null Beeld

Quiz: Twee tot de zesde macht

‘Twee tot de zesde macht,’ vierde seizoen, same old, same old. Of toch bijna. Het vaste BV-team maakt plaats voor gelegenheidsduo’s, geplukt uit een poule van bekende koppen. Goed zo, dan geven wij nu het woord aan Erik Van Looy, die samen met Adil El Arbi zijn opwachting zal maken in de tweede aflevering.

'Erik Van Looy over Adil El Arbi: 'Adil mag er ook bij komen liggen als ik 's ochtends wakker word.'

Erik Van Looy «Ik vind het altijd fijn om in de omgeving van Bart De Pauw te vertoeven, en al helemaal wanneer je dat kunt doen in een prettige, grappige, spannende quiz op zondagavond, waar je nog een kleine dagvergoeding voor krijgt bovendien. Serieus: ‘Twee tot de zesde macht’, ik vind dat Bart dat op een onnavolgbare wijze presenteert. Hij is alles tegelijk, hè? Niet alleen is hij presentator, hij bedenkt ook nog eens mee de vragen, én hij speelt voor jury. In ‘De slimste mens’ heb ik twee juryleden die het komische werk voor mij opknappen, maar Bart doet dat allemaal zelf. Redelijk straf, als je het mij vraagt.»

HUMO Kortom: hij heeft niet lang bij je moeten aandringen?

Van Looy «Nee, ik heb meteen toegezegd. Er zijn niet veel mensen die dit kunnen zeggen, maar Bart wel: als hij morgen het idiote idee krijgt om het telefoonboek te verfilmen, dan nog zal ik er voor hem zijn. Elke minuut in een mensenleven die je bij Bart De Pauw kunt doorbrengen, is wat mij betreft een gewonnen minuut.»

HUMO Toe maar.

Van Looy «Ik ga zelfs meer zeggen: Bart De Pauw is de enige man naast wie ik elke ochtend zou willen wakker worden. Samen met Philippe Geubels dan: met hem kan ik ook altijd goed lachen. Maar Bart is... misschien wel de creatiefste mens die ik ooit heb ontmoet. En geestig en slim bovendien.»

HUMO Adil El Arbi, jouw quizpartner in ‘Twee tot de zesde macht’, vind je die ook geestig en slim?

Van Looy «Jaja, absoluut, Adil mag er ook bij komen liggen als ik ’s ochtends wakker word (lacht). Ik vond ‘Black’ ook een bijzonder straffe film, die niet toevallig internationaal is opgepikt.»

HUMO Over internationaal opgepikte films gesproken: de stortvloed aan grappen die in het voorbije seizoen van ‘De slimste mens’ over ‘The Loft’ gemaakt werden, was je die op den duur niet kotsbeu?

Van Looy «O nee, helemaal niet. Er werden inderdaad veel grappen over gemaakt, maar ik hou er wel van om uitgelachen te worden. Ik zeg de jury dat altijd letterlijk: ‘Kap op mij zo veel als je wil.’ Da’s goed voor het programma, hè, want als de kandidaten zien dat zelfs de quizmaster af en toe wordt uitgelachen, dan gaan ze het ook minder erg vinden wanneer zijzelf een keer het slachtoffer zijn. Nu, het grappige was wel dat de grote orkestreerder van al die grappen, Philippe Geubels, in Humo moest toegeven dat hij ‘The Loft’ niet eens gezien had. Dat hij die moppen maakte, daar heb ik nooit een probleem mee gehad: ik ben zelf nog altijd tevreden over ‘The Loft’, dus ik sta recht in mijn schoenen. Maar dat hij die film niet gezíén heeft, daarover wil ik hem toch nog eens interpelleren.»

HUMO Een andere running joke in ‘De slimste mens’, al jarenlang eigenlijk, is jouw gebit.

Van Looy «Weet je, met mijn tanden is eigenlijk niks mis, dat is me zowel door deskundigen als door niet-deskundigen bevestigd. Waarom maken ze er in ‘De slimste mens’ dan constant moppen over? Ah, juist omdát er niks mis mee is, natuurlijk. Want als dat wel het geval zou zijn, dan zouden ze die moppen niet durven maken. Maar de meeste mensen beseffen dat dus niet, hè, dat het allemaal maar om te lachen is. Het overkomt mij weleens dat ik op straat mensen tegenkom die me zo eens goed bekijken, en dan zeggen: ‘Ja jongen, je moet daar toch echt eens iets aan laten doen.’

»Mensen geloven humor: dat is soms toch wel een probleem.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234