null Beeld

Op restaurantbezoek met de voedselinspectie

Oostende, waterzonnetje, 16 graden. Vandaag ga ik op stap met Katrien Deprez en Dominiek Van De Putte, controleurs van het Voedselagentschap. Elk jaar worden er in België zo'n tienduizend inspecties gehouden, en vandaag zijn een paar eetgelegenheden op de Visserskaai aan de beurt.

sh

We zeilen meteen restaurant Le Grillon binnen en worden vriendelijk ontvangen door Willy Verdonck - duidelijk nog een échte patron, die met hart en ziel voor zijn zaak leeft. In de keuken ziet hij mij een argwanende blik werpen op een logo van Rentokil, een firma gespecialiseerd in de bestrijding van ongedierte. 'Wilt u mij nu eens een plezier doen?' vraagt hij een tikje ongerust. 'Schrijf in Humo dat zo'n sticker betekent dat wij preventief aan ongediertebestrijding doen. De kans dat je hier kakkerlakken of muizen aantreft is dus juist kleiner dan elders!'

Le Grillon krijgt een goed rapport, de patron glundert. Het loopt wel eens anders: elke voedselinspecteur kent wel een onsmakelijke anekdote over halfvergane muizenlijkjes, urine in de soep of looksaus met sperma.

Lees het volledige artikel vanaf dinsdag 9 juni in Humo 3588.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234