null Beeld

Praktische info: 'Waar is mijn wifi?' en andere vragen over Rock Werchter 2016

Waar is de tijd dat wij onze praktische tips voor Rock Werchter konden beperken tot een kernachtig ‘Breng je goed humeur mee’? Voor alle dienstmededelingen: het is langs hier.


De inwendige Herman

Over de weersomstandigheden is bij het ter perse gaan niets bekend, maar in elk geval bepaalt u qua inwendige mens nog steeds helemaal zélf hoe nat u wenst te worden. Drank (en eten) koopt u op het festival met een tussenstop via de bonnenkassa’s, en daar wordt elektronisch betalen met enige klem aangeraden. Ook aan alle merchandise-stands kan u met bank- of kredietkaart (Maestro/Mastercard/Visa) betalen. In het Festivalpark is er verder een mobiel bankkantoor van KBC, en er kan geld afgehaald worden met alle courante bank- en kredietkaarten.


Information overload

Indien u behoefte voelt om zelf een bijdrage te storten, kunt u daarvoor terecht op de wc’s – de festivalorganisatie doet zijn kleine en grote boodschappen elders: op de lichtkranten verschijnt de klok rond praktische informatie, en ook de grote schermen naast de podia dienen tussen twee optredens door als informatiekanaal. U ben oud en groot genoeg om uw informatie zélf bij elkaar te sprokkelen, dankuwel? Op Rock Werchter zijn er – met dank aan Proximus – voldoende gelegenheden om uw gsm of smartphone op te laden. Alle mobiele operatoren zorgen tijdens het festival overigens voor een tijdelijke versterking van hun capaciteit; u zou dus in principe geen last mogen ondervinden van een overbelast netwerk. (Aarzel niet om – met twee woorden en bij voorkeur alweer ontnuchterd – contact op te nemen met de operator mocht dat tóch het geval zijn.) Rock Werchter en Coca Cola bieden overigens ook gratis wifi aan op het festivalterrein, en wel aan de picknickbanken en bij de North West Walls.


Verloren en gevonden

Lichtkranten worden níét ingezet om verloren voorwerpen – kwijtgespeeld tijdens het moshen of gebeurlijke vlagen van verstandsverbijstering – op te sporen. Op het festivalterrein worden alle gevonden voorwerpen verzameld aan de infostand. Erbuiten kan u naar de politiepost recht tegenover de hoofdingang. Wat u niet tijdens het festival zelf ophaalt, zal naar het gemeentehuis van Rotselaar gebracht worden. Vanaf donderdag 7 juli kan u daarvoor terecht bij de dienst Bevolking: ze nemen op als u +32 (0)16 61 63 11 belt, of anders gaat het via verlorenvoorwerpen@rotselaar.be.


Blije oren

Dat u behalve uw hoofd, uw waardigheid en uw shit niet ook nog eens uw gehoor verliest: daar wordt alles aan gedaan. Rock Werchter is al jaren pro realistische regelgeving omtrent het maximum toegelaten geluidsniveau. De wettelijke normen, algemeen geldend sinds 1 januari 2013, worden in Werchter al sinds 2011 toegepast. De maximale geluidsdrempel is vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over zestig minuten, gemeten aan de mengtafel. Deze normen worden strikt gerespecteerd. En dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen spat niet enkel van een aanvaardbaar niveau, maar ook van prima kwaliteit.

Ook worden al vele jaren gratis oordopjes uitgedeeld aan de infostanden. Oordoppen mét muziekfilter worden verkocht aan de stand van ’t Oorhuis. (Festivalpizza’s in stukjes snijden, oprollen en in je oren frommelen wordt afgeraden.) Bloemkooloren die aan rust toe zijn, vinden voldoende kalme plekjes op het festivalterrein.


Ik word niet goed

Andere aanslagen op uw gezondheid kunt u overigens zelf pareren door een bezoekje aan de EHBO-stands op de weide – de hulpposten van het Rode Kruis staan overal duidelijk aangeduid. Bovendien houdt ook het Leuvense MUG-team permanentie.


North West Walls

Behalve uw oren mogen ook uw ogen af en toe op vakantie, en op Rock Werchter kan dat sinds 2014 ter hoogte van de North West Walls, het kunstproject dat – ook als iedereen al lang naar huis is en de podia afgebroken – een blijvende stempel drukt op het landschap. Een permanente installatie, maar ook weer niet: de North West Walls zien er elk jaar anders uit. Voor dit jaar zocht curator Arne Quinze zes hogelijk gereputeerde en rotgetalenteerde street artists aan: Bezt Etam uit Polen, Alexandre Orion uit Brazilië, Low Bros en Case Ma’Claim uit Duitsland, Deih uit Spanje en Nosego uit de VS.


At your service: de infostand

U heeft nóg een lijstje met onbeantwoorde vragen? De medewerkers van de Rock Werchterse infostanden – te vinden in het Festivalpark, aan Werchter Brug en op The Hive – hebben dure eden afgelegd om u te allen tijde met raad en daad bij te staan. Ze zullen evenwel van krommenaas gebaren als u hen lastigvalt met (aan de toog nochtans wél bijzonder succesvolle) vragen als: ‘Als de vlieg geen vleugels had, zouden we het dan een wandel noemen?’, ‘Waarom ruiken mijn voeten en loopt mijn neus?’ of ‘Waarom heeft Tarzan eigenlijk geen baard?’

That is all.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234