null Beeld

Quiz: Blokken For Life

’t Is Music For Life deze week, en naar goeie gewoonte doen ze ook bij ‘Blokken’ een duit in het zakje middels een ‘Blokken for Life’-week, met niets dan bekende smikkels die elkaar voor het goede doel bekampen.

Noud Jansen

Dit jaar zijn het Bens collega-quizmasters die met de blokken mogen spelen, te beginnen met Evy Gruyaert, quizmeesteres van ‘Weet ik veel’, en Koen Wauters, voormalige presentator van ‘Waagstuk’, ‘Alles moet weg’ en ‘De juiste prijs’. Hoe de opnames verlopen zijn, wilden we van die laatste weten.

Koen Wauters «Man man man, het was een ramp! En het ergste was nog dat de vragen bijna allemaal spotgemakkelijk waren. Ah ja, we speelden voor het goede doel, dus ze gingen er niet plots ‘De Canvascrack’ van maken. Maar ik was totáál niet bij de les: ik sloeg alles door mekaar, en ik ging dan ook nog eens compleet de mist in bij het spelen met de blokken. En dan te bedenken dat ik mezelf vorig jaar, na een faliekant afgelopen passage in ‘De 12de man’ met Karl Vannieuwkerke, plechtig had voorgenomen om nooit van m’n leven nog aan een quiz mee te doen. Maar mijn sympathie voor Ben, en mijn respect voor het feit dat ‘Blokken’ nu al zo ongelooflijk lang loopt, was toch dwingender dan dat voornemen.»

HUMO Met excuses dat ik je er nog eens aan herinner: acht jaar geleden heb jij een poging ondernomen om de hegemonie van ‘Blokken’ te doorbreken met de quiz ‘1&70’. Je maakte er toen reclame voor met de vraag: ‘Ben je niet wat oud om met de blokken te spelen?’

Wauters «Haha, ja, da’s juist. Ik had die vraag niet zelf verzonnen hoor, maar nu ik ’m zo terughoor: toch goed gevonden.»

HUMO Het heeft niet mogen baten.

Wauters «’t Is te zeggen: zowel ikzelf als de mensen bij VTM beseften wel dat je de strijd tegen ‘Blokken’ niet wint met zo’n programma. Wij hoopten in die vooravond gewoon 3 à 4 procent van Bens kijkers te kunnen afsnoepen: commercieel gezien zou dat voor VTM een hele stap in de goeie richting zijn geweest. Maar ik meen me te herinneren dat dat niet gelukt is, want ‘1&70’ was nu ook niet echt een hoogvlieger. En nogmaals: ik vind ‘Blokken’ een uitstekend programma, en Ben doet dat voortreffelijk.»

HUMO Iets heel anders nog: onlangs deed ik een kort interview met de Britse band Is Tropical, die voor een programma op Acht de Belgische muziekscene hadden verkend. Ze waren ongelooflijk in hun nopjes dat ze met de grote Vlaamse ster Koen Wauters pinten waren gaan pakken.

Wauters «Zjust, da’s waar ook. Ja, we zijn met Clouseau toen ergens in West-Vlaanderen gaan optreden, en achteraf zijn we nog met die mannen op de lappen gegaan. Een heel toffe bende, al wisten ze totaal niet wie wij waren of wat voor soort muziek we maakten.»

HUMO Je vertelde hun een anekdote die ik nog nooit gehoord had, over een iets te enthousiaste fan: in het kader van het goede doel mag je die hier nog weleens herhalen.

Wauters «Ah ja, dat was een anekdote uit de tijd dat we, als we bij een concertzaal aankwamen, alvast uitkeken naar een route waarlangs we zouden kunnen ontsnappen, om aan de hordes hysterische meisjes te ontkomen. In Nederland zijn we een keer aan de zijkant van een hal naar buiten gegaan omdat er daar maar een paar meisjes stonden – om de hoek stonden er vijfhonderd te wachten. Probleem: er was één enorm groot en zwaar meisje bij – ik kon er vermoedelijk vier keer in – dat me ineens vastgrabbelde zoals niemand me ooit vastgegrabbeld had. Ze wou me niet meer loslaten, en ondertussen riep haar vriendin naar de honderden meisjes die daar stonden te wachten: ‘Sandra heeft hem! Sandra heeft hem!’ Toch nog kunnen ontkomen gelukkig, maar het was op het nippertje.»

HUMO Bedankt!

Wauters «Graag gedaan. ’t Is voor het goede doel, hè.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234