null Beeld

Panelshow: Beste kijkers

Van de beste scheet ter wereld tot de uitspraak ‘Ben Crabbé is nen heten teen’: je kunt de televisiefragmenten zo gek niet bedenken of Nathalie Meskens en team captains Sven De Ridder en Tine Embrechts recycleren ze tot memorabel entertainment in het derde seizoen van ‘Beste kijkers’. Dat belooft dus lachen te worden – althans, zo dachten de programmamakers er zélf over, toen we hen opbelden nadat ze de trailer hadden ingeblikt.

'Van een fantastisch weerzien gesproken'

Nathalie Meskens «Van een fantastisch weerzien gesproken. De beelden spreken ook voor zich: ‘De helden zijn terug’, met een vette knipoog.»

HUMO In de eerste aflevering zit ‘Kalmte kan u redden’-quizmaster Tom Lenaerts aan de zijde van Tine Embrechts. Wie wordt jouw teamgenoot?

Sven De Ridder «Ik breng Sachli Gholamalizad mee, die samen met mij in ‘De bunker’ speelt. Op de set klikt het zo goed tussen ons, dat ik dacht: ‘Laten we die ambiance maar meenemen naar ‘Beste kijkers’.’ Mij lijkt het alleszins leuk om elkaar eens in een geheel andere setting te zien.»

HUMO Van ambiance op de set naar een af en toe toch flink competitief spelletje: komen daar geen brokken van?

De Ridder «Competitie is bij ons van minder belang, in ‘Beste kijkers’ draait het ook écht om de sfeer.

»Het leuke is dat niets uit een script komt: alles ontstaat spontaan, op het moment zelf. We kunnen dus echt improviseren en ons volledig laten gaan. Soms vergeten we dat er camera’s bij zijn. Dan is het alsof we met z’n allen gezellig op café zitten.»

HUMO En dan gebeuren er dingen als...?

Meskens «...als het moment waarop we met z’n allen met water begonnen te gooien, Jan Mulder op kop. Op den duur waren we zeiknat en kwam Sven op mijn desk liggen, om vervolgens nogmaals de volle lading te krijgen (lacht). Totaal niet in scène gezet, tot grote paniek van de geluidstechnici, die beseften dat de micro onder onze kleren ook doorweekt zou zijn.»

undefined

'Sven De Ridder: 'Tine Embrechts en ik weten van niks. Nathalie heeft de touwtjes in handen.'

De Ridder «Of Jan Verheyen die plots totaal loosgaat en op Griekse wijze met borden begint te gooien... Niemand ziet zulke dingen aankomen, alles kan en alles mag.»

Meskens «Hoeveel programma’s worden er tegenwoordig nog zo gemaakt? Ik heb geen oortje van de regie, níéts.»

De Ridder «En Tine en ik weten van niets als we bij een opname aankomen. Nathalie heeft de touwtjes in handen.»

HUMO Hoe voelt zo veel macht aan?

Meskens «Ik ben een beetje een controlefreak, dat wel. Maar ik verlies ook weleens graag de controle, zoals dat in ‘Beste kijkers’ per definitie het geval is. Zo vind ik het zalig om op sleeptouw genomen te worden door anderen. Ik weet: als we op een draaidag op voorhand iets tegen elkaar zeggen – over de rare schoenen die Sven soms aanheeft, bijvoorbeeld – zal er altijd wel iemand zijn die zich niet kan inhouden en dat er tijdens de uitzending uitflapt. En dan vliegen die schoenen gegarandeerd op het bureau en kunnen we er met heel Vlaanderen eens keihard om lachen.»

HUMO Tot slot, voor de meest nieuwsgierige kijkers die niet kunnen wachten tot vanavond: is het programma veranderd ten opzichte van de vorige seizoenen?

De Ridder «Het finalespel is elke keer anders, zoals vorig seizoen, maar veel meer weet ik zelf nog niet: echt álles wordt geheimgehouden (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234