null Beeld

Pukkelpop 2010 Revisited

Zoals een milicien op het einde van zijn dienstplicht, hangen wij ons elk jaar aan het begin van de zomer een lintmeter aan onze kepie, waar we elke morgen een dag van mogen afknippen: nog 7 centimeter scheiden ons van Pukkelpop, het immer stralende hoogtepunt van de festivalzomer.

Nicolas Quaghebeur

Canvas zet de laatste rechte lijn in met 'Pukkelpop 2010 Revisited', een herhaling van hun verslag van de vorige editie, gepresenteerd door Luc Janssen en Tomas De Soete. De bacchanalen in de Studio Brussel-stand indachtig, vroegen wij ons af wat die laatste zich daar nog van herinnert.

Tomas De Soete «We mochten heel veel livemuziek tonen. Dat is natuurlijk altijd meegenomen als je een verslag maakt van een festival, maar 't is lang niet overal even evident als op Pukkelpop. Ook artiesten strikken voor een babbel ging vlot: we hebben ons verlanglijstje bijna onverkort kunnen afwerken.»

HUMO Hoe hebben jij en Luc de koek verdeeld?

De Soete «Vooral in functie van het praktische, eigenlijk. Luc deed ook nog podiumpresentatie, daar moesten we rekening mee houden, en 't is een feit dat je die artiesten te spreken krijgt als het hen uitkomt, niet omgekeerd.

»Ik heb bijvoorbeeld Eels mogen doen. Geweldige artiest, die E, maar ook een beetje een dubbel gevoel, want je weet nooit welke muts hij zal ophebben. Maar hij zat midden in 'een ongekend vrolijke flow': dat heeft hij letterlijk zo gezegd toen ik hem voorzichtig vroeg of het kon zijn dat hij, heel misschien, een klein beetje gelukkig was.»

HUMO Zijn optreden die dag loog er niet om. Komt er ook dit jaar een verslag?

De Soete «Ja, maar dan wel zonder mij: er werd gekozen voor een jongen-meisjeformule, net als op Werchter dit jaar. Luc doet sowieso mee, en aangezien het voor mij kort dag was om een seks change te ondergaan, heb ik moeten passen.»

HUMO Maar je gaat toch wel naar Pukkelpop?

De Soete «Ik presenteer net als vroeger in de Club. Als ik eerlijk mag zijn, vind ik dat nog net iets plezieriger. Het is wel werk, maar ik heb daarnaast de tijd om heen en weer te rennen en overal iets mee te pikken. Ik moet eigenlijk gewoon elk uur terug zijn om iets in de microfoon te roepen.
»Al blijf ik vaak gewoon hangen, want de Club is veruit mijn favoriete podium: je krijgt er de kans om geweldige groepen te ontdekken die nog niet zijn doorgebroken. Ik heb er bijvoorbeeld !!! gezien toen nog niemand wist hoe je hun naam moest uitspreken (Chk Chk Chk, red.), net als Darwin Deez, McClusky...»

HUMO (na een potje pingpong met groepsnamen) Iets anders: op 3 september beklim je voor Climbing For Life, dat zich inzet voor astma- en mucopatiënten, samen met andere bekende koppen de Col du Galibier. Hoe staat het met je conditie?

De Soete «Ik durf te stellen dat ik intussen een zekere basisconditie heb. Ik ga binnenkort nog eens naar Frankrijk om een paar hellingen op te rijden, en er zou nog een kilo of drie af moeten, maar ik denk wel dat ik kans maak om zonder medische assistentie de top te bereiken.

»Ik ben er in elk geval enorm op vooruitgegaan: toen ik me voor mijn eerste training liet testen, gaven de grafieken een waar bloedbad van knalrode, naar beneden wijzende pijlen aan.»


Bekijk een filmpje met headliner Queens of the Stone Age op Pukkelpop 2010:


Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234