null Beeld

Quiz: Twee tot de zesde macht

Vanavond kunt u op Eén de finale van ‘Twee tot de zesde macht’, het olijke quizje met Bart De Pauw, bekijken. Zoals de traditie dat wil, zijn gewone stervelingen niet toegelaten, maar nemen de Bekende Vlamingen uit ‘de zesde macht’ het tegen elkaar op.

De winnaar krijgt aan het eind het bedrag dat de BV’s in de loop van het seizoen hebben verzameld, maar moet dat wel meteen doorsluizen naar een goed doel. Bookies wijzen alvast testosteronbom Tom Waes aan als triomfator. Wij zetten ons geld in op Maaike Cafmeyer: onder die charmante glimlach en schijnbaar onschuldige reeënogen gaat volgens ons een competitiebeest schuil. Maar waarom vragen we het haar niet gewoon zelf?

Maaike Cafmeyer «Ik zit inderdaad vaak te lachen tijdens de opnames, maar stiekem wil ik die quiz keihard winnen. Blijkbaar kan ik dat vrij goed verstoppen. Bijna niemand herinnert zich ook dat ik de twee vorige keren in de finale heb gestaan. De laatste editie heb ik zelfs gewonnen! Vind ik wel goed zo: laat iedereen maar lekker denken dat ik niet meespeel voor de overwinning.»

HUMO De klassieke underdogpositie.

Cafmeyer «Ja, daar voel ik me in het gewone leven ook het comfortabelst bij. De oorzaak daarvan is vast wel ergens in mijn jeugd te vinden (lacht).»

HUMO Je bent er al bij vanaf het prille begin van de quiz. Heb je in de finale dan geen streepje voor op de nieuwe BV-kandidaten?

Cafmeyer «Misschien zijn Tom (Waes), Jeroen (Meus) en ik wat minder zenuwachtig, ja. Maar dit jaar hadden we alle drie wel veel last van de vermoeidheid. Tom is altijd wel met iets nieuws bezig; Jeroen is de hele wereld aan het veroveren met zijn kookboeken. Ik had voor de opnames vaak ook al een lange opnamedag achter de rug, meestal aan de andere kant van het land. Dan is het niet altijd makkelijk om je ’s avonds op te laden voor zo’n quiz. Dus misschien speelde dat in het voordeel van de andere kandidaten, dat ze wat wat frisser aan de start kwamen.

»En wat de vragen betreft: uiteindelijk wéét je het antwoord of weet je het níét, hè. Dat geldt voor ons alle zes. Vergelijk het met voetbal: je kunt daar oeverloos over blijven discussiëren, zo van ‘Als de bal was binnengegaan, dan...’, maar uiteindelijk wint degene die de meeste goals maakt. Of in ons geval: degene die de meeste vragen kan beanwoorden.»

HUMO Je was de voorbije tijd te zien in ‘Eigen kweek’, ‘Marsman’, ‘Twee tot de zesde macht’, de musical ‘14-18’... En vorige week zagen we je nog passeren als stamgast in ‘Café Corsari’.

Cafmeyer «Ja, het is een heftig jaar geweest. Zeker die musical was behoorlijk intens: de reusachtigheid droop ervan af, hè. Op zich was ik heel blij dat ik deel mocht uitmaken van zo’n uniek, succesvol spektakel. De keerzijde van dat succes was wel dat ik die maanden maar heel weinig thuis kon zijn, bij mijn kinderen. We speelden tien voorstellingen per week, dan blijft er niet veel tijd meer over voor iets anders.

»Volgend jaar ga ik totaal het omgekeerde doen: een kleine theaterbewerking van ‘Oom Wanja’ van Anton Tsjechov. Zo’n musical, dat draait toch vooral om archetypen, terwijl ik mijn personage in ‘Oom Wanja’ echt zelf kan vormgeven. Maar je hoort me niet klagen, hoor: in deze tijden van recessie en algemene malaise ben ik heel blij dat ik zo veel mag werken. Je spreekt dus met een zeer gelukkige vrouw!»

HUMO Als jij gelukkig bent, Maaike, dan zijn wij het ook.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234