null Beeld

Project X

Bericht aan alle ouders: belet in hemelsnaam dat uw kinderen gaan kijken naar ‘Project X’, één van de meest foute, verwerpelijke, verdorven, onstichtelijke, moreel verderfelijke films sinds Divinezijn tanden met veel smaak in een échte hondendrol zette in John Waters’ grensverleggende shockklassieker ‘Pink Flamingos’.

Sluit ze desnoods op! Het risico op copycatgedrag is eenvoudigweg te groot: voor u het goed en wel beseft, maken uw lieverdjes – net als de vier scholieren in de film - van uw afwezigheid gebruik om op vrijdagavond een spetterende fuif te organiseren in het ouderlijke huis, waar (als u echt pech heeft) vervolgens zo’n vijftienduizend man op afkomt – nooit de kracht van Twitter, e-mail, MySpace en Facebook onderschatten.

U zult uw auto in het zwembad terugvinden, uw tuin naar de vaantjes, het huis afgebrand, het dak ingestort, uw lievelingsvaas volgekotst. U zult een dwerg in de oven aantreffen en uw trouwe hond vastgekneveld aan een tros heliumballonnen door het zwerk zien zweven, en u zult de rest van uw leven schadevergoedingen mogen uitbetalen – u weze gewaarschuwd!

Bericht aan alle tieners: trakteer uw ouders op een welgemeende fuck you en storm als een bronstige stier die een fris koebeest in het oog krijgt naar ‘Project X’, één van de grappigste, uitzinnigste en meest anarchistische house party disaster-films sinds John Belushi het zwijn in zichzelf ontketende in ‘Animal House’.

Hoe goed ‘Project X’ wel is, valt af te leiden uit de collectieve verontwaardiging van de Amerikaanse filmcritici (die bende conservatieve pilaarbijters), die zwaar geschokt spraken over ‘zedenbederf’, ‘een film die echt wel de verkeerde boodschap naar onze jeugd uitzendt’ en ‘een prent die het einde van de mensheid inluidt’: right on!

Wij zaten – gebrainwasht als we zijn door al die brave en voorspelbare Amerikaanse komedietjes van de voorbije jaren - aldoor te wachten op het obligate moment waarop Thomas, Costa, Dax en JB – de vier kids die deze epische fuif op touw zetten - tot inkeer komen, naar een microfoon grijpen en zich publiekelijk verontschuldigen voor hun daden.

Maar neen: dit is één van die zeldzame Hollywood-films waarin het berouw uitblijft, waarin de personages vrolijk all the way en nog verder gaan, waarin het verval van de goede zeden onomkeerbaar is (‘Ugly bitches stay home’), en waarin het feestje maar blíjft duren – till the break of daaaaaaaaaaawn!

Het geweldige – het ontroerende, zelfs – is dat onze vrienden hun fuif organiseren om precies de juiste redenen: om eindelijk eens indruk te kunnen maken op de grieten die ze normaal nooit kunnen krijgen.

In de hoop om ook eens zo’n mythisch feestje te beleven, hebben we besloten om ons leren sixtiesjasje nog eens uit de kastkoffer te vissen en naar de ongetwijfeld machtige Mixilicious-fuif in Landegem te trekken - till the break of daaaaaaaaaaaaaawn!

Bekijk de trailer:

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234