null Beeld

Openingsavond CAZ: Boxing Stars

Wie niet meer kan volgen, moet zijn hand opsteken: 2BE heet sinds kort Q2; VIER en VIJF krijgen komende donderdag een broertje genaamd ZES; Acht moet vanaf zaterdag plaats ruimen voor de merkwaardig getitelde mannenzender CAZ (spreek uit: Kas). Om die laatste gebeurtenis niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, hebben de dames en heren creatives van Medialaan een boksgala op poten gezet met een op z’n zachtst gezegd opmerkelijke pitch: Bekende Vlamingen laten zich op hun Bekende Smoel timmeren door andere Bekende Vlamingen. In totaal zullen er nu woensdag te Vilvoorde drie kampen worden beslecht die zaterdag op CAZ worden uitgezonden: voormalig K3-lid Josje Huisman tegen presentatrice Olga Leyers (niet krabben, bijten of aan de haren trekken, dames!), sportcommentator Maarten Breckx versus zoon-van-Gert-van-Studio-100 Viktor Verhulst en – in de categorie zwaargewichten – ‘Thuis’-acteur Bill Barberis contra meesterimitator Guga Baúl. Die laatste is zijn bicepsen al duchtig aan het opblinken.

Noud Jansen

'Guga Baúl: 'Het is wel een probleem dat ik Bill Barberis een sympathieke kerel vind.'

Guga Baúl «Toen ze me opbelden met de vraag of ik dit wilde doen, heb ik mezelf toch even achter de oren gekrabd. Om te beginnen had ik nog nooit in mijn leven iemand geslagen, en ook nog nooit een mot geïncasseerd. En nu zou ik ineens in de ring moeten stappen en een boksmatch uitvechten? Bovendien wist ik op dat moment nog niet tegen wie ik het zou moeten opnemen. Ik zei: ‘Mannen, ik wil hier nog even over nadenken. Maar met Freddy De Kerpel stap ik sowieso niet de ring in’ – ‘Neenee, we zoeken iemand van jouw kaliber.’ Toen ze me een paar dagen later terugbelden om me te zeggen dat het Bill Barberis zou worden, dacht ik: ‘Oké, dat zou weleens een fijne kamp kunnen worden.’ Maar ik twijfelde toch nog een beetje: je wilt niet arbeidsongeschikt geslagen worden of er een gebroken neus aan overhouden, hè? Zodoende hebben ze Bill en mij eens voor een gesprek uitgenodigd, om ons te verzekeren dat ze er alles aan zouden doen om het risico te beperken. Zo zouden we een bokshelm mogen dragen, en zouden we ieder twintig uur training krijgen – ik van bondscoach Hubert Fierens; Bill van voormalig wereldkampioene Daniëlla Somers. Enfin, we hebben allebei toegezegd.»

HUMO Waarna jij volgens de perstekst meteen de beuk erin gooide: ‘Kill Bill!’

Baúl «Welja, je moet iets zeggen, hè.»

HUMO Ik mag toch hopen dat het jouw bedoeling is om dat ‘Thuis’-acteurtje zo snel mogelijk knock-out te slaan?

Baúl «Om eerlijk te zijn: dat is níét mijn bedoeling. En ik hoop ook dat het niet Bills bedoeling is om mij knock-out te slaan. Nogmaals: ik wil hier geen arbeidsongeschiktheid aan overhouden. Maar goed, je weet nooit hoe zo’n kamp loopt, natuurlijk. Als ik hem een toek geef op het moment dat hij me aanvalt, dan komt die toek dubbel zo hard aan: dan zou het zomaar eens een knock-out kunnen zijn.

»Het probleem is wel dat ik het nogal lastig blijk te vinden om iemand daadwerkelijk te slaan. Als ik tijdens de trainingen iemand raak, zeg ik nogal snel ‘Sorry’. Bon, blijkbaar is dat niet abnormaal in het begin, omdat het zo tegennatuurlijk aanvoelt om iemand op zijn neus te timmeren. Maar een bijkomend probleem is wel dat ik Bill een heel sympathieke kerel vind. Veel liever had ik iemand tegenover me gehad die ik niet kon uitstaan: dan zou het makkelijker zijn om die mens op een uppercut te trakteren. Ik gok er dus maar op dat – wanneer ik eenmaal in die ring sta, met al mijn vrienden en familie in het publiek – de adrenaline zijn werk zal doen en ik genoeg agressie zal kunnen opwekken om dóór te slaan.»

HUMO Als het je mag helpen: je tegenstander liet zich in diezelfde perstekst evenmin onbetuigd. Ik citeer: ‘Ik verkneukel me bij de gedachte dat Guga binnenkort alleen nog de verpleegsters van het ziekenhuis zal kunnen entertainen met zijn imitaties.’

Baúl (lacht) «Laat hem maar praten, we zullen wel zien hoe het afloopt. Ik weet in ieder geval al hoe ik hem ga aanpakken.»

HUMO Hoe dan?

Baúl (ontvouwt ons zijn tactisch meesterplan) «Maar je schrijft dat beter niet op. Als Bill dat leest, dan past hij zijn tactiek misschien aan.»

HUMO Oké dan. Heb je al een toepasselijk muziekje gekozen om op te komen?

Baúl «Nog niet, nee. ’t Is te zeggen: ik ben nog aan het twijfelen of ik voor humor of voor een serieus bedoeld nummer ga, eentje dat me daadwerkelijk oppept. In het laatste geval zal ik allicht iets kiezen van AC/DC of van Megadeth; in het eerste zou het weleens de intromuziek van ‘Thuis’ kunnen zijn.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234