null Beeld

Playing for Keeps

Geloof het of niet, maar zelfs na dúízenden films (waaronder álle vehikels van Michael Bay!) stappen wij de bioscoopzaal nog steeds in zoals wij een nieuwe liefdesrelatie instappen: met wijdopen geest, zo vrolijk als een vlinder, klaar om ons helemaal te geven.

Redactie

En als het dan toch niks wordt? Ander en beter! Niets had ons evenwel kunnen voorbereiden op de verschrikkelijke geestelijke geseling die ‘Playing For Keeps’ heet - ziehier een werkelijk miserabele, schaamteloos sentimentele romcom die ons, ondanks de fonkelende A-list-namen in de cast, heel even alle geloof in Vrouwe Cinema deed verliezen. Gerard Butler, met vuistdik Schots accent, vertolkt een aan lager wal geraakte ex-voetbalvedette van Liverpool en AC Milan die zich na een leven vol drank en overspel probeert te verzoenen met zijn zoontje en met zijn ex-vrouw (Jessica Biel), die – the plot thickens! - zelf op het punt staat in het huwelijk te treden met een stomvervelende pokkenvent (de geheel uit Tupperware opgetrokken acteur James Tupper). Om de zaken nog wat kleffer te maken, zadelen de scenaristen onze gepijnigde held op met een loodzwaar dilemma: zal hij kiezen voor die nieuwe, vetbetaalde job als voetbalpresentator op de sportzender ESPN, of zal hij zijn leven beteren en een goede vader proberen te zijn? Wat denkt ú? Blake Edwards ('The Pink Panther') had hier in zijn hoogdagen wellicht een aanstekelijke komedie over de eeuwige strijd tussen de seksen van kunnen maken, maar regisseur Gabriele Muccino, hij die de carrière van Will Smith ei zo na ten grave droeg (‘The Pursuit of Happyness’, ‘Seven Pounds’), mist de juiste komische timing en bakt er niets van. En toch verdient ‘Playing For Keeps’ een piepkleine vermelding in de geschiedenisboeken: de film markeert namelijk de even verbijsterende als pijnlijke afgang van een groot aantal sterren die nog niet zo lang geleden aan de top van het hoogste firmament schitterden: Dennis Quaid bijvoorbeeld, die zijn tijd nu echt wel heeft gehad; Uma Thurman, die sinds ‘Kill Bill’ geen enkele rol van belang meer heeft gespeeld en zich hier tevreden moet stellen met een tweetal scènes waarin ze in goedkope zwarte lingerie op het bed van Gerard Butler mag gaan liggen; en Catherine Zeta-Jones, die haar opwachting maakt als een liederlijke MILF die Butler vanaf de zijlijn van het voetbalveld of vanuit haar peperdure SUV voortdurend wellustige blikken toewerpt – it’s a sad, sad planet. Die ene ster hierboven is overigens voor Butler, die er niettegenstaande het inferieure script dapper het beste van probeert te maken. Alleen geschikt voor desperate housewives die, terwijl ze op hun eentje zelfgemaakte tiramisu naar binnen zitten te smikkelen, dromen van een date met een man als Gerard.


Bekijk hieronder de trailer:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234