null Beeld

'ONmogelijk? De klas van Villa': de week van Gili en Marcel Vanthilt

Vanavond treffen Marcel Vanthilt geflankeerd door Michiel Devlieger en mentalist, illusionist en comedian Gili geflankeerd door Cédric Van Branteghem elkaar in de finale van 'De klas van Frieda'. Daar moest een overdonderend dubbelinterview van komen.

Geert Op de Beeck

Mentalist, illusionist en comedian Gili heeft het, met de welwillende hulp van zijn zesde zintuig, prima geregeld: in één en dezelfde week wordt de Eén-kijker verblijd met de zinderende slotaflevering van 'ONmogelijk?', de show waarin hij kandidaten laat denken wat zij denken dat hij hen dóét denken; de aftrap van het nieuwe seizoen van het immer swingende 'Villa Vanthilt' (dit keer vanuit het zinsbegoochelende duo Turnhout en Ieper) én ligt hij samen met Marcel Vanthilt in pole position voor de finale van 'De klas van Frieda'.

Je hoeft geen helderziende te zijn om te voorspellen dat daar een overdonderend dubbelinterview van moest komen. We beginnen met een nuchtere mijmering van Gili over zijn debuut als televisiepresentator.

Gili «Tja, 't was dat of werk zoeken, hè.»

Marcel Vanthilt «Wérken? Dat heb ik allang opgegeven. Bovendien zijn er nog zo veel wachtenden voor mij: ik laat die mensen met plezier voorgaan.»

HUMO De heren kennen mekaar al een beetje?

Vanthilt «Ja. De eerste keer dat we mekaar ontmoet hebben, was bij 'Comedy Casino', op de plaats waar de machtigen der aarde alle belangrijke beslissingen nemen: in de backstage, aan de bar. Het klikte meteen: Gili wist me te zeggen hoeveel biljetten van 20 euro ik op zak had, inclusief de serienummers.»

HUMO Gebeurt het wel vaker dat je bevriend raakt met een gast uit je praatshow? Zo'n talkshow is toch maar tien minuten zo goed mogelijk doen alsofje iemands beste vriend bent?

Vanthilt «Je hebt er uiteraard ook die gewoon binnenkomen en weer buitengaan, of van wie je voelt dat ze er gewoon zitten om hun praatje te doen en daarna zo snel mogelijk weer te vertrekken.

»Maar in dit vak loop je de mensen nu eenmaal geregeld tegen het lijf: Bart Kaëll, om maar 's iemand te noemen. Ik zag hem vorige week voor iets totaal anders, nadat hij ook al twee keer in mijn programma had gezeten – en dan breng je algauw een halve dag in mekaars gezelschap door. En als zo'n gast op vriendschappelijke wijze met mij omgaat, ga ik graag ook op vriendschappelijke wijze met hem om.

»Jacky Lafon vind ik ook een zeer leuke vrouw: iedereen zit haar altijd af te katten, en met zo iemand heb ik dan... Mja, geen medelijden, maar wel medeleven. En zij voelt dat dan, en apprecieert dat. Ik zal haar nooit pakken op haar Jacky Lafon-zijn, of op Zatte Rita, want ik vind haar gewoon een heel lief en interessant mens. Allez, die historie met haar uitgever, die effedingen in dat boek ('De naakte waarheid, red.) had gezet die ze er zelf niet in wou, gewoon omdat ze denken: ach, die Jacky Lafon, die pikt dat wel. Ik kan daar niet goed tegen, en zo iemand krijgt dan ook mijn totale sympathie.»

HUMO Maar ik neem aan dat je Gili niet uit medeleven zo leuk vond.

Vanthilt «Neen, het was – net als bij zijn televisieprogramma – totale verbijstering: wow, hoe dóét die dat? En bovendien: hij weet heel goed wat hij wil en hij gaat daar ook helemaal voor, maar ik heb niet de indruk dat hij veel pretentie heeft. Artiesten moeten vooral niet op hun kop laten kakken, en goed weten wat ze willen, maar van die types die blijven soundchecken, en maar niet ophouden met zeuren over wat ik hen ga vragen... Dat ik denk: 'Mán! Het duurt zeven minuten: probeer gewoon te antwoorden, en hou het verder vooral gezellig.'»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234