null Beeld

Peter Van de Veire gaat vreemd: 'Ze gunden me het uitstapje'

Net wanneer je denkt: zo kan-ie wel weer even met die Verhulst en die Cooke, doen ze er bij VIER nog een schepje bovenop. In het groots opgezette ‘De battle’, een coproductie met RTL, moet het populaire variétéduo zich in allerlei malle proeven zien te onderscheiden van het Nederlandse tweespan Katja Schuurman-Najib Amhali. Eén en ander wordt, toch enigszins verrassend, gepresenteerd door Peter Van de Veire.

Noud Jansen

Peter Van de Veire «Net nadat ik eind vorig jaar ‘De slimste mens’ had gewonnen, kreeg ik een telefoontje van een SBS-secretaresse: ‘De bazen willen eens met je praten.’ Ik had wel oren naar het voorstel, maar ik was ervan overtuigd dat de VRT nee zou zeggen: ik heb nu eenmaal een exclusiviteitscontract. Maar tot mijn verbazing zagen ze er geen graten in, omdat ik altijd loyaal ben geweest tegenover hen, en omdat ze dit soort programma’s tot nader order zelf niet meer maken. Ze gunden me het uitstapje.»

HUMO Het parcours mag er dan ook zijn: ‘De battle’ wordt opgenomen in het Studio 100 pop-uptheater, de grootste studio van het land.

Van de Veire «Tot hiertoe had ik ook nog nooit in mijn leven rijdende tribunes meegemaakt. Mijn God, ik heb als een kind op kerstavond staan toekijken toen ze begonnen te rijden met publiek en al erin.»

HUMO Hiervoor ben jij geboren, Peter.

Van de Veire «Men zegt dat, ja. En inderdaad: als iemand me een contract aanbiedt waarin staat dat ik dit soort shows mag blijven doen tot mijn 80ste, ik zou blind tekenen.»

HUMO Blijft het feit dat Gert Verhulst en James Cooke de laatste tijd wel érg vaak van stal worden gehaald.

Van de Veire (lacht) «Je gaat ze nog nooit op deze manier gezien hebben: worstelend met zichzelf. Gert, die zo mogelijk nog houteriger is dan zijn zoon Viktor, heeft meegedaan in een Ierse danschoreografie. Dat heeft hij met een kapotte knie moeten bekopen – hij moest tijdens de opnameperiode worden geopereerd. En voor een andere aflevering moest-ie zich in een paar maanden tijd de fijne kneepjes van cardistry zien eigen te maken, een rist visuele trucs met kaarten waarvoor je normaal gezien jaren nodig hebt. Tijdens de show zie je een close-up van een schuddende en zwetende Gert Verhulst, waarbij ik enkel kon denken: zo moet het eruit hebben gezien toen hij voor het eerst zijn hand in Samson stak.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234