null Beeld

Pukkelpop 2014: de backstagetapes! Onze man bij Black Lips

Het kotsen, urineren, vuurwerk afsteken en ‘dingen met kippen’ laten Black Lips op het poduim nu al een paar jaar achterwege, ze zijn volwassen geworden meneer, maar zeggen dat de garagerockers uit Atlanta, Georgia er heden helemaal aangepast bijlopen is de waarheid geweld aandoen.

Jürgen Beckers

Zanger-gitarist Cole Alexander ziet er in de backstage uit als een Krishna-gelovige die na een paar uur noeste arbeid uit een smeerput is komen kruipen. Drummer Joe Bradley zou dan weer geenszins opvallen mocht hij hier aan de boterhammenstand terwerkgesteld zijn. Ze blijken overigens al een paar dagen in de buurt te zijn.

'Wij zijn James Brown niet'

Joe Bradley «We logeren in Venlo, net over de grens, waar de hotels gemiddeld driehonderd procent goedkoper blijken te zijn dan hier.»

HUMO Geen handige logistieke softdrugsoplossing dus?

Bradley «’t Is een erg leuk hotel, en er is een coffeeshop iets verderop in de straat, als je dat bedoelt.»

HUMO Wat doe je vandaag nog ter voorbereiding van het concert, behalve interviews geven?

Bradley «Socializen met onze vrienden van back home. Er staan hier vandaag drie acts uit Atlanta, Georgia op de affiche: Black Lips, Janelle Monae en motherfuckin’ Outkast

Cole Alexander «We kennen elkaar niet zo goed, met Janelle hebben we bijvoorbeeld maar ooit één keer samengespeeld, that’s it, maar je gaat wel even goeiedag zeggen. En als het even kan, pik je een stukje van hun optreden mee. Zo gaat dat: hoe verder weg van huis, hoe harder je elkaar steunt.»

HUMO Wat doe je na een concert?

Alexander Wat iedereen doet na een concert: drinken.»

HUMO Is er een debriefing?

Alexander «Er wordt wel eens een algemene mening geventileerd, genre: ‘Prima show’, of ‘That sucked!’, maar een verregaande analyse proberen we achterwege te laten. En iemand die op het podium in de fout is gegaan, weet best wel dat hij in de fout is gegaan, zonder dat de rest hem daar achteraf nog eens op gaat wijzen. Wij zijn James Brown niet, die zijn muzikanten boetes gaf óp het podium. James Brown, nog iemand van Georgia overigens.»

HUMO Ooit ontmoet?

Alexander «Helaas. We hebben wel eens in Augusta gespeeld, waar hij gewoond heeft, en daar heeft iedereen wel een James Brown-verhaal. Waar wij hebben gespeeld zou hij bijvoorbeeld ooit voor de deur gestopt zijn in een Rolls Royce. Hij stapte uit, liet de motor gewoon draaien – en dit is in een buurt waar je auto gestolen wordt, ook al heb je vijf alarmensystemen – liep naar binnen, bestelde een light biertje en liep gewoon weer naar buiten zonder te betalen. En weg was hij. James Brown didn’t think about it, he just did it, man.»

Bradley «Een week later lezen we in de krant dat zijn capeman, de man die tijdens concerten de cape rond zijn schouders drapeerde, gearresteerd is voor de verkoop en distributie van crack. Weinig normale mensen in de entourage van James Brown.»

Alexander Het is je verdomde plicht om de groten te gaan zien zolang ze nog leven, man. We hebben Bo Diddley gezien vlak voor zijn dood: wat een geweldig concert! Ik moet er wel bijzeggen dat niet iedereen er zo over dacht. Hij haalde een soort elektrische synth-viool boven waarop hij begon te spelen. De meeste mensen vonden het maar niks, maar ik kon er niet genoeg van krijgen.»

Bradley «Wie was het die zei: ‘Bo Diddley zou nóg beter geweest zijn mocht hij ooit in een andere toonaard dan E gespeeld hebben?»

HUMO Een zot!

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234