null Beeld

Quiz: We're Going to Ibiza

Hou die kamerbrede glimlach nog even op zak: naast het sterrenstelsels omspannende wit van Cath Luyten stelt-ie toch niks voor. In het nieuwe, dagelijkse spelprogramma ‘We’re Going to Ibiza’ lijken haar enthousiasme en de titel wel voor elkaar geboren.

vvp

HUMO Als kind van de jaren 90 ga ik ervan uit dat die titel gebaseerd is op het Vengaboys-nummer?

Cath Luyten «Welja… Het wordt alleszins onze titeltrack. En geef ons eens ongelijk: wereldwijde garantie voor een feestje! (lacht)»

HUMO Hoe wordt ‘We’re Going to Ibiza’ gespeeld?

Cath Luyten «We laten vijf weken lang verloofde koppels quizzen. Let wel: niet mét elkaar, maar tégen elkaar. In de tweede ronde krijgen ze dan versterking van een selectie uit een vaste poule BV’s – van Tatyana Beloy en Ruth Beeckmans over Tom Waes tot Peter Van de Veire. De man krijgt telkens versterking van twee vrouwen en vice versa. Daarbij kan slechts één van de twee winnen, en dat is misschien een beetje stout want de prijs is niet mis: een vrijgezellenvakantie naar Ibiza mét vijf vrienden, maar zonder je toekomstige.

»Meteen een dubbele incentive om te winnen dus: als je verliest, moet je niet alleen thuisblijven, je stuurt meteen ook je partner wél naar die fijne plek – en dat vlak voor je huwelijk.»

HUMO En hoeveel verlovingen zijn er door het programma al afgesprongen?

Luyten «Voorlopig nog geen (lacht). Toen ik het concept doornam, dacht ik wel: ‘Oei, we gaan toch geen mensen belétten om in het huwelijksbootje te stappen?’ Maar bon, ik ben deze zomer ook zonder Frank naar Ibiza geweest en ik ben niet stout geweest: ik mag zo terug. Wat zíj daar uitspoken, moeten ze zelf weten.

»Overigens een prachtig eiland, Ibiza. De eerste keer dat ik er kwam had ik geeneens door dat er gefeest werd. De tweede keer ben ik wel een stapje gaan zetten: ’t zijn twee totaal verschillende werelden, en ik kan toch vooral de eerste aanraden (lacht).»

HUMO Krijgen we ook beelden te zien van die vrijgezellenreizen? Klinkt risky voor de openbare omroep.

Luyten «Jij dacht dat ze ‘Blind Date’-gewijs een cameraatje meekregen? Nee, dat ware leuk geweest, maar dat doen we niet: ‘We’re Going to Ibiza’ is enkel en alleen een quiz.»

HUMO Je eerste solopresentatieklus ook. Leuk, zo’n programma dat op je schouders rust?

Luyten «Euh, een gezonde dosis stress maakt zich toch al enige tijd van mij meester. Voor de eerste oefenopname dacht ik even: ‘Shit, ga ik dit ooit beheersen?’ Maar het begint aardig te lukken.

»Het is trouwens tijdens ‘De slimste mens ter wereld’ dat ik ben gaan beseffen dat ik quizzen eigenlijk echt wel leuk vind. Ik zat Erik soms in stilte te begluren met de gedachte: ‘Dju, dat wil ik ooit eigenlijk ook weleens doen!’»

HUMO Alweer iemand die aan ‘De slimste mens’ een job heeft overgehouden.

Luyten (lacht) «Nee, zo zou ik het nu ook niet stellen. Ik werkte sowieso voor deMENSEN (productiehuis, red.) en daar is werk zat. Langs de andere kant had ik misschien wel vriendelijk bedankt als ik daar de quizmicrobe niet te pakken had gekregen, dus in die zin heb je wel gelijk.

»Ik moet alleszins toegeven dat ik veel gestolen heb met mijn ogen toen ik daar bij Erik in de gele zeteltjes zat – hij doet dat ook fantastisch, hè.»

HUMO Ik zeg hem dat hij een factuurtje mag opsturen?

Luyten «Allee dan! Ik ben dan wel geen charmante man met een schaterlach en een bril, maar hopelijk wél een charmante vrouw met een schaterlach zónder bril (schaterlacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234