null Beeld

Partners in crime: Humo sprak met de familie van 'De mol'

‘Mensen thuis schatten een deelname aan ‘De mol’ veel te romantisch in. Geloof me: als iedereen een voorproefje kreeg, zouden er geen tienduizend inschrijvingen zijn.’

mvs/fvd

'Voor ons begint het spel nu pas. Wij wisten al lang wie er in de eerste afleveringen naar huis moest'

Het bezoek van familie en geliefden betekent traditiegetrouw dat ‘De mol’ halfweg is en dus kan een eerste voorzichtige balans worden opgemaakt. Enkele vaststellingen: meer dan ooit is iederéén verdacht, er wordt hard gespeeld maar ook snel grootmoedig vergeven (en niet alleen door de pastoor van dienst), en de mol doet méér dan zijn werk. Ook opvallend: op sociale media worden de deelnemers met ongewone mildheid bejegend. Zou het dan toch nog de goeie richting uit gaan met de beschaving? Of zitten we dit jaar met een deelnemersgroep die we alleen maar sympathiek kunnen vinden?

Van dat laatste is alvast het gezelschap overtuigd dat wij op een zwoele lenteavond treffen. Terwijl een half rund op de barbecue wordt gegooid, de vuurkorven knetteren en een speciaal uit Guanajuato overgevlogen authentiek mariachiorkest er de stemming in brengt, verzamelen zich voor een terugblik en een vooruitblik: Jasper (de broer van Pieter), Viviane (de vrouw van Steve), Eugénie (de moeder van Lloyd), Miet (de vriendin van Bahador) en Fien (de zus van Joke). Alleen Indy, de zoon van Pascale, ontbreekt: hij is op schoolreis. Het is een gevarieerde en vrolijke bende die óók een interessante groep ‘De mol’-deelnemers zou vormen, komt zomaar in ons op. Maar dat kan de mescal geweest zijn.

HUMO Na de bezoekdagen van de vorige editie zei Jo, de man van de verliezende finaliste Annelies: ‘Die drie dagen leken wel drie weken. Zo intens was het.’ Herkenbaar?

Jasper «Dat zijn topdagen, hè. Ik denk niet dat ik in mijn leven ooit nog drie dagen na elkaar zal meemaken waarin zoveel gebeurt. Al die wisselende emoties! Eerst was ik heel blij om mijn broer terug te zien, twee dagen later was het verschrikkelijk om hem weer te moeten achterlaten.»

HUMO Wat was het eerste wat de kandidaten zeiden toen ze jullie zagen?

Fien «De eerste vraag die ik aan Joke stelde, was: ‘En? Heb je al gebleit?’ Geen idee waarom, ik vraag haar dat anders nooit. Daar heeft ze achteraf nog wakker van gelegen: ‘Dat gaat wel in beeld komen, hè!’ Ze begon meteen over die keer dat Lloyd haar had neergeknald tijdens de helikopterproef. Dat moest haar toch van het hart.»

Viviane «Toen we nog onherkenbaar in dat dierenpak zaten, ging Steve meteen bij mij staan. ‘Ik had u herkend aan uw nekske.’ (lacht) Daarna hebben we elkaar eens goed vastgepakt.»

HUMO Op de vraag of hij zijn vrouw had gemist, zei Steve nadrukkelijk: ‘Elke dag, én elke nacht.’ Niet lang na die uitspraak trokken jullie – nadat jullie bij een proef amper 25 euro hadden verdiend – al richting hotel. We willen niet speculeren, maar...

(Algemene hilariteit)

Viviane (lachje) «Wat moet ik daarop zeggen? In die proef werden alleen vragen over films gesteld, hè. Steve en ik weten veel over films van vroeger, maar over die van de laatste twintig jaar weten we niets. We hadden daarom meteen beslist: als we de kans krijgen om naar het hotel te vertrekken, zijn we weg.»

HUMO Pieter en Jasper gingen in de bioscoopproef all the way en moesten uiteindelijk in de auto blijven slapen. Nog steeds rugpijn, Jasper?

Jasper (ernstig) «We hebben daar heel comfortabel geslapen. Ik zei toen al: ‘’t Is hier precies businessclass.’ Koud hebben we het ook niet gehad, het waren echt goede slaapzakken.»

HUMO Waren jullie ooit bezorgd over het welzijn van jullie geliefden? De moeder in het gezelschap mag eerst antwoorden.

Eugénie (knikt) «Ik dacht de hele tijd: ‘Hopelijk gebeuren er geen ongelukken.’ Lloyd smijt zich altijd volledig en hij komt veel tegen. Nu zit hij weer in het gips: gebroken scheenbeen na een partijtje voetbal. Een paar weken vóór hij met ‘De mol’ vertrok, is hij van een paar meter hoog hard op beton gevallen. Hij is een nachtje in observatie moeten blijven. Toen we een andere keer weer naar de spoedafdeling moesten, spraken de dokters en verpleegsters hem al aan met zijn voornaam: ‘Wat heb je nu weer uitgestoken, Lloyd?’ (lachje)»

Fien «In mijn omgeving waren vooral de mensen bezorgd die niet mochten weten dat Joke aan ‘De mol’ deelnam. We hadden iedereen verteld dat ze op reis was naar Bahrein. Mijn zus gaat sowieso veel naar het buitenland – zo zat ze eens lang in Thailand – maar dan stuurt ze ’s avonds wel berichtjes naar de WhatsApp-groep van de familie. Deze keer: niets. Op den duur was mijn oudste zus in paniek: ‘Ze heeft daar in Bahrein zeker iets gezegd wat niet mocht! Of ze droeg geen hoofddoek waar dat moest.’ Ze was ervan overtuigd dat Joke in de gevangenis zat.»

Eugénie «De broer van Lloyd begreep er ook niets van: ‘Mama, hij reageert op geen énkel berichtje!’ Ik zei dat hij hem dan maar een mail moest sturen. Ik had het wachtwoord van Lloyds mailadres gekregen en antwoordde in zijn naam op sommige mails. Natuurlijk schreef zijn broer dan dingen die een mama niet hoort te weten (lacht).»

Viviane «Steve is hoofddokter in een rusthuis. Dat ze ’m ineens niet meer konden bereiken, was daar nog nooit gebeurd. Ons verhaaltje – dat Steve op reis was naar Santiago de Compostela – geloofden ze niet. ‘Dan zou hij toch af en toe bellen, zeker!’ Ik heb toen maar gezegd dat hij uit mentale gezondheidsoverwegingen op retraite was gegaan in een klooster (lacht).»

HUMO Intussen lijkt ‘De mol’ zelf steeds minder op een retraite. Tijdens de Mexican stand-off, de slotproef in de aflevering van vorige zondag, hing er een merkwaardige spanning tussen de kandidaten.

Jasper «Ja, heel spannend. Die zes stonden daar echt lang naar elkaar te kijken en te wachten tot het eerste schot viel. Ik kreeg er kippenvel van. En ik was blij dat ik op een afstand stond (lacht). Ik vond vooral dat mijn broer het plots vrij hard speelde.»

Viviane «Het einde komt stilaan in zicht. Het is lang gemütlich geweest, maar vanaf nu beginnen de kandidaten aan zichzelf te denken.»

HUMO Toch straf dat slechts twee van de zes kandidaten voor pasvragen gekozen hebben.

Viviane «Er zijn ook nog mensen met principes. Mijn man dacht er toch zo over: het goede doel ging voor. Jongeren als Lloyd kiezen misschien sneller voor het geld en voor zichzelf. Dat begrijp ik ook, hoor.»

Eugénie «Nee, nee. Het was níét zo zwart-wit. Lloyd koos voor het spél. Hij zei me: ‘Ik heb al zo vaak voor de groep gekozen in plaats van voor mezelf.’ Hij was ook bang dat iederéén voor de pasvragen zou kiezen: ‘Ik heb geen zin om weer de enige idioot te zijn.’ Hij was er achteraf trouwens niet goed van.»

Jasper «Er was ook een hele voorgeschiedenis – denk maar aan die scène met de geldkoffertjes in de luchthaven. Dat speelt mee.»

HUMO Het bezoek van partners en familie betekent dat de druk even van de ketel kan. Baha leek de grootste metamorfose te ondergaan. Hij zag er ineens veel meer ontspannen uit.

Miet «Ik heb hem in de laatste aflevering niet anders gezien dan in de voorgaande afleveringen. Het was niet de Baha van thuis, want hij was heel hard met het spel bezig. Hij wilde echt niet naar huis. Dat vond ik opvallend: na de proef in het pretpark gingen we samen iets eten en meteen gingen de molboekjes open en begon iedereen druk te schrijven. Ik dacht: ‘Ook gezellig. We zien elkaar net terug, en ze zitten allemaal te noteren welke kleren de anderen droegen.’ Toen besefte ik pas hoe serieus ze het spel nemen.»

Viviane (verbaasd) «Steve was niet met het spel bezig toen ik daar was. Echt niet.»

HUMO Dat is intussen ook gebleken.

(Hilariteit)

Jasper «Mijn broer ging er wel voluit voor. Zo kennen we hem ook. Een spelletje spelen met hem is geen plezier, zeker niet als het in een groep is. Hij is ongelofelijk gefocust. Maar in de laatste proef met de Mexican stand-off wist hij me toch te verbazen. Daar was zijn concentratie nog intenser.»

HUMO Als hij dezelfde stoten uithaalt als de andere kandidaten, wordt hij daar in de media soms strenger op beoordeeld. De teneur: ‘En dat voor een priester!’

Jasper (schouderophalend) «Een rare discussie, maar dat hoort erbij, zeker? Elk jaar zijn er in ‘De mol’ een paar profielen die afwijken van de rest. Dat draagt bij tot de sfeer. En ik vind niet dat Pieter erop wordt afgerekend.»

HUMO Niemand had een priester bij de kandidaten verwacht.

Viviane (knikt) «Dat is echt een geschenk voor ‘De mol’.»

Fien «Het is vooral een geschenk voor het katholieke geloof. Dat heeft volgens mij wonderen gedaan voor hun imago. We weten nu dat er ook coole priesters zijn!»

HUMO Een vloekende priester zie je inderdaad niet elke dag.

Jasper «Daar schrok moeder ook van (lacht). Maar in ‘De mol’ is Pieter wie hij is, en dat is leuk om te zien.»

HUMO Hebben de kandidaten jullie verbaasd in ‘De mol’?

Miet «Ik vond het straf dat Baha het zo lang heeft uitgehouden in die doodskist. In het echte leven is hij al claustrofobisch in een tent.»

Viviane «Vooral die afdaling van de klif vond ik straf. Als ik dat in het echte leven aan Steve had gevraagd, had hij mij uitgelachen. En dan die rollercoaster! Hij en Pieter hebben daar zes keer na elkaar in gezeten, hè. Je moet maar goesting hebben.»

undefined

null Beeld

''Lloyd krijgt veel oneerbare voorstellen via sociale media. Vorige week zei hij nog: 'Ma, ik voel me echt een object.'' Lloyd en moeder Eugénie

HUMO Hij had duidelijk géén goesting.

Viviane «Oké. Maar als hij de mol was geweest, had hij het hoogstens twee keer volgehouden. Ik zou sowieso al lang foert gezegd hebben. Hij hoopte maar dat het niet op tv zou komen dat hij ziek was en moest overgeven. Maar helaas.»

HUMO Hoe zat het nu met de conditie van Steve? Na de proef op de fiets was hij op sterven na dood, een aflevering later spurtte hij gezwind de trappen op.

Viviane «Hij heeft een héél goede conditie. Met die fiets had hij zich vergist. Hij had hem op groot verzet gezet, omdat hij dacht dat hij dan minder moest trappen. Maar hij had er niet aan gedacht dat hij zo in de praktijk de hele tijd bergop aan het fietsen was.»


Onze paraceta-mol

HUMO Hoe reageert jullie omgeving op de deelname van jullie partner of familielid aan ‘De mol’?

Miet «Ik hoor toch vaak zeggen: ‘Het verbaast ons niets dat de makers, uit die tienduizend inschrijvingen, Baha hebben gekozen.’ Hij is een leuke, sociale én opvallende mens.»

Viviane «Bij Steve op het werk zijn de verpleegsters allemaal grote fans. Ze noemen hem daar al ‘onze paraceta-mol’ (lacht).»

HUMO En de reacties van mensen die jullie niet kennen?

Fien «Na de aflevering van haar fameuze woede-uitbarsting zijn Joke en ik iets gaan eten in Brugge, en zelfs toen waren de reacties alleen maar positief. Niemand zei dat ze overdreven had gereageerd. Ze kwamen vooral zeggen dat ze gelijk had (lacht).»

Miet «Gisteren zijn Baha en ik naar een optreden geweest. Iedereen wilde selfies met hem maken, ze zeiden dat hij goed bezig was en dat ze hoopten dat hij in de finale zou raken. Echt tof.»

Eugénie «Het is allemaal heel leuk en positief, maar toch ook véél. Als Lloyd met zijn krukken door Gent loopt, wordt hij voortdurend aangeklampt. Terwijl het zo al moeilijk genoeg is om ergens te raken. Vorige week zei hij: ‘Ma, ik voel me echt een object.’ De voorstellen ook die hij krijgt via sociale media...»

HUMO Oneerbare voorstellen, bedoelt u?

Eugénie «Onder andere.» (algemeen gelach)

Fien «Joke krijgt massa’s vriendschapsverzoeken op Facebook, of verzoeken via Messenger om een berichtje te sturen: ‘Hallo, wie niet waagt, niet wint...’ Het lijken wel sollicitatiebrieven. Eentje schreef: ‘Ik spreek vloeiend vijf talen, zes als je West-Vlaams meerekent.’

»Ik denk soms dat ze toch beter had gezwegen over haar Tinder-account (lacht).»

HUMO Hoe zit dat bij Pieter?

Fien «Oneerbare voorstellen! (lacht)»

Jasper «Stel je voor. Nee, vooral veel positieve reacties. Er zit natuurlijk weleens een mindere reactie tussen, maar ik denk niet dat hij daar zelf zo mee bezig is.»

HUMO Ook op sociale media lijkt het mee te vallen. Vorig jaar werden sommige deelnemers toch zwaar aangepakt.

Jasper «Ik vermoed dat ‘Café De mol’ daar een rol in speelt. Daar vindt al het gesprek plaats dat je anders met vrienden hebt. Er worden meningen geventileerd, wie eruit ligt, komt langs... Dat maakt het debat rustiger. Een BV geeft zijn mening op een normale manier, en niet op het toontje dat op sociale media vaak wordt gehanteerd. Dat scheelt.»

'Pieter is helemaal zichzelf. Al is onze moeder toch ook geschrokken van zijn gevloek ''

HUMO Blijkbaar is iedereen ineens een stuk beleefder geworden.

Fien «Of ze hebben geleerd dat het toch niet veel uithaalt. Mensen vragen mij ook vaak of ik weet wie de mol is, al voegen ze er meestal aan toe: ‘Maar niet zeggen, hoor. Ik wil het niet weten!’»

Eugénie «Als ze aandringen, zeg ik altijd: ‘Jeffrey is de mol’, ook al ligt hij er al een paar weken uit (lacht).»

Fien «Waarom zou je ook per se nu al willen achterhalen wie de mol is? Dan heb je toch een paar weken amusement voor jezelf verpest?»

HUMO Jullie zijn er drie dagen geweest. Zou het iets voor jullie zijn om zelf deel te nemen?

Eugénie «Zéker niet.»

Jasper «Ik zou het strategische aspect niet aankunnen.»

Fien «Volgens mij schatten de mensen thuis een deelname aan ‘De mol’ veel te romantisch in. Als iederéén een voorproefje kreeg, zouden er geen tienduizend inschrijvingen zijn, geloof me. De kandidaten zijn er wel van de eerste tot de laatste seconde mee bezig, hè. Zelfs als ze samen gezellig iets drinken, denken ze non-stop: ‘Hm, jij drinkt plots geen alcohol meer, heb je misschien iets te verbergen?’ Of: ‘Hm, jij drinkt wel érg veel, blijkbaar heb jij niets te verbergen...’ (lachje) Nooit rust.»

Jasper «Ik vond het groepsgevoel tussen de kandidaten wel schitterend. Wij waren daar de buitenstaanders. Mijn broer was heel blij dat ik er was, maar hij moest er toch aan wennen. Het moet een beetje gevoeld hebben zoals wanneer ze op ‘Temptation Island’ plots een tweede lading verleidsters laten aanrukken (lacht).»

HUMO Zijn er proeven die jullie zelf hadden willen doen?

Fien «De proef op de racebaan. Met Pieter in een soort kooi op de auto. Ik zou dan wel aan het stuur willen zitten (lacht).»

Jasper «Ik vond die opdracht met de helikopter knap. Dat was echt zot.»

HUMO Zijn er in Mexico vriendschappen voor het leven gesmeed?

Eugénie «Ik denk het wel.»

Viviane «Mijn man en Baha kwamen heel goed overeen.»

Miet «En Baha en Lloyd ook.»

Fien «Al op onze vlucht naar Mexico klikte het meteen tussen Jasper en mij.»

Jasper «Nu mogen de kandidaten even geen contact hebben met elkaar, en ik denk dat het lastig is. Na zo’n ervaring val je snel in een zwart gat.»

HUMO Wie samenwoont met een kandidaat, merkt dat wellicht het best?

Miet «Baha ging er supergoed mee om. Ik vroeg hem voortdurend: ‘En wat heb je daar in Mexico nog allemaal gedaan?’ Maar hij wilde er niet te veel over kwijt: ‘Ik moet het nu eerst even achter mij laten.’»

undefined

null Beeld

''Toen we nog onherken­baar in dat dierenpak zaten, ging Steve meteen bij mij staan. 'Ik had u herkend aan uw nekske. (lacht)'' Viviane

HUMO Zijn jullie zelf fanatieke mollenjagers? Zitten jullie met een notitieboekje op schoot te kijken? Volgen jullie mollenforums?

Fien (denkt na) «Voor ons begint het spel nu pas, hè. Omdat we op bezoek zijn gegaan in Mexico, weten wij al lang wie in de eerste vijf afleveringen naar huis moest. Toen ik de voorbije weken met vrienden naar ‘De mol’ keek, letten ze allemaal op Jeffrey. Ik wist dat Jeffrey er al uit lag, maar ik mocht natuurlijk niets zeggen.»

Jasper «Jeffrey heeft zichzelf eruit gespeeld. Hij was één van de weinigen van wie ik dacht: ‘Die gaat de hele tijd zijn principes volgen.’ Een heel eerlijke mens.

»Ik volg ‘De mol’ al een paar jaar, en ik heb altijd op de verkeerde mensen gegokt (lacht). Ik kijk zeer graag, maar nu zoek ik niet meer. Ik ben er echt niet goed in.»

Eugénie «Daarom wilde ik mij niet moeien in Mexico. Ik zit er ook altijd naast (lacht).»

HUMO Volgens de laatste poll van Het Nieuwsblad, toch een eminente bron, was Pieter met 7 procent het minst verdacht en Lloyd met 22 procent het meest. Op de hielen gevolgd door Steve, met 21 procent.

(Algemene hilariteit)

Fien «Dat laatste zegt alles, hè.»

HUMO Zijn er momenten geweest, na een domme fout of een opvallend manoeuvre, dat jullie ineens je partner of familielid verdachten? In een proef bleek Baha plots bang van kippen.

Miet (afwimpelend) «Dat vond ik niet verdacht. Baha is niet zo’n fan van dieren. Ik vond het véél vreemder toen hij in de luchthaven dat kistje met nul euro pakte. Zelfopoffering voor de groep is zeer atypisch voor Baha (lacht). Zo riskant! Daar moet wel één of andere tactiek achter hebben gezeten.»

HUMO Baha is financial recruiter. Hij kent dus iets van geld.

Miet «Néé. Hij werft mensen aan die met financiën bezig zijn, chief financial officers en zo, dat is iets helemaal anders. Zelf heeft hij niet zoveel kaas gegeten van geld, hoor.»

HUMO In de aflevering van zondag zei je: ‘Baha kan heel goed liegen, denk ik.’ Denk je het, of wéét je het?

Miet «Tegen mij liegt hij niet vaak, ik denk dat hij daar weinig reden toe heeft. Maar in een spel liegt hij wél. Een gezelschapsspel speelt hij nooit voor het plezier, maar altijd om te winnen. Dan durft hij vals te spelen, ja. Het zou me niet verbazen mocht hij dat in ‘De mol’ ook doen. Al dan niet omdat hij zelf de mol is, of omdat hij zich verdacht wil maken.»

HUMO Hebben jullie in de molboekjes van jullie naasten gelezen?

Eugénie «Ik heb er ter plekke eens in gekeken, ja. ’t Was moeilijk leesbaar (lacht).»

Viviane «Het handschrift van mijn man is ooit verkozen tot het slechtste van Vlaanderen! Daar kun je niets van lezen. Zijn molboekje was precies een doktersschriftje voor een blinde apotheker.»

HUMO Op een filmpje achter de schermen is te zien dat Lloyd twee blokfluiten bij zich had. Wel raar om dat mee te nemen naar Mexico.

Eugénie «Hij doet nu eenmaal graag simpel (lacht). Thuis heeft hij die ook vaak bij zich.»


Badsloefjes met beertje

HUMO Het valt op dat de kandidaten heel weinig geld verdienen. Ligt dat aan de moeilijkheid van de proeven? Aan het tactische spel van de deelnemers? Of doen ze wel keihard hun best, maar is de mol hun telkens te slim af?

Fien «Op tv worden de proeven weliswaar in 10 seconden uitgelegd, maar de deelnemers snappen het spel wel altijd heel goed, hoor. Ik denk dat het een combinatie van dingen is: de opdrachten zijn zo gemaakt dat ze kunnen mislukken, er is iemand die ze wil dóén mislukken en de rest wil ze niet te opvallend doen lukken.

»Het lijkt me ook een groep die soms eerst doet en dan denkt. Als ze elkaar in groepjes moeten verdelen, is het altijd op gevoel. ‘Wie heeft er goesting? Oké, doe maar.’ (lacht) En zo gebeurt het dat de zwaarste fysieke proeven worden uitgevoerd door de kandidaten met de slechtste conditie. Het levert natuurlijk wel goeie televisie op (lacht).»

Viviane «Steve had zó graag in die helikopter gezeten. Maar hij wilde vriendelijk zijn en liet de vrouwen gaan.»

Jasper «Terwijl hij nu de hele proef met zijn bunsenbrander zat te prutsen (algemeen gelach).»

HUMO Heeft iemand van de kandidaten een verleden in het amateurtoneel?

Fien «Joke heeft tot haar 18de toneel gespeeld, ja. Dat was bij ons in het gezin de verplichting. Thuis spraken we West-Vlaams, maar we moesten vanaf ons 6de wel op dictie gaan, zodat we ook normaal Nederlands konden praten (lachje). Daar hoorde toneel bij.»

HUMO Hebben ze souvenirs meegenomen uit Mexico? Voorwerpen die hen aan proeven herinneren, bijvoorbeeld?

Miet «Baha heeft het masker van de worstelproef mee naar huis gebracht (glimlacht).»

Viviane «Steve een paar badsloefkes uit het hotel.»

Jasper «Die met dat beertje erop! Die had ik ook mee (lacht).»

HUMO Voor een nieuw realityprogramma rekruteerde VTM onlangs bij kandidaten die eerder in ‘Hotel Römantiek’ hebben gezeten. Zien we jullie naasten binnenkort in andere programma’s opduiken?

Fien «Joke is iemand die altijd grenzen opzoekt. Ze is in Noorwegen op survivaltocht geweest, daarna deed ze mee aan ‘De mol’. Wat is het volgende? Je bent dwars door al je grenzen heen gegaan en je hebt ontdekt dat dat leuk is. En dat wil je opnieuw opzoeken. Maar zal het de volgende keer ook lukken?»

Viviane «Mijn man heeft een groot ego. Die wil echt aan alles meedoen.»

Fien «Volgend jaar ‘Temptation Island’! (algemene hilariteit)»

Viviane (ernstig) «Nee, hij wil graag meedoen aan dat ding met die barbecues. ‘Grillmasters’, ja.»

Fien «‘Temptation Island’ is beter, hoor.»

Viviane «Hij mag niet van mij! (lacht) Steve en ik hebben al aan veel wedstrijden deelgenomen. We hebben bij Colruyt ooit twee wijnreizen gewonnen. Met ‘De Canvascrack’ hebben we online meegedaan, én gewonnen. Steve moet alles geprobeerd hebben.»

HUMO Je hoort ex-kandidaten weleens zeggen dat hun deelname aan ‘De mol’ hun leven heeft veranderd. Hebben jullie daar al tekenen van bespeurd?

Jasper «Volgens mij wordt het voor de kandidaten moeilijk om nog iets te doen dat dat nog overtreft. Maar ik denk niet dat Pieter een andere mens is geworden. Ik wil het niet minimaliseren, maar hij gaat nu niet plots zijn kap over de haag gooien of met een helikopter leren vliegen, omdat hij één keer een bergflank is afgedaald (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234