null Beeld

Radio: De madammen

Ketnetwrapster, programmamedewerker bij Woestijnvis, designer van vrouwenmode, presentatrice van het Eén-programma ‘Voor hetzelfde geld’… Van een zittend gat kunnen we Britt van Marsenille moeilijk verdenken. En nu slaat ze opnieuw een andere weg in, want vanaf deze week vervangt ze Leki als één van de drie madammen van Radio 2. Hallo, Britt?

td

Britt van Marsenille «Humo? Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.»

HUMO Hoezo?

Van Marsenille «Tja, ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Radio 2 door veel andere media wat stiefmoederlijk wordt bejegend, alsof een zender met zo veel luisteraars niet hip kan zijn. Ik moet toegeven dat ik zelf een trouwe Radio Minerva-fan ben, maar ik heb me de laatste tijd ondergedompeld in het Radio 2-universum en ik moet zeggen: ik kan het ten zeerste smaken! We moeten echt af van dat hokjesdenken, dus bedankt voor de interesse! (lacht)»

HUMO Graag gedaan. Jij bent voor de eerste keer op de radio te horen. Zenuwachtig?

Van Marsenille «Dat valt wel mee. Ik ben nu voor het eerst op de redactie, om kennis te maken. Gelukkig word ik te midden van stress en drukte meestal heel rustig. Bovendien heb ik de luxe dat Anja Daems en Catherine Vandoorne me omringen, twee steunpilaren die al jaren in het vak zitten.»

HUMO Radio 2 denkt eraan om elk jaar een nieuwe derde madam op de luisteraars los te laten. Het ziet er dus weer niet naar uit dat je lang op deze stoel zult zitten.

Van Marsenille «Er is inderdaad afgesproken om het tijd te geven, om elkaar beter te leren kennen. En dan zien we wel weer of radio de richting is die ik uitga. Ik weet bij wijze van spreken nooit hoe volgende week, laat staan volgend jaar er zal uitzien. Maar na de voorbije drukke jaren, moest ik wel eens een keuze maken. En ‘De madammen’ is perfect te combineren met de opnames van ‘Voor hetzelfde geld’. Het programma werkt met een beurtrol – er zijn telkens maar twee presentatrices – waardoor ik maar een twee- à drietal keer per week in de ether ben.»

HUMO ‘Een wisselende derde madam zorgt voor een nieuwe dynamiek en nieuwe invalshoeken,’ luidt het bij de zender. Wat mogen we van jou verwachten?

Van Marsenille «Het is niet zo dat ik aan bepaalde thema’s zal worden gelinkt. Ik vond kleren ontwerpen een heel leuke job: knippen en plakken, mijn verbeelding aan het werk zetten om iets moois te creëren… Dat is ook wat ik bij ‘De madammen’ wil doen. Eigenlijk kan ik niet meer doen dan mezelf zijn. Dat zal ook wel de reden zijn waarom ze aan mij hebben gedacht – omdat ik voor een boeiende aanvulling kon zorgen. Anja en Catherine hebben allebei kinderen en een huishouden, ik niet. Mijn leven is iets… ongeorganiseerder. Ik ben ook eerder het jongensachtige type, dat niet zozeer houdt van jurkjes en hoge hakken, maar wel van auto’s en motoren, van het buitenleven, van beesten en bijen…»

HUMO Bijen?

Van Marsenille «Jazeker! Ik ben ook imker, op het dak van een rusthuis, in het midden van de stad Antwerpen. Het is een fantastisch project, waar de bewoners heel dicht bij betrokken worden. Ook die bezigheid blijkt perfect te combineren met ‘De madammen’, en daar ben ik heel blij om. Ik heb dus wel een keuze gemaakt, maar dat betekent niet dat ik stilzit (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234