null Beeld

Otto-Jan Ham: 'Als het nieuwe seizoen nergens naar lijkt, ligt het wel degelijk aan onszelf'

Mensenlief, waar zouden we zijn zonder ‘De ideale wereld’, de vertrouwde punchline aan het eind van de dag, waarin de nog verse actualiteit onder de loep genomen wordt onder het motto: ‘Als je het zó bekijkt, is het allemaal maar om te lachen!’ We zullen het in het nieuwe televisieseizoen te weten komen op maandag, woensdag én vrijdag: de dagen waarop ‘De ideale wereld’ níét te zien zal zijn op Canvas.

Tom Raes

Door een verschuiving van ‘Culture Club’ van vrijdag naar woensdag zal Otto-Jan Ham voortaan nog maar twee keer per week de actualiteit ontmijnen.

HUMO En dat is één keer minder dan voordien. Heb je bij dezen een verwensing die je wilt delen met Bent Van Looy of Sofie Lemaire?

Otto-Jan Ham «Nee hoor, want momenten als deze moet je ten volste benutten om te tonen hoe collegiaal je wel bent. Wij zien het zo: als karma bestaat, zullen we hiermee ooit gewéldig kunnen cashen. Ik schat dan ook dat we tegen 2038 zo’n zeventien keer per week te zien zullen zijn op Canvas.»

HUMO Maar voorlopig blijft het dus bij twee keer per week.

Ham «Ja, maar zie het zo: door die verschuiving komt nu de 16-urige werkweek wel héél dichtbij voor ons. Om nog maar te zwijgen van het vijfdagenweekend dat zich voortaan voor ons zal uitspreiden.»

HUMO Daartegenover staat wel dat het seizoen iets langer zal duren, waardoor er uiteindelijk wel evenveel afleveringen gemaakt zullen worden…

Ham «… en onze zomervakantie dus ook gevoelig ingekort wordt. Toegegeven: dat detail hadden we over het hoofd gezien toen we instemden. Dat vijfdagenweekend lonkte al érg fel op dat moment.»

HUMO Fijn allemaal, maar leent ‘De ideale wereld’ zich niet het best tot een dágelijks ritme?

Ham «Dat was natuurlijk het oorspronkelijke idee. Nu we maar twee keer per week te zien zullen zijn, moeten we onszelf maar eens serieus beginnen te nemen: gedaan met ons weg te steken achter tijdgebrek om ons amateurisme goed te praten. Als het nieuwe seizoen nergens naar lijkt, dan ligt het wel degelijk aan onszelf.»

HUMO Hebben jullie er in ruil bij Canvas niet op aangedrongen om nooit meer plaats te moeten maken voor voetbal?

Ham «Ook daar hebben we ons heel inschikkelijk getoond. Echt, als er een soort televisiehemel bestaat, hebben wij er intussen stilaan een loge verdiend. (Mijmert) Stel je voor: gouden poorten die openzwaaien, de stem van Luc Appermont die je welkom heet, en dan niets anders meer dan elkaar high fives en handjobs geven.»

HUMO ‘Een redactievergadering’, zoals dat bij Humo heet!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234