voel dat ik progressie maak, blijf ik in elk geval in het peloton.»

HUMO Word je nog elk jaar beter?

Van Avermaet «Dat zie je aan mijn resultaten, toch? Fysiek ga ik er niet meer op vooruit, maar ik zie het beter, ik voel de wedstrijden beter aan. Daar maak ik progressie: er liggen nog mooie jaren in het verschiet.»

HUMO Je was, met uitstekende genen, voorbestemd om te koersen: je twee grootvaders hebben gefietst, je vader ook, je moeder was atlete. Je hebt een hematocriet van 50. Je hebt met 1,81 meter de ideale lengte voor een renner. In feite heb je álles.

Van Avermaet «Misschien ben ik een tikje te zwaar, al is dat voor het klassieke werk geen nadeel. Ik heb goede genen, ja, maar ik denk dat het maar de helft van het verhaal is. De andere helft is karakter. Wees gerust, ik heb er hard voor gewerkt. Je moet gebeten zijn, er moet een vuur in je branden. Zonder vuur moet je er zelfs niet aan beginnen.»

HUMO Je vader had ook alles om een groot renner te worden, maar het is hem niet gelukt. Is dat het vuur dat in je brandt: zijn droom waarmaken?

Van Avermaet «Misschien wel, ja, en die van mijn ma. Zij was ook een groot atlete – bij de jeugd was ze verscheidene keren Belgisch kampioen – maar ze heeft weinig of niks bereikt. Toen ze met mijn vader trouwde, hebben ze voor zijn carrière als profrenner gekozen. Er moest brood op de plank komen: zij is met een kapsalon begonnen.

undefined

'In de klassiekers beschouw ik mezelf als de evenknie van Peter Sagan, in lange wedstrijden ben ik zelfs iets sterker'

undefined

null Beeld

»Mijn vader heeft me nooit gepusht. Integendeel, hij was bang dat ik zou gaan koersen. Tot mijn 18de was ik doelman bij SK Beveren, wat hem matig interesseerde. Maar toen ik begon te koersen, ging hij wél altijd kijken. Dat zegt genoeg, hè.

»Mijn grootvaders hebben ook gekoerst om den brode, één van hen was zelfs een helper van Fausto Coppi. Laatst heb ik een foto uit die periode gezien: je gelooft je eigen ogen niet.

»Mijn peter is gestorven voor ik Olympisch kampioen ben geworden, dat vind ik jammer. En mijn andere peter vertelt dat hij veel telefoons krijgt met felicitaties voor zijn kleinkind. Dat vind ik wel fijn: de hele familie trekt zich eraan op. En de volgende generatie staat klaar. ‘Wat wil je later worden?’ vroegen ze laatst aan de zoon van mijn zus. ‘Hetzelfde als Greg,’ zei hij.»

HUMO Jij hebt een dochter.

Van Avermaet (knikt) «Fleur

HUMO Die kan later ook koersen.

Van Avermaet «Ik hoop dat ze zal sporten, maar koersen? Nee, dat hoeft niet.»

HUMO Te zwaar?

Van Avermaet «Voor een vrouw wel, vind ik.»

HUMO Wat zeg jij nu, Greg?

Van Avermaet «Oké, het vrouwenwielrennen is in volle opgang, ik heb er respect voor. Mijn dochter mag doen wat ze wil, maar het liefste zie ik haar toch volleybal of tennis spelen of zo.»

HUMO Na de Omloop Het Nieuwsblad mocht ze mee op het podium in haar berenpakje.

Van Avermaet «Dat zijn mooie momenten om vast te leggen voor later: hoe ouder een foto, hoe mooier hij wordt.»

HUMO Bestaat de kans dat je alsnog de grond onder je voeten verliest?

Van Avermaet «Uiteraard.»

HUMO Je was een ploegmaat van Thomas Dekker.

Van Avermaet «Wat hij in zijn boek beschrijft, is een ander soort wielrennen dan ik ken. En ik ben sowieso een heel nuchter type.»

HUMO Je bent niet beducht voor de verleidingen buiten de koers?

Van Avermaet «Ik kan me dingen aanschaffen waarvan ik hou. Ik rijd met een mooie auto omdat die me oprecht bevalt, niet omdat ik ermee wil showen. Ik hoef niet op te vallen. Ik kom niet graag op plekken waar de mensen me naar het middelpunt van de aandacht duwen. Ik ben goed in mijn vak, oké, maar zo heb je veel mensen. Wij blijven sportlui die entertainen, we redden geen levens.»

HUMO Volgens Footbal Leaks behoor je nu tot de klasse van de grootverdieners à la Dries Mertens – niet tot die van Eden Hazard, terwijl je net zo goed wereldtop bent. Jammer dat je niet meer voetbalt?

Van Avermaet «Wees gerust: ik sta nog altijd een eind onder Dries Mertens (lacht). Mijn salaris is goed, ik kom niks tekort, ik heb heel wat op mijn bankrekening staan. Maar het kan natuurlijk altijd beter. En ik wil ook conform mijn marktwaarde betaald krijgen. Ik ga mijn manager echt niet zeggen: ‘500.000 euro per jaar volstaat.’

»Ik benijd voetballers niet om hun geld. Wielrennen is hard en zwaar, we nemen veel risico’s, maar ik zou het bestaan van een zwemmer, een judoka of een turner ook niet onderschatten. En wat houden die eraan over?

»Ik heb hardwerkende vrienden buiten de sport, die uitrekenen waar ze uit eten gaan om het einde van de maand te halen. Dat plaatst het wel in perspectief, naast degenen die te veel hebben en in mooie auto’s en leuke horloges grossieren. Met zulke mensen moet je uitkijken of ze sleuren je mee in hun train de vie (kijkt op zijn horloge).»

HUMO Mooi horloge.

Van Avermaet «Gekregen van de sponsor (lacht).»

HUMO Wanneer zul je tevreden zijn?

Van Avermaet «Die Olympische titel heeft veel veranderd: ik ben tevreden met wat ik bereikt heb. Maar dat wil niet zeggen dat het nu mag ophouden, hè (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234