null Beeld

'Outcast': nieuwe fictiereeks over exorcisme op FOX

De diepe, demonische stem die te pas en te onpas uit ons keelgat opklinkt had deze week – tussen het reciteren van Goedeles weekendcolumn in Het Laatste Nieuws door – voor de verandering eens góéd nieuws te melden: op FOX kan u vanavond de start meemaken van ‘Outcast’, een op een stripboekenreeks gebaseerde nieuwe fictiereeks over exorcisme, met in de hoofdrol Patrick Fugit (‘Gone Girl’, ‘Almost Famous’) als de door geesten geplaagde Kyle. ‘Bij voorkeur te nuttigen met een kopje groene erwtensoep,’ wist de stem ook nog mee te geven. Smakelijk!

Tom Raes

'Ik heb helaas geen persoonlijke ervaring met bovennatuurlijke verschijnselen.' Hoofdrolspeler ­Patrick ­Fugit

Patrick Fugit «Kyle wordt al zijn hele leven geplaagd door demonen. Om die reden heeft hij zich teruggetrokken in het verborgene om daar zijn leven in complete afzondering door te brengen. In de eerste plaats om zijn naasten te beschermen: hij is bezorgd dat zijn kwalen de mensen om hem heen in gevaar zullen brengen. En daardoor zit hij met een enorm schuldgevoel: wanneer er ook daadwerkelijk bovennatuurlijke verschijnselen de stad beginnen te plagen, denkt Kyle al snel dat dat door hem komt.»

HUMO In het verborgene, zeg je? Wij kennen nog iemand die daar woont. ‘Outcast’ is het zoveelste bewijs dat het bovennatuurlijke hoogtij viert op onze beeldschermen.

Fugit «Roger! Ik snap wat je bedoelt, maar ik denk dat het succes van reeksen als ‘True Blood’ en ‘The Walking Dead’ in de eerste plaats te maken heeft met het feit dat ze zich afspelen in universums die niet zo gek veel verschillen van het onze. Het is geen sciencefiction, waarbij een stelletje ruimtereizigers buitenaardse wezens tegen het lijf loopt tijdens hun intergalactische reizen. Integendeel: de mensen die je in die verhalen ziet, zijn mensen zoals jij en ik. Je kunt je erg makkelijk inbeelden dat de dingen die hen overkomen, ook jou kunnen overkomen – hoe vreemd ze op papier ook lijken.»

HUMO Er zijn vandaag nog veel mensen die geloven in duivels en exorcisme: Vaticaanstad loopt er naar verluidt vol mee.

Fugit «Absoluut. Dat is wat ik zo interessant vind aan ‘Outcast’: voor de meeste mensen is het een fictiereeks, maar ik kan me voorstellen dat iemand die in boosaardige geesten gelooft de serie met een totaal ander stel ogen bekijkt.»

HUMO Hoe belangrijk zijn speciale effecten voor een fantasiereeks als ‘Outcast’?

Fugit «We hebben het gebruik ervan op de set zo beperkt mogelijk gehouden, maar het gebeurt natuurlijk weleens dat je achteraf één en ander moet invullen met behulp van de computer. En ik kan je vertellen dat die scènes, waarbij je op de set staat te praten tegen een lege plek waar later het andere personage moet komen, er zonder invulling van de computer érg knullig uitzien. Ik ben dus net zo benieuwd als jij naar het uiteindelijke resultaat.»

HUMO ‘Outcast’ is gebaseerd op een stripreeks. Hoe goed heb je het bronmateriaal bestudeerd?

Fugit «Ik heb de strips wel degelijk gelezen. Ik moest wel: ik heb helaas geen persoonlijke ervaring met bovennatuurlijke verschijnselen. Als kind had ik nochtans maar weinig interesse in strips – ik was meer verslingerd aan videospelletjes. Maar nu ik er een paar gelezen heb, snap ik wel wat zoveel mensen er zo leuk aan vinden. Het smaakt naar meer. Onlangs leerde een vriend me bijvoorbeeld ‘The Punisher’ kennen, en die kan ik nu niet meer neerleggen. Ken je die?»

HUMO Een concurrerende stripreeks!

Fugit «Eh, helaas ja. Niet zeggen tegen de bazen, alsjeblieft.»

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234