null Beeld

Pukkelpop 2016: dit was de openingsavond (telex)

Het Arcadië dat Pukkelpop heet werd woensdagavond academisch geopend: de Castello en de Boiler Room waren alpenweides vol euforische lichamen. Onze Man, nochtans niet huppelend geboren, feestte mee.

Jeroen Maris

Manoeuvres, zo heette het eerste beleg op uw boterham in de Castello. Als u tenminste niet nog in een teneerdrukkend kantoorlandschap de minuten aan het wegsuffen was, of aan het argumenteren was met tentharingen, of gewoon thuis de ketamine binnen handbereik hield wegens weer-geen-geld voor weer-geen-festival. *** In dat geval toch iets van troost: Manoeuvres was niet de geheimtip voor hippe Rihannahaters. *** Manoeuvres was namelijk gewoon wat het was: een project van Sean Dhondt. *** ‘Een project van Sean Dhondt’: voor VTM-netmanagers traditioneel het sein om een eerste hartaanval te krijgen. *** Sean om te zien had een keurig colbertje aan, een band mee, en songs die charmeerden maar niet imponeerden. *** Mooi: weten die ook eens hoe dat voelt. *** Een benauwend gordijntje van smog – melancholie, in de volksmond – en een stem die zo hoog klimt dat ze alleen maar diep kan eindigen: bij Faces On TV was het intens wonden likken en littekens tellen. *** Adembenemend als een Dixi-toilet op festivaldag drie, die in het donkerste donker gepaneerde liedjes van Jasper Maekelberg. Waar gevoelige jongens dansen met uitgeslonste meisjes, daar is Faces On TV het balorkest. *** O, de balzalen van uw jeugd! Ze werden feestelijk gevuld door Johannes Genard en z’n allemaal wel ergens aan een kunstschool afgestudeerde vrienden. *** Yup, School Is Cool stond weer te heersen als een bronstige tsaar. *** U kent het concept intussen: songs in technicolor, mild pathos, en de dronkenschap van nooit-meer-examens. *** Tussendoor toch even in de Boiler Room langsgelopen, want daar stond Ilse Liebens de leukste Ilse Liebens te wezen die je kan verzinnen. *** Was het die van een bepornosnorde Nederlander gekochte weed, of had jij écht een glitterblouse aan, Ilse? *** Wie verlaten, verloren of verweesd is, moet geen pillen pakken. Nee, wie verlaten, verloren of verweesd is, moet naar de driekamerappartementbrede lach op het gezicht van Ilse Liebens kijken wanneer ze iets van Foo Fighters knalt. ***

undefined

null Beeld

Had elke dj de liefde voor muziek van Ilse, ik zou een Boiler Room kid worden. *** In afwachting blijf ik toch vooral een Castellokleuter. Dat kwam me niet slecht uit, want daar trok Admiral Freebee in roekeloos vlinderslag baantjes door z’n backcatalogue. *** Hij kwam z’n oude grappen vertellen – ‘Rags ’n’ Run’ is nog altijd gestileerd als een jongemeisjestraan, ‘Oh Darkness’ blijft opwindend als een uit de bikini voortvluchtige tiet, en ‘Always on the Run’ is tegenwoordig soul, goeie soul – en z’n nieuwe, perfect getimede mopjes maken. *** Het resultaat: een kokende Castello. Wat blijft het toch goed varen op het kompas van de Admiraal. ***

undefined

null Beeld

Tezamen waren School Is Cool en Admiral Freebee de perfecte assist – een lang door de lucht bananende bal die vervolgens enig mooi aan de zwaartekracht begon te lijden, en kranig binnengekopt werd door Magnus. *** U weet het intussen wel: Tom Barman met een kontje CJ Boland, daar kunnen doctoraalscripties over geschreven worden. *** Dat deed ik dan maar, want gelooft u dat een mens ook maar een oog dichtdoet op de Pukkelpopcamping? *** Kudo’s, trouwens, voor dat klaarkomgeluidje, buurman. Uitermate geschikt voor een Lost Frequencies-remix. *** Kusjes uit Kiewit!

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234