null Beeld

Peter live: Robbie Williams

Wie o wie komt op 18 december naar 'Peter Live': Lily Allen of Robbie Williams? Robbie Williams, that's who! Het was ook een beetje te verwachten dat hij de mysterieuze gast zou zijn waarover Peter Van de Veire nu al weken loopt te toeteren, want sinds de release van zijn nieuwe plaat 'Reality Killed the Video Star' timmert het voormalige Take That-lid volop aan zijn comeback.

Redactie

Vorige maand liep hij nog langs bij de talkshow van Jonathan Ross (die hem aankondigde met een enthousiast 'Dames en heren, Wobbie Williams!') en onlangs was hij te gast op de Australische radio. Daar vroeg hij live op antenne zijn Amerikaanse vriendin Ayda Field ten huwelijk. Helaas voor Ayda deed Robbies woordvoerder het aanzoek daarna meteen af als grap. Kan best, maar zijn moeder Janet was er dan toch mooi ingetrapt: toen de BBC-radio haar opbelde, was ze al druk aan het shoppen voor de trouwpartij.

Robbie Williams «Mijn ma zag het volledig zitten, ja - die wil gewoon kleinkinderen, hoe vlugger hoe liever. Toen de BBC haar belde, was ze net een nieuwe hoed aan het uitzoeken voor het huwelijksfeest. Die zal ze nog even in de kast moeten laten, want ik ben momenteel niet verloofd. Ooit wil ik wel trouwen, maar nu nog niet.»

- Wat voor vrouw is Ayda?

Williams «Mijn misses houdt me met beide voeten op de grond. Tot ik haar een paar jaar geleden ontmoette, was ik er rotsvast van overtuigd dat ik eeuwig vrijgezel zou blijven. Maar dankzij haar denk ik nu helemaal anders over dingen als liefde, trouwen en kinderen krijgen.»

- Ben je van plan die kinderen groot te brengen in Los Angeles, nu al enkele jaren je nieuwe thuisstad?

Williams «Even heeft het ernaar uitgezien dat het in Engeland zou gebeuren. Na zeven jaar Los Angeles kreeg ik vorig jaar opeens erge heimwee naar Engeland. Ik miste de mensen en het gevoel voor humor. Ik toonde de misses beelden van Stoke-on-Trent op Google Earth en ze stond ervan versteld hoe idyllisch het er uitzag. Dus kochten we een huis in Engeland en verhuisden we. Maar de koude winter bleek een totaal nieuwe ervaring voor Ayda - ze is geboren en getogen in Californië. Stilaan begon het ons allebei te dagen: doe ons toch maar de Californische zon in plaats van dat deprimerende Europese weertje.»

- In Engeland word je bovendien constant op de hielen gezeten door een bijzonder volhardende roddelpers.

Williams «De Britse pers heeft het op me gemunt, ja. Al jaren hopen ze stilletjes dat ik op mijn bek ga. En er valt niet aan ze te ontsnappen: zelfs verkassen naar Amerika heeft hun interesse in mijn privé-leven niet getemperd.

»Er was een tijd dat ik alle tabloids las: The Sun, The Mirror, The Mail,... Ik ben ermee moeten stoppen, omdat ik zo van streek raakte door wat ze schreven. Sindsdien heb ik andere hobby's: ufo's en aliens bestuderen, bijvoorbeeld.»

- Dat geloof in buitenaards leven moet je toch eens uitleggen.

Williams «Ik denk dat het met mijn moeder te maken heeft: die legde vroeger tarotkaarten en ze kon ook handlezen. Ze had thuis een boekenkast vol turven over hekserij, elfen, demonen en andere mysterieuze verschijnselen. Als kind was ik daar doodsbang voor - ik praatte liever niet met haar over geesten of spoken. Maar tegenwoordig interesseert het me mateloos. Ik wíl erin geloven.»

- Hoe verklaar je dan dat die buitenaardse wezens zich nooit duidelijk tonen aan de mensen? Waarom zeggen ze niet gewoon eens manmoedig: 'Joehoe, hier zijn we'?

Williams «Als mensen hen zien, is dat altijd een ongelukje, denk ik: ze zijn constant in de buurt, maar we zien ze niet. We merken ze alleen op als ze per ongeluk hun dekmantel laten vallen.

»Ik heb zelf al drie keer een ufo gezien. De eerste keer was ik nog een kind. De tweede keer woonde ik al in Amerika: ik lag 's nachts op een zetel aan mijn zwembad toen zo'n 100 meter boven mijn hoofd een vierkant ding stilletjes voorbijvloog. Plots zoefde het pijlsnel weg. De derde keer was veruit de vreemdste: ik had mijn song 'Arizona' opstaan, waarin ik - toeval of niet - zing over aliens, toen ik van op mijn balkon plots een grote bol goudgeel licht zag verschijnen. Eerst dacht ik nog dat het Mars of Venus was, maar toen de muziek verstomde, verdween het licht. Zodra ik het nummer weer opzette, verscheen de lichtbol weer. Tot vier keer toe gebeurde dat - helemaal geschift. Ik weet wel dat de mensen denken: 'Ach, die vent heeft een drugsverleden, en hij zat vorig jaar nog in een afkickkliniek. Die is gewoon geschift!' Ik kan ze geen ongelijk geven, maar ik weet wat ik gezien heb.»

- Nog even terug naar de realiteit: één van je eerste tv-optredens sinds je comeback deed je in het programma 'X Factor'. Je kwam nogal zweterig en ongemakkelijk over, waarop journalisten meteen gingen speculeren dat je je oude drugs- en drankgewoontes weer opgenomen had.

Williams «Het had niks met drugs of drank te maken; ik had gewoon last van zenuwen. Op weg naar het podium was ik vast komen te zitten achter een deur die niet openwilde - ik heb me er echt door moeten wurmen om nog op tijd bij de microfoon te geraken. Daardoor was ik retenerveus.

»Ook al lijk ik de zelfverzekerdheid zelve, ik heb altijd al plankenkoorts gehad. En het wordt erger met de jaren. Doorgaans verdwijnen de zenuwen zodra ik begin te zingen. Maar tijdens mijn laatste tournee bleven ze op sommige avonden het hele optreden lang hangen. Je weet gewoon nooit op voorhand wat het die avond zal worden en dat maakt me angstig - net een spelletje Russische roulette.»

- En hoe zit het nu met die reünie van Take That?

Williams «We hebben pas sinds een jaar weer contact met mekaar. Toen hebben we voorzichtig een keertje afgesproken in Los Angeles. Ik was erg zenuwachtig - het is vier tegen één, weet je wel. Bovendien had ik destijds een paar stoute uitspraken over ze gedaan in de pers. Maar het klikte meteen. Het voelde alsof er een enorme last van mijn schouders gleed. Ik heb nu mijn oude vrienden terug en dat vind ik geweldig.

»En ja, ik ben zeker vragende partij om iets samen te doen, want ik ben een grote fan van Take That. Ik weet alleen nog niet goed wat het zal worden. Groots en spectaculair, dat sowieso. De rest zien we wel.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234