null Beeld

Panda Hao Hao zwanger. Dokter De Zeulder lacht er niet mee!

Ochtendmisselijkheid, gezwollen borsten en die dromerige glimlach waarmee ze naar de website van Prémaman surft: je kunt er niet naast kijken, panda Hao Hao is zwanger! Goed nieuws voor een uitstervende diersoort, toch?

'Dit is een handboekvoorbeeld van een ongewenste zwangerschap!'

Dr. Koen De Zeulder «Goed nieuws? Dat beest heeft daar helemaal niet om gevraagd, het is geïnsemineerd. Dit is een handboekvoorbeeld van een ongewenste zwangerschap! Alle dierenrechtenactivisten zitten nu verschrikt hun humus op te lepelen, want ze weten niet wat ze moeten doen. Moeten ze Hao Hao het recht op abortus gunnen? Of het ongeboren pandaleven beschermen?»

HUMO Waar zou jij voor kiezen?

De Zeulder «Voor de baby. Panda’s zijn planteneters, dus ik vermoed dat het vlees van de kleine qua smaak aanleunt bij lamsfilet. De koteletjes kunnen meteen op de barbecue. Zo vang je drie vliegen in één klap: het ongeboren leven wordt niet gefnuikt en moeder is verlost van een kleine die ze niet wou.»

HUMO En de derde vlieg?

De Zeulder «Dat is een vlieg die niks met de pandadiscussie te maken had, maar die toevallig in de buurt was toen de klap viel. Een onschuldige burgervlieg, zeg maar. Collateral damage. Dat gebeurt nu eenmaal.»

HUMO Zul je de baby gaan bewonderen in Paira Daiza?

De Zeulder «Nee. Paira Daiza, de naam alleen al! Ja, ze hadden dat vervloekte oord ook Dhirre Toin kunnen noemen. Of Thou Ristenvall, dat is even debiel. Ben je daar ooit geweest bij mooi weer? Die dieren stinken enorm, zo zijn dieren nu eenmaal. Maar de stank van pampers die op zitbanken worden ververst, torent daar autoritair boven uit. Dat vermengt zich dan met de walm van frieten en zonnebrandolie. Dat zou nog te harden zijn, als die Walen niet massaal eau de toilette van Primark zouden gebruiken.»

HUMO Wat is er mis met de eau de toilette van Primark?

De Zeulder «Hij ruikt naar een warme zomerdag in Paira Daiza, maar dan geconcentreerd.»

HUMO Ben je al weleens in Paira Daiza geweest?

De Zeulder «Gelukkig niet, en ik weet waar ik het over heb. Ik krijg hier weleens bezoekers over de vloer – man, man! Die geur krijgen ze niet uit hun kleren. Nee, ook de stomerij helpt nauwelijks. Dat zijn mensen die lang hebben gespaard om met de kinderen naar de reuzenpanda’s te gaan kijken. En wat kregen ze te zien? Een snurkende kangoeroebal met een domme donsovertrek eromheen. En die kinderen maar blèren: ‘Dat zijn geen echte panda’s, want echte panda’s hebben een grappige snoet! Ze spelen gekke spelletjes! Ze zitten elkaar lachend achterna in het bamboebos! Je mag hun baby’s aaien, en als je iets van K3 zingt, beginnen ze te dansen!’

»Die kinderen hebben zich natuurlijk van alles laten wijsmaken op het internet. En die ouders zitten met een enorm schuldgevoel: ‘Wij hebben onze kindertjes ontgoocheld! Het was een duur tripje, en nu moeten we ook nog eens de therapeutische gesprekken met dokter De Zeulder betalen! Hoe moeten we de zomervakantie in ’s hemelsnaam bekostigen, en de sinterklaasgeschenken?

»Zo komen ze in een negatieve spiraal terecht. De armoede lonkt. Ik leg hun uit dat panda’s rotbeesten zijn zonder enige ecologische waarde. Dat beseffen die overmaatse hamsters zelf ook, en daarom vertikken ze het zich voort te planten. Maar dan komt de mens zich moeien, en zo blijft de ellende voortduren. Deze bio-ethische uitleg helpt mijn patiënten met het verwerken van hun trauma.»

HUMO En hoe moeten die kinderen dat verwerken?

De Zeulder «Dat is niet simpel. De panda is een rolmodel, en dat zal tot rampen leiden. In het Verre Oosten is de seksuele belangstelling al tot onder het nulpunt gedaald. Dat staat ons ook te wachten. Volgevreten echtparen die op hun 45ste verbaasd beseffen dat ze geen kinderen hebben, omdat niemand de vrouw is komen insemineren. Daarna halen ze hun schouders op en vreten ze slaperig verder. Vegetarisch. Want ook die slechte gewoonte hebben ze overgenomen van hun lievelingsdieren.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234