null Beeld

Panelshow: De neus van Pinokkio

We willen er geen doekjes om winden: ‘De neus van Pinokkio’ is een nieuw showprogramma met Bart Peeters, Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof.

Noud Jansen

Adriaan Van den Hoof «‘De neus van Pinokkio’ is in wezen een mix van alle wijsmaakprogramma’s die je ooit al gezien hebt, van ‘Wie van de drie’ over ‘Zo vader, zo zoon’ tot ‘De drie wijzen’. Bart Peeters presenteert, terwijl Tine en ik in iedere aflevering de twee bekende kandidaten én het publiek van alles wijs proberen te maken over de wereld van de showbizz: zij moeten dan zien te raden wat waar is en wat gelogen. Aan het einde wordt de finale gespeeld tussen de winnaar van de twee BV’s enerzijds en de beste speler uit het publiek anderzijds.»

Een voorbeeldje: we tonen een foto van wijlen de onvolprezen presentator en reportagemakerBob Van Bael, waarna Tine en ik twee jarenzeventigfragmenten naspelen uit diens al even onvolprezen BRT-programma ‘Echo’. De bedoeling is dan dat er geraden wordt welk van de twee fragmenten ooit echt op de televisie is geweest, en welk fragment verzonnen is. Ander voorbeeld: we laten de videoclip zien van een oude kraker van Bart Kaëll, ‘Op mijn eiland’, waarin de bekende zanger - toen nog een onverbeterlijke heteroseksueel - de bikini losknoopt van een hups meisje. Vervolgens betreden twee vrouwen de studio die beiden vertellen hoe het indertijd was om door Bart Kaëll bepoteld te worden: aan de BV’s en het publiek om uit te vogelen wie van de twee de waarheid spreekt. Of nog een voorbeeld: we laten een fragment zien uit een van de pot gerukt programma waarvan we zeggen dat het pakweg in Amerika op tv komt. De vraag is dan uiteraard of het een écht dan wel een door onze redactie ineengeknutseld fragment betreft. En ik kan je verzekeren dat dat niet zo makkelijk is als het lijkt. Toevallig hebben ze me op de redactie vandaag nog een filmpje laten zien om me te vragen wat ik dacht: echt of namaak? Ik zeg: ‘Geen twijfel mogelijk: dit moet een echt bestaand programma zijn.’ - ‘Sorry Ad, we hebben je serieus liggen. Dit hebben we toch echt wel helemaal zelf gemaakt.’ Zoals Jos Bosmans het zou verwoorden: mijn gat viel open van verbazing.»

HUMO Ik heb begrepen dat Tine Embrechts en jij tevens al dan niet verzonnen showbizzroddels zullen opdissen.

Van den Hoof «Jawel, dat is ook een onderdeel van het programma.»

HUMO Een voorbeeldje?

Van den Hoof «Liliane Saint-Pierre zou ooit een korte affaire hebben gehad met Jimi Hendrix

HUMO En die roddel klopt?

Van den Hoof «In zekere zin wel: Liliane en Jimi hebben elkaar ooit omarmd, voor op de foto.»

HUMO Boeiend. Is er over jou al ooit een valse showbizzroddel verspreid, vraag ik me nu even hardop af?

Van den Hoof «Nee, maar een populaire krant - waarvan we de naam maar zullen verzwijgen - heeft ooit een ronduit fascinerend vraaggesprek met mij gepubliceerd zonder dat ze me eerst waren komen interviewen (lacht). Heel bizar om dat te lezen, hoor: uit allerlei interviews hadden ze een soort collage gemaakt, waar ze zelf de vraagjes bij hadden verzonnen.»

HUMO Dit nog: lieg jij in het dagelijkse leven zelf weleens? En ik kreeg het liefst een eerlijk antwoord.

Van den Hoof «Hm, nee, ik lieg toch niet echt veel, geloof ik. Maar ik heb een tweeling van vijf en een half, en hen durf ik al eens wat wijs te maken wanneer ze weer eens iets niet willen opeten. Dan zeg ik: ‘Jongens, ik ken iemand die dit ook eens niet heeft opgegeten, en die meneer zijn armen en benen waren de volgende dag omgewisseld.’ Werkt altijd.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234